Jaargang 42 | Nummer 1 | Voorjaar 2022 | COC Noordoost-Brabant
Beste <<Voornaam>>,
Hier is de eerste digitale BosschRoze. Een samenstelling van nieuws, artikelen en activiteiten uit onze regio, maar ook van daarbuiten. In deze editie een column van Anja, Gemeenteraadsverkiezingen, ALV en meer.
Bestuur COC Noordoost-Brabant

Terugblik Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ging het COC samen Queer kunstcollectief 'Trek iets leuks uit' in gesprek met partijen in Den Bosch voor het programma Qleurrijk Den Bosch. Er deden een recordaantal partijen mee aan de LHBTI-kieswijzer Rainbowvote.nu en de Brabantse Pot-cast sprak over lokaal regenboogbeleid en Wethouder diversiteit van de Gemeente Oss Thijs van Kessel. 

In gesprek met Bosche Politiek over Qleurrijk 's-Hertogenbosch 

Het debat, dat kon rekenen op een brede vertegenwoordiging Bossche partijen, mondde uit in een open gesprek, waarbij eensgezind besloten werd welke acties de komende jaren het verschil gaan maken voor Queerstad ’s-Hertogenbosch.

Record aantal partijen doen mee met LHBTI-kieswijzer van COC

Via Rainbowvote.nu lieten lokale politieke partijen weten wat hun standpunten zijn voor een aantal LHBTIQ+ gerelateerde onderwerpen.

Luister: Brabantse Pot-cast in gesprek over Regenboogbeleid in lokale gemeente en wethouder Thijs van Kessel

Column van Voorzitter Anja van Hout

Eindelijk…. We mogen weer…

Wat hebben we lang moeten wachten, maar nu lijkt het dan toch eindelijk zover: de Corona pandemie is zodanig onder controle dat we weer alles kunnen en mogen zonder beperkingen. Hoe fijn!! Het betekent dat na heel veel uitstel eindelijk weer onze werkgroepen bij elkaar kunnen komen. Onze ouderen als vanouds in het vertrouwde Knillispoort, Jong en Out op korte termijn bij het COC-Ketelhuis en onze Ook Zo!-groep op een spiksplinternieuwe plek, namelijk Station Zuid.

En er komt meer aan: We gaan een “underground queer-feest” organiseren in het Ketelhuis. Dankzij enthousiaste vrijwilligers gaat het er van komen!!! Meer info volgt snel via onze sociale media. 

Ook gaan we een mooie ontmoeting regelen voor wensvaders. Een belofte die nog staat van een prachtig gesprek dat ik met 2 wensvaders uit Den Bosch mocht hebben in de Brabantse Potcast. Een podcast die ontstond om toch onze leden en anderen wat vertier te bieden ten tijde van een van de vele corona-lockdowns die we achter de rug hebben. En dat is gelukt. Ruim 600 mensen luisteren 2-wekelijks naar de podcast, die half april een jaar bestaat!! Tijd dus voor een feestelijke uitzending.

Half maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Daaraan voorafgaand organiseerde het COC samen met het queer-kunst-collectief Trek Iets Leuks Uit een debatavond. Maar wel wat anders dan in voorgaande edities. Het resultaat mocht er zijn: van links tot rechts schaarden de politieke partijen zich achter wat we de Qleurrijk Den Bosch Agenda hebben genoemd. 8 hele concrete afspraken om aan te werken de komende jaren. Het eerste punt is inmiddels al op de politieke raadsagenda gezet, nl. het realiseren van een laagdrempelig meldpunt tegen straatintimidatie.

In andere gemeenten, zoals Meijerijstad en Vught worden de contacten ook steeds warmer. We hopen eind juni een bijeenkomst voor wethouders van gemeenten in onze regio te organiseren om hen concrete handvatten voor LHBTIQA+-positief beleid.

Eind juni vindt ook onze volgende Algemene Ledenvergadering plaats (zet 22 juni maar alvast in je agenda). Ik zal dan afscheid nemen als voorzitter. Hoewel ik vorig jaar voor 2 jaar gekozen ben, heb ik omwille van privé-ontwikkelingen toch (met pijn in het hart, dat wel) moeten besluiten om in juni te stoppen als voorzitter. We hopen natuurlijk een opvolger te kunnen presenteren tijdens de ALV. Mocht je interesse hebben, meld je dan vooral!!! Elders in de nieuwsbrief meer informatie.

Voor nu, van mij een kort houdoe en bedankt. 

Anja van Hout

Nieuws en evenementen uit onze regio

Nieuw onderkomen voor Cafe OokZo!

Vanaf deze maand is Cafe OokZo! iedere maand te vinden in Station Zuid. Bekijk de agenda

Zondagmiddag Salon weer geopend! 
 

Iedere 4de zondag van de maand van 15.00-19.00 uur in de Knillispoort. Bekijk de agenda

COC Noordoost-Brabant zoekt nieuw algemeen bestuurslid en nieuwe voorzitter

Onze vereniging is op zoek naar een nieuw algemeen bestuurslid en voorzitter. Iemand die leiding geeft aan het bestuur, relaties onderhoudt met externe organisaties, zoals gemeenten in ons werkgebied en het gezicht wordt van “ons COC”.

ALV 22 juni | 20:00 - 22:00

Op 22 juni zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in het Ketelhuis. De conceptagenda is te vinden op de website. 

Tentoonstelling over geschiedenis van Transgender personen vanaf deze maand in Oss

Vanaf 19 april tot half juni is in de publiekshal van het Gemeentehuis in Oss een tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’ te zien. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting & vooroordelen naar emancipatie & erkenning van transgender personen in Nederland.

COC Noordoost-Brabant aanwezig bij Bevrijdingsfestival Brabant.

Ook dit jaar zijn we aanwezig bij het Bevrijdingsfestival. Vier Bevrijdingsdag samen met ons. Wij zijn aanwezig op het Plein van de Vrijheid op het Bevrijdingsfestival Brabant.

Landelijk

Wie vertegenwoordigd Noordoost-Brabant bij het COC Songfestival op 9 oktober?

Het COC Songfestival strijkt in 2022 neer in Haarlem. Voor onze regio zijn we nog opzoek naar een inzending. 

Deelnemers en vrijwilligers gezocht voor de EuroGames 2022 in Nijmegen (27 t/m 30 juli)

EuroGames is een inclusief sportevenement met zo’n 19 verschillende sporten en zo’n 2.000 deelnemers van alle niveaus. Naast de sporttoernooien zal EuroGames Nijmegen ook side-events en een publieksprogramma bevatten. De organisatie is nog op zoek naar deelnemers en vrijwilligers. 

Doneer nu voor LHBTI personen in Oekraïne!

De Oekraïense bevolking lijdt zwaar onder de gevolgen van de Russische inval in het land. Voor kwetsbare groepen zoals LHBTI-personen levert de oorlog specifieke problemen op. Inmiddels is door het COC al €30.000 opgehaald en zijn meer dan 200 mensen geholpen. 

COC Federatiedag op 14 mei in Utrecht

Na ruim twee jaar is het weer mogelijk: een fysieke federatiedag. We kijken er naar uit elkaar weer te zien in Utrecht. Vaste elementen zoals de federatiebrede overleggen, inzichtelijke workshops en inspirerende Pride Talks aangevuld met nieuwe elementen. 
Bekijk deze mail in je browser
Twitter
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2022 COC Noordoostbrabant, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van COC Noordoost-Brabant, of omdat je hebt aangegeven mails van ons te willen ontvangen. Afmelden voor toekomstige mails? Werk instellingen bij of schrijf je uit voor toekomstige mails.

Email Marketing Powered by Mailchimp