Copy
Nieuws van Hartwig Medical Foundation
Bekijk in browser

NIEUWSBRIEF

MAART 2017

Patiëntrapport gaat nieuwe fase in

Hartwig Medical Foundation is continu bezig met het verbeteren van het patiëntrapport dat de arts onder ogen krijgt na het sequencen van het tumorweefsel van de patiënt. In het rapport worden de bevindingen (mutaties) gerapporteerd die mogelijk klinisch relevant zijn. Zo is er onlangs een eerste stap gezet naar een vernieuwd en verbeterd patiëntrapport, waarbij de basis van het rapport voortaan geautomatiseerd, en dus objectief, tot stand komt. Vooralsnog blijft de controle van het rapport nog mensenwerk, maar de insteek is dat de rapportage op termijn geheel gestandaardiseerd zal worden. In de loop van de komende maanden zal de focus van de verbetering meer gaan liggen op de klinische interpretatie van de aangetoonde mutaties. Lees hier het gehele artikel.

Save the date 

 
Het CPCT/Hartwig-symposium 2017 zal plaatsvinden op dinsdag 31 oktober 2017. Via deze nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en informatie.

Een Vandaag: Databank kanker kan levens gaan redden 

Vier jaar geleden moest Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje afscheid nemen, omdat de kanker was uitgezaaid. Dankzij DNA-onderzoek kreeg hij een experimenteel medicijn dat aansloeg. Bij EenVandaag vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. 

Samenwerking met PALGA voor verbetering oncologische zorg 

Hartwig en PALGA zijn overeengekomen om op het gebied van logistiek, opslag en de koppeling van tumordata nauw te gaan samenwerken. "Dit is een belangrijke mijlpaal op de weg naar een meer gepersonaliseerde behandeling voor alle kankerpatiënten in Nederland", aldus Edwin Cuppen. Lees hier het hele persbericht. 

Medicalfacts: Immunotherapie kanker

Huidige behandelingen van kanker werken slechts voor een deel van de patiënten. Het medicijn is hierdoor deels niet effectief. Het analyseren van DNA met behulp van ‘Next Generation Sequencing (NGS)’ brengt mutaties in kaart om een betere selectie voor bijv. immunotherapie te maken. Lees hier meer. 
Volg ons op social media
Twitter
Facebook
LinkedIn
Copyright © 2017 Hartwig Medical Foundation, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Hartwig Medical Foundation Science Park 408 Amsterdam, 1098 XH Netherlands

Aanpassen of uitschrijven
 Email Marketing Powered by Mailchimp