Copy
Update uw profiel - Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier
Version française
BOUWFLASH
De bouw van dag tot dag
Meer nieuws
Op 1 juli nieuwe tarieven kilometerheffing in Vlaanderen en Brussel
Traditiegetrouw, gaan het Vlaams en het Brussels Gewest op 1 juli a.s. over tot de indexering van hun tarieven per gereden km op de tolwegen van hun grondgebied. Aanpassing die gebaseerd is op de evolutie van de index der consumptieprijzen. In Wallonië, waar Sofico zich met de praktische uitwerking van de kilometerheffing bezighoudt, gebeurt deze jaarlijkse indexering op 1 januari.

De tarieven zijn van toepassing op alle Belgische en buitenlandse vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton en op alle opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC. De actieve On Board Units van de 6 providers die ondertussen in België erkend zijn (Satellic, Axxès, Eurotoll, Telepass, Toll4Europe en Total Marketing Services), worden automatisch geüpdatet.
Vanaf 01/07/2021 zijn dit de tarieven in de 3 Gewesten
Doorwerken tijdens de vakantie
De vakantieperiodes worden plaatselijk vastgesteld in overleg tussen werknemers- en werkgeversorganisaties. Het gaat om aanbevolen data die louter indicatief zijn. Deze aanbevelingen worden door de ondernemingen gewoonlijk opgevolgd. Als de onderneming wil sluiten tijdens een andere dan de aanbevolen periode, kan zij dit natuurlijk doen. Zij moet geen afwijking vragen bij een externe autoriteit maar er moet wel een akkoord zijn met de werknemers of de syndicale afvaardiging (als die bestaat) op ondernemingsniveau.
Voorschriften voor plaatsen van aansluitbochten en meters
Fluvius heeft vastgesteld dat de voorschriften in verband met de plaatsing van aansluitbochten en meters niet altijd worden gevolgd. Dit leidt in de praktijk vaak tot vervelende situaties en zorgt voor heel wat frustraties bij zowel de opdrachtgevers als bij Fluvius. In haar laatste nieuwsbrief heeft Fluvius een aantal aandachtpunten voor de correcte positionering van de aansluitbochten opgesomd. Het gaat voornamelijk om het respecteren van de juiste afstanden en dieptes. In die nieuwsbrief staat ook een modelopstelling voor de meters om zo achteraf problemen te vermijden. Tegelijk illustreert Fluvius vaak voorkomende blunders aan de hand van sprekende foto’s. Bovendien verwijst de nieuwsbrief naar een aantal toepasselijke brochures. Fluvius heeft er uitdrukkelijk bij de VCB op aangedrongen om deze nieuwsbrief onder al haar leden te verspreiden.
Lees de nieuwsbrief van Fluvius
FABA: "Maatregel verlaagd btw-tarief voor afbraak en heropbouw blijkt al na amper vijf maanden schot in de roos."
Een gebouw afbreken om er een privéwoning op te bouwen kan sinds 1 januari 2021 in het hele land met een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Deze fiscale maatregel is inmiddels méér dan vijf maanden van kracht en toont al gunstige effecten op vlak van betaalbaarheid, kernverdichting in steden en gemeenten en verduurzaming door vernieuwing van het verouderde woonbestand. Dat blijkt uit een bevraging van de Federatie van Ontwikkelaars-Woningbouwers en de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector.
Lees het persbericht van FABA
ERRATUM
E-zine De Vlaamse Schrijnwerker juni
In ons artikel van vorige week vrijdag over het e-zine "De Vlaamse Schrijnwerker" stond een foute link. Hieronder vindt u de correcte link om het e-zine te lezen.
Naar het e-zine
Sponsored : edenred
Ticket Sport & Culture, DE zomercheck
Bied uw werknemers tijdens deze zoete zomerperiode een heerlijk moment met familie of vrienden dankzij Ticket Sport & Culture, en steun de vrijetijdssector die zwaar getroffen werd door de crisis! Tot € 100/persoon, volledig vrijgesteld van sociale en fiscale lasten.

Nieuw in 2021: het Ticket Sport & Culture is nu ook elektronisch en wordt eenvoudig op de Edenred-kaart van uw medewerkers opgeladen.
Lees meer
Deze e-mail werd verzonden naar <<Email Address>>
Klik hier om uit te schrijven - Klik hier om de selectie van de nieuwsbrief aan te passen.

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.

Copyright © 2021 Confederatie Bouw, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp