Copy
View this email in your browser

ACHTERGROND


Column BLIK OP DE BAAN
Annette Groeneveld
voorzitter

Science Fiction

'Cabinepersoneel heeft net als iedereen het recht op een veilige werkomgeving en dat vraagt om een uitgebreid en gecoördineerd protocol in geval van uitbraak van besmettelijke ziekten'

Het Corona virus waart rond in Azië, Europa, De Verenigde Staten en steekt langzaam over naar Zuid-Amerika. Overalworden maatregelen genomen om het virus in te perken. Europese grenzen worden weer bewaakt, Europeanen zijn niet meer welkom in Noord-Amerika, er lopen mensen in witte pakken rond en veel anderen, zitten opgesloten in hun huizen. Wat vijftien jaar geleden nog een science fiction scenario was, is nu helaas werkelijkheid.

Cabinepersoneel in de frontlinie
Het Corona virus is niet de eerste uitbraak van een besmettelijk virus. We hebben in redelijk korte tijd MERS, SARS en Ebola gehad. Eén ding is duidelijk, een besmettelijke ziekte verspreidt zich door personen die reizen en het virus onder de leden hebben. Het cabinepersoneel staat daarbij in de frontlinie en heeft net als iedereen recht op een veilige werkomgeving. Hiervoor is een uitgebreid en gecoördineerd protocol in geval van een uitbraak van een besmettelijke ziekte noodzakelijk. In Europees verband heeft de VNC jaren geleden al aandacht gevraagd voor zo’n protocol. Toen speelden MERS, SARS en Ebola, maar nu, nu Corona is uitgegroeid tot een heuse pandemie, is het duidelijker dan ooit dat zo’n protocol hard nodig is.

Gebrekkige maatregelen
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2005 een handboek gepubliceerd om het hoofd te bieden aan ‘Public Health Events in Air Transport’. Klinkt goed, maar in de praktijk gaat het  vooral over hoe landen en luchthavens moeten acteren als er aan boord van een vliegtuig een mogelijk besmette passagier zit. Ook de update van 2015 rept met geen woord over hoe er met die dreiging aan boord moet worden omgegaan! Sterker nog, men vindt het zelfs totaal niet nodig om contact met het vliegtuigpersoneel te zoeken en te vragen hoe de situatie aan boord is. Ondanks het feit dat Corona niet het eerste virus is dat ons teistert, heeft ook de Europese Unie geen actie ondernomen om cabinepersoneel te beschermen tegen besmetting aan boord. Alle maatregelen worden door individuele luchtvaartmaatschappijen genomen en hebben geleid tot grote verschillen in de bescherming. Van tijdig en effectief tot bijna niets, en dat heeft ongetwijfeld ook effect gehad op de verdere verspreiding van het virus.

'Cabinepersoneel moet op een eenduidige manier worden beschermd bij een uitbraak van een besmettelijke ziekte'

Optimale bescherming

Cabinepersoneel moet op een eenduidige manier worden beschermd bij een uitbraak van een besmettelijke ziekte. Goede informatievoorziening en geen discussies over het wel of niet gebruiken van maskers, handschoenen en desinfecterende gels. Die moeten bij een uitbraak bij alle luchtvaartmaatschappijen standaard onmiddellijk aan boord gezet en gebruikt worden. Daarnaast is aanpassing van de service, screening van passagiers en afstand creëren tussen passagiers en crew en passagiers  een ‘must’.

Op 26 maart dit jaar kwam het Europese luchtvaart veiligheidsagentschap EASA met richtlijnen voor het ’management of crew members’ in het kader van COVID-19. Een snelle scan van het negen pagina’s tellende document leert dat er in ieder geval wordt voorgeschreven dat luchtvaartmaatschappijen een corona kit aan boord moeten faciliteren en dat het cabinepersoneel getraind moet worden in het veilig gebruik van de geboden materialen. Ook het ter beschikking stellen van mondmaskers aan de cabinebemanning en het dragen daarvan wordt redelijk dwingend voorgeschreven.

Verder blijft een aantal zaken hangen in de oproep aan luchtvaartmaatschappijen om een poging te doen om bijvoorbeeld een toilet voor de crew te reserveren en afstand te creëren tussen crew en passagiers. Verder dan een inspanningsverplichting gaat dit niet.

Toch is dit al meer dan bij sommige Europese maatschappijen is geregeld. Het is dan ook jammer dat EASA niet verder is gegaan dan deze richtlijn, die aanbevelingen doet aan luchtvaartmaatschappijen als het gaat om cabinepersoneel dat werkt in gebieden met een hoog risico. Bovendien gaat het specifiek over COVID-19, bij de uitbraak van een ander virus kunnen we weer van voren af aan beginnen. <<<<

VNC WEBSITE
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2020 VNC, Alle rechten voorbehouden
You are receiving this email because you are a VNC member


VNC
Stationsplein 406
Schiphol-Oost, Nh 1117 CL
Netherlands

Our mailing address is:
secretariaat@vnconline.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.