Copy

Kun je deze mail niet lezen? Klik dan hier.
Smart Mobility Stories

Jaargang 1, nummer 3, 9 februari 2017Where Smart Mobility meets Traffic
De Automotive Week 2017 draait om het thema 'Where Smart Mobility meets Traffic'. Hoe kunnen we onze mobiliteit anders organiseren? En hoe kunnen we innovaties op het gebied van mobiliteit faciliteren? De registratie is geopend. Dus waar wacht je op? Automotive Week, 26-31 maart 2017.

Deze editie van Smart Mobility Stories is een warming up voor de Autmotive Week en gaat in op het thema. In hun vlog vertellen Joëlle van den Broek en Bram Hendrix er meer over.


 Dilemmadebat: een gedragscode voor veilig gebruik smartphone in auto?

In januari werd Apple aangeklaagd, omdat het elektronicaconcern geen gebruik zou maken van berichtenonderdrukkende technologie voor onderweg, waarover de iPhone wél beschikt. En de Volkskrant meldde in oktober vorig jaar dat het aantal auto-ongelukken tegen de trend in gestegen is, vermoedelijk door smartphone-gebruik. Wie een beetje surft via Google, vindt veel meer van dit soort nieuws. Dat roept vragen op. Welke rol speelt de smartphone bij de informatievoorziening aan verkeersdeelnemers? En moeten we naar een gedragscode voor veilig gebruik in de auto?


 ‘Mobiliteitsmanagement en verkeers- management moeten samenkomen’ 

De Zuidelijke Randstad staat, net als veel andere regio’s in Nederland en daarbuiten, voor grote mobiliteitsuitdagingen. Bovendien werken er in deze regio maar liefst 68 wegbeheerders. Dat betekent dat er ook een grote samenwerkingsuitdaging ligt. Kan smart mobility bijdragen aan het oplossen van de problemen? En welke rol spelen de weggebruikers daar zelf bij? Smart Mobility Stories vroeg het aan BEREIK! en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).


 Vijf slimme vragen aan Wim Broeders

‘Het tijdperk van integratie is nu aangebroken’

Wim Broeders is algemeen directeur MAP Traffic Management, een innovatief bedrijf voor de planning, voorbereiding en uitvoering van verkeersmanagement- projecten. ‘Met onze kennis en kunde willen we de markt van verkeersmanagement verbreden’. Smart Mobility Stories stelde vijf slimme vragen aan Wim.


 Praktijkproef Amsterdam Zuidoost

Een grote stap in de ontwikkeling van slim verkeersmanagement

Hoe zorg je ervoor dat 180.000 bezoekers van De Toppers in de Amsterdamse ArenA in een druk pinksterweekend snel en gemakkelijk bij hun concert zijn? Dat was de uitdaging voor de Praktijkproef Amsterdam Zuidoost. De oplossing? Een innovatieve combinatie van reisadvies en intelligent verkeersmanagement. Smart Mobility Stories sprak met Jan Bosma, woordvoerder van het consortium van betrokken bedrijven, over een bijzondere publiek-private samenwerking.


 


Smart Mobility Stories
Verhalen vertellen is een oeroude menselijke manier om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Verhalen geven betekenis, want ze leggen op inspirerende wijze de verborgen waarde achter een gebeurtenis bloot. En je vertelt ze graag verder. Zo zorgen verhalen voor verbinding. In Smart Mobility Stories lees je de verhalen van professionals uit het veld. Mensen zoals jij en ik die dag in-dag uit bezig zijn mobiliteit steeds een beetje slimmer te maken. Wat is jouw verhaal?
Redactie
AutomotiveNL
Connecting Mobility
DITCM Innovations
De Innovatiecentrale
ITS Bureau
Rijkswaterstaat


Wat is jouw Smart Mobility Story? Mail naar 
evelienbrascamp@innovatiecentrale.nl.


Smart Mobility Stories #3 is tot stand gekomen met dank aan: 
Bram Hendrix (AutomotiveNL), Daniël van Motman (gemeente Amsterdam), Ilse Harms (Connecting Mobility),
Jan Bosma (Technolution), Joëlle van den Broek (DITCM Innovations), Lieke Berghout (BEREIK!),
Maarten Ederveen (ministerie van Infrastructuur en Milieu), Patrick van Norden (Metropoolregio Rotterdam Den Haag),
Ronald Adams (Rijkswaterstaat) en Wim Broeders (MAP Traffic Management)
 

 


 Copyright © 2017 All rights reserved.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Automotive Campus 30 
5708 JZ Helmond
Nederland

Toevoegen aan mijn contacten

Email Marketing Powered by Mailchimp