Copy
Nieuwsbrief OttoJagerCoaching  l  Jaargang 2, nummer 1
View this email in your browser

Zichtbaar resultaat

OttoJagerCoaching bestaat nu alweer 2 jaar en er is inmiddels een brede en uitgebreide klantenkring opgebouwd. Het mooie is dat die verdere groei vooral ook voortkomt uit referenties van bestaande klanten. Een beter compliment is niet denkbaar.

De focus van OttoJagerCoaching ligt vooral op Ondernemers en Topmanagers. Het unieke in het concept dat OttoJagerCoaching gebruikt is de vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Vooral kennis en ervaring worden daarbij ingezet om tot een optimaal resultaat te komen.

Elke situatie is weer uniek en vraagt weer om een eigen benadering. Na een gratis intakegesprek worden de individuele coachingsdoelen vastgesteld. Dit gebeurt door te luisteren en door te vragen. Aan de hand van enkele nader te bepalen theoretische modellen wordt vervolgens vooral doorgevraagd naar praktijksituaties.


Daarbij wordt gewerkt aan een Plan van Aanpak met als doel verankering van de coachingsdoelen en waarmee de gecoachte vervolgens aan de slag gaat. De coach zal geleidelijk aan naar de achtergrond verdwijnen. Je moet dan in staat zijn om het geleerde in de praktijk te brengen.

Voor Ondernemers is het bovendien ook vaak eenzaam in het ondernemen; klankborden over te nemen beslissingen kan daarin ook helpen. Ook voor die rol is OttoJagerCoaching beschikbaar en kan je gebruik maken van de aanwezige kennis en ervaring.

Op de site van OttoJagerCoaching staan voorbeelden van vraagstukken genoemd, zodat je beter kunt bepalen of coaching en begeleiding door OttoJagerCoaching ook voor jou zinvol is. Herken jij je hier in, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.
Otto Jager & Mathieu Peeters
Aanbeveling van Mathieu Peeters, Managing Director B2B bij Canon Deutschland GmbH
"Otto bezit de gave om met behulp van beproefde technieken veranderingen in gedrag persistent te maken, waardoor ik een hogere effectiviteit en effciency heb kunnen bereiken, met behoud van een juiste work/life balance. Ik heb een persoonlijk executive management coaching traject gevolgd bij Otto Jager. Na een vertrouwensvol intakegesprek heb ik 10 intensieve coaching gesprekken gehad gedurende 2015 en 2016. Uiteraard geldt ook hier de regel dat de output afhankelijk is van de input, oftewel het resultaat is afhankelijk van de mate van je eigen voorbereiding en of je open staat voor verandering. Otto is een zeer deskundig coach met een persoonlijke achtergrond op executive management niveau. Het coaching traject heb ik kunnen afronden met een fantastische stap in mijn carriere. Otto, dank voor jouw bijdrage in deze!"

Ontwikkelingen

Per september 2016 is Otto Jager ook gecertificeerd voor Stress Management. Aan de hand van de 11 stresspatronen uit het Persolog Stressprofiel is het dan mogelijk met verschillende anti-stress-strategieën de stress bij personen op praktische wijze aan te pakken en te verlagen. Dit instrument helpt iemand om:
  • persoonlijke stressoren te benoemen
  • persoonlijk gerelateerd stressgedrag vast te stellen
  • coping strategieën vast te stellen voor de korte en voor de lange termijn
Otto Jager is reeds officieel Persolog DISC-gelicentieerd en is daardoor nog beter in staat om Ondernemers en Managementleden te helpen en te begeleiden. DISC is een Persoonlijkheidsmodel, dat je enorm helpt om je sterke punten beter te benutten, te ontdekken waar je ontplooiingsmogelijkheden liggen en om met een plan van aanpak te werken aan je verbeterpunten.

Succes najagen; een verhaal

Een rabbi komt op straat een bekende tegen en hij sprak hem aan en zei: “man, telkens als ik je zie heb je haast, je vliegt altijd maar van hot naar her, waar hol je toch steeds achteraan?”. En de man antwoordde: “ik jaag achter succes aan, ik jaag naar voorspoed. Ik ben zo jachtig, omdat ik een plezierig leven wil leiden”. Toen zei de rabbi: “Als jij denkt dat al die dingen die jij najaagt voor je uit lopen en dat ze hun best doen om aan jou te ontkomen, ja dan moet je inderdaad hard rennen om ze te pakken te krijgen. Maar wat als ze nu eens  a c h t e r  je aan zitten, maar je nooit kunnen bereiken omdat je steeds maar aan het rennen bent. Stop met rennen, ga naar huis, zodat ze je kunnen bezoeken. De les is om tijd te nemen om na te denken waar je mee bezig bent. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de kansen om te talenten te ontplooien aan het voorbij rennen bent.
Eén van de luchtboogbeelden op de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch met o.a. de adelaar met inktpot.
Wat kunnen we leren van de arend...
De staart van de arend dient voor afremmen, balans en bijsturen. De prooi wordt altijd gevangen vanuit ‘rust’. De metafoor is dat ook wij het nodig hebben om rust te nemen om onze ‘prooi’ te vangen. Wat is eigenlijk onze ‘prooi’? Dat zijn bijvoorbeeld onze doelen die we willen bereiken, het werk dat we doen, de talenten die je gekregen hebt te pakken en beter te benutten.

Het is belangrijk om na te denken waar je mee bezig bent. Ben je nog wel in balans in je leven? Past het werk dat je doet (en misschien wel al heel lang gedaan hebt) nog wel bij jou? Hoe kan jij je verder ontplooien?

Allemaal vragen die je pas kunt overdenken als je tot ‘rust’ komt. Dus neem de tijd om dat te doen. Trek de natuur in en zoek de stilte op en/of ga eens praten met OttoJagerCoaching. Een DISC-analyse kan je bijvoorbeeld helpen om te ontdekken waar jouw ontwikkelingspotentieel ligt. En ook doordat er aandachtig naar je geluisterd wordt naar jouw situatie en je voorzien wordt van nuttige, bruikbare en praktische adviezen. Ga naar de website en vul het contactformulier in.
Share
Forward
Copyright © OttoJagerCoaching, All rights reserved.
Jaargang 2, nummer 1.

Contact met OttoJagerCoaching?
06 - 53 246 249 l otto@ottojager.nl l linkedin.com/in/jagerotto 

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden kan hier.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OttoJagerCoaching · Gareel 51 · Veldhoven, Nb 5502 SB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp