Copy
Als webpagina openen
18 mei 2018
Meertens Instituut ontvangt condoleanceregister voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist 
Het Meertens Instituut ontvangt van Stichting ZoekJeMee het digitale condoleanceregister voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist.

De verdwijning van de jongens hield Nederland in 2013 dagenlang bezig, en leidde tot de oprichting van de Stichting ZoekJeMee. Aanstaande zaterdag 19 mei is het vijf jaar geleden dat Julian en Ruben levenloos gevonden werden. De Stichting ZoekJeMee heeft besloten om op deze betekenisvolle datum het online condoleanceregister aan het Meertens Instituut over te dragen. Het register zal onderdeel gaan uitmaken van de collecties van het Meertens Instituut, en mogelijk gebruikt gaan worden voor onderzoek naar publieke rouw.
 
Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat de Nederlandse taal en cultuur documenteert en onderzoekt. Onderzoek naar herinneringscultuur en publieke rouw vormen een deel van het onderzoeksprogramma van het instituut. Ook het condoleanceregister van Pim Fortuyn is in het instituut ondergebracht. Onlangs is de publieke reactie op het overlijden van Eberhard van der Laan onderzocht.

Sinds de vermissingszaak van Ruben en Julian ondersteunt Stichting ZoekJeMee families die te maken krijgen met een vermissing en een beroep doen op de stichting. Stichting ZoekJeMee reikt praktische tips aan, denkt mee en ondersteunt in de informatievoorziening, zonder daarbij de officiële instanties in de weg te staan. 
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Met vragen kunt u terecht bij Simone Wolff, communicatieadviseur van het Meertens Instituut: simone.wolff@bb.huc.knaw.nl / 06 - 3039 0845. 
 

Meertens Instituut
Oudezijds Achterburgwal 185
1012 DK Amsterdam

Postbus 10855
1001 EW Amsterdam

meertens.knaw.nl
info@meertens.knaw.nl
Tel. 020 - 462 85 00