Copy
Update uw profiel - Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier
Version française
BOUWFLASH
De bouw van dag tot dag
Meer nieuws
Telewerk: vanaf vandaag wekelijkse “terugkomdag” en in juli wordt de verplichting een aanbeveling
In het vrijdagavond verschenen Ministerieel Besluit, zijn ook de reeds aangekondigde versoepelingen inzake telewerk opgenomen. Concreet betekent dit dat vanaf vandaag, werknemers in een “telewerkbare” functie, weer 1 dag per week naar kantoor mogen.

Deze terugkeermomenten dienen zodanig georganiseerd dat het risico op besmetting op de werkvloer en tijdens het woon-werkverkeer zo laag mogelijk wordt gehouden. Onder meer door spreiding van de terugkeerders over de 5 werkdagen, zodat telkens slechts maximaal 20% van hen aanwezig is. Maar evenzeer door de preventiemaatregelen uit de Generieke Gids en de sectorprotocollen, strikt na te leven (afstand houden, mondmaskers, handen ontsmetten, kantoren ventileren…). Werknemers kunnen niet worden verplicht aan de voorziene terugkomdag deel te nemen.

Als de coronacijfers verder gunstig blijven evolueren, wordt telewerk vanaf 1 juli a.s. niet langer “verplicht” maar “aanbevolen” en verdwijnt uiteraard ook het maandelijks verplicht registreren van het aantal werknemers in een “niet-telewerkbare functie”.
Timing voor EPC-verplichting in appartementsgebouwen bijgestuurd
Aanvankelijk moest op 1 januari 2022 ieder appartementsgebouw in Vlaanderen over een energieprestatiecertificaat (EPC) voor de gemeenschappelijke delen beschikken. Maar momenteel voldoet minder dan 4% van de appartementsgebouwen aan die verplichting. Door de coronapandemie liep de opmaak van dit EPC veel vertraging op. Daarom heeft minister Zuhal Demir de timing bijgestuurd. Enkel voor de grootste appartementsgebouwen (minstens 15 wooneenheden) blijft de verplichting van kracht tegen 1 januari 2022. Voor de middelgrote (5 tot en met 14 wooneenheden) verschuift de verplichting naar 1 januari 2023 en voor de kleinste (2 tot en met 4 wooneenheden) naar 1 januari 2024. Minister Matthias Diependaele heeft intussen de kleurcode voor de Vlaamse woningmarkt van rood naar oranje gebracht. Bezichtigingen, verhuizingen en huisbezoeken kunnen voortaan doorgaan mits inachtneming van de algemene voorzorgsmaatregelen. Ook de conformiteitsonderzoeken gaan opnieuw maximaal door.
Deze e-mail werd verzonden naar <<Email Address>>
Klik hier om uit te schrijven - Klik hier om de selectie van de nieuwsbrief aan te passen.

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.

Copyright © 2021 Confederatie Bouw, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp