Copy
Nieuwsbrief maart 2017
Laat deze e-mail zien in browser
Nieuwsbrief maart

Voorstelrondje

Ter kennismaking met de andere leden krijgt iedereen gelegenheid om zich hier voor te stellen. De vorige keer was er ruimte voor Klaas Bijl van Bijl Schoenen. Nu is de volgende op de ledenlijst aan de beurt: Fred Bloemendaal van Bloemendaal Projecten Timmerwerk.

Hallo allemaal,  mijn naam is Fred Bloemendaal.

Ik ben eigenaar van het bedrijf Bloemendaal Projecten Timmerwerk. Dit doe ik al bijna 20 jaar. Begonnen als klusbedrijf en mij steeds meer gespecialiseerd in timmerwerk van uiteenlopende aard. Zo hebben we een aantal houten schuren in opdracht gemaakt, dakkapellen geplaatst, kozijnen vervangen of gerepareerd, woningen geïsoleerd, tuimeldakvensters gemonteerd etc.  Bij al deze projecten heb ik altijd oog voor duurzaam bouwen. Hergebruik van materialen die nog goed zijn en nadenken over de keuzes die je maakt bij de aanschaf van bouwmaterialen.

Een andere tak van mijn sport is dat ik ook meubels maak, kastenwanden en houtdraaiwerk. Ook importeren wij Finse kota’s. Dit zijn tuinhuisjes voor grill-barbecue of sauna. Naast de verkoop bieden wij ook aan om de fundering en de opbouw te verzorgen. We merken dat de klanten van onze kota’s dit bijzonder waarderen.

Door de ondernemersclub hebben we nu een goed contact met de firma Over, die voor ons de kota’s vervoert naar onze klanten in Nederland en België.

Jullie kunnen mij vinden op de Kloosterweg 30, waar wij in 2003 een Finse logbouwwoning hebben gebouwd. In onze tuin staat ook een showmodel van een Finse kota, die op afspraak bekeken kan worden. 

Mijn hobby’s zijn fotograferen en fietsen, wel bij mooi weer.

Ik hoop voor alle ondernemers in Emmer-Compascuum dat dit een succesvol jaar zal worden. En tot ziens op een netwerkbijeenkomst.

Verbeteringen in het dorp

Het leegstaande kerkgebouw in het centrum is in de afgelopen maand opgeruimd. En er zijn nieuwe plantjes gezet in de gerepareerde plantenbakken op het marktplein. Beide zijn stapjes op weg naar een aantrekkelijker aanzien van het dorp en meer woongenot.

De komende week is er weer een 'Dorpsoverleg' met de gemeente. Hopelijk krijgen we dan ook goed nieuws over wat er gaat gebeuren met de leegstaande winkelpanden.

Samenwerking gezocht

Oproepje van Fred Bloemendaal:
Vaak kan ik een klus in mijn eentje aan, maar soms zou het gemakkelijker zijn, en efficiënter werken, om er een maatje bij te hebben. Het gaat dan om het renoveren en isoleren van woningen, met een accent op timmerwerk, kozijnen en isolatieglas plaatsen. En het opbouwen van Finse kota's. Het gaat om assistentie voor een dag of een paar dagen. Zie ook onze websites: www.bloemendaalprojecten.nl en www.finsekota.com.
Weet je iemand? Ik hoor het graag. Tel. 357208, info@bloemendaalprojecten.nl.

30 april: Bedrijvenloop


Buurtvereniging De Viersprong organiseert dit jaar voor de 40e keer de halve marathon. Vanwege dit jubileum en ook door de campagne 'EC Gezond' die dit jaar in heel Emmer-Compascuum loopt, worden er dit jaar extra activiteiten georganiseerd.

Het parcours zal dit jaar door het centrum van het dorp gaan en langs het Oosterdiep en de Visvijver.

Op het programma staan:

  • 5 km-loop, start: 14.00 uur
  • 10 km-loop, start: 13.50 uur
  • Halve marathon, start: 13.40 uur
Nieuw!! Bedrijvenloop 5 km

Tijdens de Viersprongloop kun je met je collega’s een sportieve topprestatie neerzetten door deelname aan de bedrijvenloop over 5 km. Er kan worden deelgenomen in teams van minimaal 3 en maximaal 5 personen. Mannen en vrouwen lopen gezamenlijk. Hun tijden, bij elkaar opgeteld, bepalen de uitslag per bedrijf. (Meerdere ploegen per bedrijf mag natuurlijk ook.)

Klik hier voor meer informatie.

Boekje voor nieuwe inwoners

Eind vorig jaar hebben we geïnventariseerd of er voldoende belangstelling was bij de leden om mee te doen aan het drukken van een boekje. Welzijnsorganisatie Sedna maakt een warm-welkom-tasje voor nieuwe bewoners en daar kan het boekje in. Daar bleek voldoende belangstelling voor te zijn: 21 leden willen in principe meedoen.
De kosten zijn nu bekend. Als er 21 bedrijven meedoen kost het slechts 35 euro per bedrijf. Daarvoor kun je een half A4'tje vullen. We maken eerst een oplage van 150 stuks, dus genoeg voor één jaar.
Vraag aan de leden: Laat s.v.p. voor 5 april even weten of je wilt meedoen. Mail of bel naar Angela: tel. 357209.

Algemene ledenvergadering 15 februari 2017

De avond begon met een praatje door Paul van Gestel, bekend handbaltrainer en coach voor bedrijven. Zijn favoriete onderwerp is 'teamwerk'. Hij stelde enkele prikkelende vragen waarmee hij ons aan het denken zette over de vraag hoe wij ons als ondernemersteam kunnen versterken. Zie ook www.verbeterpresteren.nl.

In de ledenvergadering is het bestuur versterkt met twee nieuwe bestuursleden: Jaap Fidder en Mischa Uitenbogaart.

Oproep

Wie zou in een klein comité verder willen praten met Paul van Gestel over het aangesneden onderwerp? Stuur even een mail naar de secretaris.

Veenvaartcoöperatie

Dit is een vereniging van eop's en ondernemersverenigingen van de acht dorpen langs de Veenvaart (www.veenvaart.nl). Als bestuur bekijken we of het zinvol is om lid te worden. Toen ons de vraag werd gesteld: Wat moet er over Emmer-Compascuum komen in een brochure voor vaargasten? hebben we onze leden geraadpleegd. Het resultaat was een lijst van voorzieningen die volgens ons van belang zijn voor de gasten die per boot ons dorp bezoeken. Maar er is niet veel van overgenomen omdat de Veenvaartcoöperatie denkt dat de vaargasten alleen geïnteresseerd zijn in de historie van de dorpen, het zwembad en het natuurgebied De Runde.

Agenda

Zet ook alvast in je agenda:
30 april: Halve marathon in combinatie met E-C Gezond. Er wordt ook een bedrijvenloop georganiseerd! Meer info volgt nog.
13 mei: Wandeltocht in combinatie met E-C Gezond.
25 juni: Zondag: netwerkbijeenkomst


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum · Kloosterweg 30 · Emmer-Compascuum, Drenthe 7881 LG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp