Copy
Parktheater Eindhoven komt op zaterdag 4 mei uit met het nieuwe programma seizoen 2019/2020. 

Het programma telt meer dan 450 voorstellingen in de genres toneel, opera, dans, musical, show, muziek, muziektheater, jeugd en jongeren en cabaret. Maar Parktheater Eindhoven is meer dan een theater en biedt naast het theaterprogramma vele andere activiteiten. 

Website en brochure
Sinds begin april heeft het Parktheater een nieuwe website. De site heeft een dynamischer en moderner uiterlijk, een verbeterde bestelprocedure en uitgebreidere zoekmogelijkheden. 
Het beeld van het nieuwe programma 19/20 straalt rust, ruimte en retro uit. Het is een reactie op de onophoudelijke stortvloed aan beelden en geluidsprikkels die dagelijks op ons afkomen. Wat doet dit met ons? Kun je ervoor kiezen om ruimte niet in te vullen? De retro-sfeer is een knipoog naar een tijd waarin er nog geen computers waren.     

Samenwerking met Natlab
Parktheater deelt graag zijn kennis van theater en het (internationale) theater- en danslandschap. Parktheater en (film)theater Natlab, dat graag het aanbod van theater nieuw leven in wil blazen, zijn een samenwerking aangegaan. Het Parktheater programmeert in seizoen 19/20 voor Natlab 26 voorstellingen. Een bijkomend voordeel van een programmering onder één paraplu  is een betere doorstroming van theatergezelschappen van een klein naar een groter podium. 

Locaties, Hertog Jan Zaal
Voorstellingen vinden plaats in de drie zalen van het Parktheater en in Pand P aan de Leenderweg. Parktheater Eindhoven en bierproducent AB InBev, producent van onder andere Hertog Jan-bier, zijn voor vijf jaar een samenwerking aangegaan. De brouwerij Hertog Jan geeft haar naam aan de Grote Zaal; deze zal vanaf september 2019 dus Hertog Jan Zaal heten.
Daarnaast zal er in het Parktheater voortaan ook Hertog Jan-bier worden getapt. 

Programma
Het Parktheater biedt ook in 2019/2020 een gevarieerd programma en voor ieder wat wils, met een groot aantal voorstellingen van hoge kwaliteit uit binnen- en buitenland. 
Het nieuwe theaterseizoen gaat na het succesvolle Onder het Melkwoud vorig seizoen op 21 augustus 2019 van start met een nieuwe locatievoorstelling van Afslag Eindhoven, Stallerhof. Deze voorstelling is te zien in een stal van de Genneper Hoeve. Op 1 september zet het Parktheater de deuren wagenwijd open met de gratis toegankelijke Open Dag. 

De toneelliefhebber komt weer ruimschoots aan zijn trekken: Parktheater biedt een mooie doorsnede van het landelijke toneelaanbod, zoals Het Nationale Theater, Internationaal Theater Amsterdam, Het Zuidelijk Toneel, Theater Rotterdam en NTGent.
Anne Wil Blankers speelt de hoofdrol in Driving Miss Daisy en Tjitske Reidinga en Mark Rietman staan voor het eerst samen op het podium in Dangerous Liaisons. Toneelschuur Producties komt met The Beauty Queen of Leenane van de Ier Martin Mc Donagh. 

Het genre dans is ruim vertegenwoordigd door gezelschappen als Nederlands Dans Theater, Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en Nanine Linning. Een prachtige Chinese dansshow van City Contemporary Dance Company (Hong Kong) komt naar Eindhoven. Parktheater is ook weer podium voor urban dance-voorstellingen met ondere andere de Urban Dansdagen en het Open Your Mind Festival.

Voor cabaretfans is een groot aantal topcabaretiers geboekt onder wie Youp van 't Hek, Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Herman van Veen, Najib Amhali, en Paul van Vliet. Ook Van der Laan en Woe, Claudia de Breij, Rob Scheepers, Ali B en het Noordpool Orkest en Bert Visscher (!!Kom Dansen Dan!!) komen naar Eindhoven.

Verder valt er veel te genieten op het gebied van musical en feelgoodvoorstellingen
t Schaep met de 5 Pooten, de Broadwayhit Kinky Boots en een nieuwe Alex Klaasen Revue. Ellen Pieters, Brigitte Heitzer en Soy Kroon Goodbye spelen de hoofdrollen in GoodbyNorma Jeane, een musical over Marilyn Monroe. 

Een groot aantal muziekvoorstellingen maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen, waaronder The Voice-winnaar Dennis van Aarssen & BOSCO Big Band, Gerard van Maasakkers, Dutch Eagles, Martijn Fischer zingt hits van Hazes, OG3NE, Rowwen Hèze, The Fortunate Sons (USA) met A tribute to Creedence Clearwater Revival, Stef Bos, een nieuwe voorstelling van Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot en The Analogues met Let It Be: Abbey Road. 

Het Parktheater programmeert voor de jonge theaterbezoekers vanaf 0 jaar een breed aanbod aan voorstellingen. van een peuter- en kleuterfestival tot Dolfje Weerwolfje en van Repelsteeltje van Theater Rotterdam tot Doornroosje met in de hoofdrol Sita.

Voorstellingen voor internationals 
Er is een groot aanbod van (Engelstalige) voorstellingen die toegankelijk zijn voor expats en internationals. Alle informatie over het Parktheater en het theaterprogramma wordt binnenkort online in het Engels aangeboden. 
Het International Theater Collective Eindhoven (ITCE), het amateurgezelschap van internationals, komt met een nieuwe voorstelling. Verder zijn er onder meer Engelstalige comedy-avonden en Engelstalige voorstellingen waaronder Jane Eyre van Blackeyed Theatre  en Faulty Towers -The Dining Experience

Van Ladies Nights tot Stadslunch
Ook in seizoen 2019/2020 kunnen vriendinnen hun hart ophalen bij speciale Ladies Nights. Het Parktheater biedt met Net(Anders)Werken gratis werkplekken aan voor iedereen die graag buitenshuis of buiten het kantoor werkt. In Smaaktheater Dertien is er dagelijks Stadslunch. 
Rondleidingen (op maat) geven een kijkje achter de schermen. Voor leergierige bezoekers is er een ruim cursus- en lezingenaanbod. Ook biedt het Parktheater een aantal busreizen naar exclusieve voorstellingen in het land aan. 

Lange tafel-voorstellingen
Bezoekers die graag andere bezoekers ontmoeten kunnen ook in het nieuwe seizoen aanschuiven bij De Lange Tafel. DLT is er voor iedereen die graag samen een voorstelling wil bezoeken en in de pauze en na afloop gezellig na wil praten. 

Livetheater in zorginstellingen
In samenwerking met Studio040 en Vitalis WoonZorg Groep worden ook in seizoen 2019/2020 voorstellingen gefilmd in het Parktheater en live vertoond in zorginstellingen van Vitalis Woonzorg Groep.

Culinair 
Het Parktheater organiseert diverse (spel)activiteiten gecombineerd met eten, allemaal bereid door Smaaktheater Dertien: Moord in Dertien, Met de fles op tafel en The Dining Lizard. 

Voorverkoop 
De voorverkoop van alle voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen is van 4 mei tot en met 19 mei 2019. In deze periode hebben de eerste keuze uit het volledige nieuwe theaterprogramma, de meeste kans op toegangskaarten en de beste plaatsen. De toegangskaarten worden via loting verdeeld. De uitslag is op 27 mei. 
 

- E i n d e p e r s b e r i c h t - 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) / Note for editors (not for publication)
Meer informatie / More information:
Loes Barkema / afdeling Communicatie & Marketing
communicatie@parktheater.nl
barkema@parktheater.nl
040 - 2 156 156

Foto's seizoen 19/20 (We Transfer) 
(naamsvermelding fotograaf verplicht, zie bestandsnaam foto)

Stallerhof (21 augustus t/m 8 september '19)
Brigitte Kaandorp (13 & 14 september '19)
Nanine Linning (2 oktober '19)
't Schaep met de 5 Pooten (31 oktober t/m 2 november '19)
Jane Eyre (13 januari '19)
Kinky Boots (21 t/m 26 januari '20)
Scapino Ballet Rotterdam (21 februari '20)
Herman van Veen (20 t/m 22 maart '20)
Recirquel Company (11 april '20)
Midsummer Night's Dream (15 mei '20)
Club Salvador (27 mei '20)
Jandino Asporaat (2 juni '20)

 
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn