Copy
Update uw profiel - Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier
Version française
BOUWFLASH
De bouw van dag tot dag
Meer nieuws
Events als personeelsdrink of bedrijfsbarbecue kunnen straks weer

De voorbije twee weken kregen we vanuit verschillende ondernemingen de vraag of ze bij het begin van het bouwverlof hun personeel een kleine receptie of barbecue zullen mogen aanbieden op de bedrijfsterreinen. Zoals dat in pre-coronatijden de traditie was.

Gisteren bevestigden de kabinetten van Werk en van Binnenlandse Zaken ons dat dit vanaf 27 juni inderdaad weer op een wettelijke manier zal kunnen. In het zopas verschenen MB is opgenomen dat teambuildings en personeelsevents weer mogen georganiseerd worden, zonder beperking van aantal. En de werkgever mag nu ook weer zelf voor die hapjes en drankjes zorgen. Wettelijk gezien hoeft hij daarvoor dus geen beroep meer te doen op een professioneel cateraar. Toch wordt dit laatste nog steeds aangeraden omdat bij het organiseren van het personeelsevent wel alle regels van het Horecaprotocol dienen gevolgd! Dit betekent onder meer dat iedereen zal moeten neerzitten aan tafels van maximum 8 personen; dat er minstens 1,5 meter tussen de gezelschappen moet zijn; dat er bij aankomst, vertrek en het zich verplaatsen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, een mondmasker dient gedragen en dat er voldoende hygiënische middelen aanwezig moeten zijn (ontsmettingsgel, vloeibare zeep, papieren handdoekjes,…).

Bekijk het Horecaprotocol
Interview met Tectum over internationalisering
In het kader van het EFRO-project Bouwen aan Internationalisering heeft de VCB 7 getuigenissen van bedrijfsleiders van Vlaamse bouwbedrijven verzameld. In die interviews hebben zij de uitdagingen bij het internationaliseren van hun bouwactiviteiten toegelicht. Als zesde in de rij komt Yves Biesmans, gedelegeerd bestuurder van Tectum Group.  Hij vertelt over de ups en downs van de exportactiviteiten van de dakaannemersgroep in diverse landen. De groep beschikt nu over 3 vestigingen in Polen. Yves Biesmans vertelt hoe die vestigingen concreet in de groep worden geïntegreerd en hoe de groep door haar aanwezigheid in meerdere landen haar markt heeft kunnen verruimen maar tegelijk de risico’s meer heeft kunnen spreiden
Bekijk het interview

Wedstrijd "Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/2022"

U heeft nog enkele dagen om u in te schrijven voor de wedstrijd "Belgische Zwembad-, Wellness- & Zwemvijverbouwer 2021/2022"! Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de BSPA en Zwembaden Pro, met de steun van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers 💧 

Waarom meedoen?
De wedstrijd is de uitgelezen kans om jouw vakmanschap aan de wereld te tonen! Potentiële eindklanten kennen de waarde van de awards en gebruiken deze prijsuitreiking als een maatstaaf bij het kiezen van een vakman. Wie in de prijzen valt, heeft duidelijk een streepje voor.

Inschrijven kan t.e.m. 30 juni 2021
Schrijf U in
Deze e-mail werd verzonden naar <<Email Address>>
Klik hier om uit te schrijven - Klik hier om de selectie van de nieuwsbrief aan te passen.

Wij verwerken uw persoonsgegevens in overeenstemming met ons gegevensbeschermingsbeleid dat u kan terugvinden op onze website. Voor meer informatie kan u contact opnemen met privacy@confederatiebouw.be.

Copyright © 2021 Confederatie Bouw, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp