Copy
NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - maart 2021
View this email in your browser
www.picenowijnen.nl              Volg ons op Facebook of Instagram

NIEUWSBRIEF PICENO WIJNEN - maart 2021

Na een korte sneeuwperiode half februari is het weer verder mild geweest en staan veel (fruit) bomen en planten alweer in bloei. Alle wijnboeren hebben de tijd gehad om de wijngaarden voor te bereiden op het komende seizoen.  De wijnranken zijn gesnoeid, de grond open geploegd en de tuinbonen (Fave) tussen de wijnranken schieten de grond uit!

Deze Nieuwsbrief staat Bomvol met allerlei leuke nieuwtjes!  Zo hebben we weer nieuwe wijnen laten beoordelen door De Grote Hamersma, is er een artikel over onze favoriete Verdicchio's door de Grote Hamersma gepubliceerd, we stellen een nieuwe Cantina voor met een aanbieding voor hun wijnproefdoos en natuurlijk is er weer een super Italiaans recept!

We wensen je veel leesplezier. Laat je inspireren en bestel direct jouw wijnen of zo'n persoonlijke proefdoos van één van onze cantina's om iets nieuws te ontdekken! De uiterste besteldatum voor deze zending is woensdag 17 maart a.s. De wijnen worden dan in de week van 29 maart bij je thuisbezorgd. 

P.S. Als je onze nieuwsbrief leuk vindt, stuur hem dan eens naar een andere mogelijk Piceno wijnfan. Onze dank is groot!
Contrada Castiglioni, Castignano AP
Nieuwe wijnen geproefd door de Grote Hamersma:

Afgelopen maand hebben we weer 6 wijnen ingestuurd naar de Grote Hamersma om te laten beoordelen. Het goede nieuws is dat alle 6 de wijnen een goede beoordeling hebben ontvangen en gepubliceerd zijn op de Site. Zie link voor alle gepubliceerde Piceno Wijnen.

Leuk om te vermelden dat voor Cantina La Valle del Sole nu 4 wijnen gepubliceerd zijn met 1 keer een 8+ en 3 keer een 8.5.  Ook Cantina Tenuta Santori heeft nu een 2de wijn beoordeeld gekregen met een 8.5 voor de Rosso Piceno Superiore. Voor Cantina San Giovanni zijn dit de eerste beoordeelde wijnen.  Wist je ook dat je alle Piceno Wijnen met een 'De Grote Hamersma' beoordeling bij elkaar kan zien op onze website. Volg in het Hoofdmenu aan de rechterkant de link met TOP WIJNEN en selecteer De Grote Hamersma. Of klik direct op deze link:
Cantina Centanni, Vini di Famiglia

Dit jaar stellen we in iedere nieuwsbrief een Cantina aan jullie voor. Deze keer is het Cantina Centanni uit Montefiore dell'Aso in de Aso vallei. Een kleine ambachtelijk biologische werkende Cantina die nu door de 3de generatie wordt gerund. De (familie)naam Centanni betekent 100 jaar!

Cantina Centanni produceert een mooie selectie van wijnen. De witte wijnen: Falerio, Passerina en Pecorino, inclusief een Pecorino die in houten vaten is gerijpt. Daarnaast de rode wijnen, met de Rosso Piceno en de Offida Rosso (Montefloris) en een speciale, volgens geheim recept gemaakte Primo Delia Marche Rosso. En natuurlijk is er ook een Rosé, en 2 Spumante Passerina wijnen. 1 gemaakt volgens de Metodo Classico en 1 volgens de Metodo Charmat. Recentelijk hebben ze ook een nieuwe lijn geïntroduceerd, 'Puro' een witte en rode versie zonder toegevoegd Sulfiet (ook in een bijzonder vorm fles).

Enkele van deze wijnen hebben we ook ingestuurd naar De Grote Hamersma, waar ze mooie beoordelingen kregen: Primo Delia een 9, de Offida Pecorino een 8.5, en de Puro wijnen een 8.5 en 8+. Kijk voor de proefnotities op de Grote Hamersma site via deze link.

Natuurlijk is er een mooie proefdoos beschikbaar met een speciale korting. Mocht je je eigen proefdoos willen samenstellen, dan kan dat ook. Laat het ons weten!
Indrukwekkende Verdicchio's
Afgelopen vrijdag werd de Cantina Poderi Mattioli genoemd in de Nieuwsbrief van De Grote Hamermsa

Echter, wie wat meer verlangt dan alleen maar zijn dorst te lessen, verlaat de supermarkt en verdiept zich verder in verdicchio. Om vervolgens te ontdekken dat juist de kleinere azienda’s het verschil maken, zoals Poderi Mattioli waar we voor De Grote Hamersma een aantal indrukwekkende verdicchio’s van proefden. 
Verdicchio dei Castelli di Jesi, Classico Superiore DOC - Ylice

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Classico Superiore DOC - Lauro

Spumante Verdicchio - Dosage Zero

Gebruik deze link om direct naar het artikel van De Grote Hamersma te gaan.
 
https://ricette.giallozafferano.it/Ragu-alla-bolognese.html
De Echte Ragu' alla Bolognese / Bolognese Saus

Ragu' alla Bolognese is de typische smaakmaker voor de klassieke lasagne . Een van de meest belangrijke  sauzen van de Italiaanse keuken. Naast in de lasagna kan deze saus ook direct gegeten worden met tagliatelle (en niet met spaghetti). Er is maar één officiële Bolognese saus: en deze is in 1982 door de Italiaanse Academie van Koks bij de Kamer van Koophandel geregistreerd. Iedere Italiaanse familie heeft echter zo zijn eigen versie van dit recept!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 300 gr. rundergehakt
  • 300 gr. tomatenpuree 
  • 50 gr. wortelen 
  • 50 gr. selderij 
  • 50 gr. witte ui
  • 100 ml rode wijn 
  • 150 gr. panchetta spek 
  • groentebouillon 
  • olijfolie.en zout en peper naar smaak

Begin met het klein snijden van de pancetta. Bak deze in de sauspan met een beetje olijfolie. Snij ondertussen de wortelen, selderij en uit in kleine stukjes. Zodra de spek goed bruin is, voeg je de gehakte groenten toe. Bak het geheel gedurende voor 5-6 minuten terwijl je ondertussen goed roert. Voeg dan het gehakt toe en zet het vuur hoog. Zodra het vlees bruin is blus je het af met de wijn. Voeg de tomatenpuree toe zodra de alcohol is verdampt. Roer het mengsel goed door en voeg een hete groentebouillon toe zodat je een mooie (dunne saus hebt). Dek af met de deksel, maar sluit niet helemaal af. Op dit punt moet de ragu minstens 2 uur op laag voor koken. Controleer elke 20 minuten en voeg indien nodig meer bouillon toe. Proef na de twee uur de ragu en kruid met peper en zout. Nu ben je klaar om de lasagne te maken of natuurlijk heerlijk eten met de tagliatelle. Vergeet natuurlijk niet om je favoriete Rosso Piceno Superiore erbij te schenken,

Buon Appetito!
Tenuta Santori Wijnen nu direct leverbaar.

We zetten een volgende stap in ons groeiproces waarbij de wijnen van, een van onze meest succesvolle Cantina's Tenuta Santori, in Nederland op voorraad zijn. Dat betekent dat als je de Tenuta Santori wijnen online bestelt, ze binnen een tot twee werkdagen bij je thuis worden bezorgd. Let wel dit is alleen mogelijk als je alleen de wijnen van Tenuta Santori bestelt. 

Onder de eerste 10 enthousiastelingen zal een leuke prijs verloot worden! Zorg dat je erbij bent!
Heb je verder nog vragen?
Heb je vragen over wijnen, wijnadvies of ben je in de buurt en wil je een wijnproeverij? Stuur ons je bericht en we reageren direct! Of heb je hulp nodig met je bestelling?  Stuur ons wat je wilt bestellen met je adresgegevens en wij regelen het voor je. Ons telefoonnummer is: +39.339.150.2042
WOENSDAG 17 MAART a.s. is de uiterste besteldatum voor de volgende zending.
De wijnen worden in de week van 29 maart a.s. bij je thuisbezorgd. Mocht deze week niet uitkomen voor bezorging, laat het ons weten in het commentaarveld bij de bestelling dan houden we je zending vast voor bijvoorbeeld de week erna.

 
De Cantina's
 
Hieronder het nieuwe overzicht van de Cantina's die op dit moment beschikbaar zijn in onze webwinkel www.picenowijnen.nl. Is jouw favoriete wijn of cantina hier niet bij, probeer eerst de 'ZOEK' functie. Staat hij er alsnog niet bij, laat het ons weten. We zullen ze direct bezoeken en voegen hem graag aan onze webwinkel toe. Is dat niet mogelijk dan kunnen we altijd nog de wijnen direct leveren. 
Facebook
Webshop
Instagram
Email
Copyright © *2020* Piceno Wijnen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp