Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 49 - 50
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Vanuit de MR
- Nieuws van externen
- Download onze Groeiplaneet App

wk 49: 3 dec. - 7 dec.

m    
d     Kleuters zingen in
       Crimpenersteijn
w    Sinterklaasfeest
d    Studiedag (leerlingen vrij)
v     
 

wk 50: 10 dec. - 14 dec.

m     
d    

w   
d   Spinningles Plusklas 5 t/m 8
v   Veteraan in de klas gr 7,8
     Muziekpresentatie groep 6

wk 51: 17 dec. - 21 dec.

m    
d     
w    Kerstviering op school
d    
v    Studiedag (leerlingen vrij) 

wk 52: 24 dec. - 28 dec.

m   Kerstvakantie 
d          t/m
w   4 januari 2019
d    
v    

   Algemeen nieuws


Beste ouders/verzorgers,
 
De school bruist, de spanning neemt toe, want 5 december komt steeds dichterbij. 
In de onderbouw gaan de kinderen elke dag naar de schatkamer van Sint en Piet en beleven daar allerlei leuke avonturen.
Piet heeft er zelfs een nachtje geslapen… Toen maar meteen de hele school op kruidnootjes getrakteerd, natuurlijk en vandaag was er zelfs al voor elk kind een schoen cadeautje!  
Erg leuk allemaal, we genieten volop.
Wat ik mooi vind, dat is dat de kinderen niet alleen met zichzelf bezig zijn.  
Zo gaan de kleuters op 4 december zingen in Crimpenersteijn.
Hoe leuk is het voor de bewoners om onze kleuters de oude bekende, maar ook wat nieuwere sinterklaasliedjes te horen zingen en hoe fijn is het voor onze kinderen om te zien hoe blij ze andere mensen daarmee maken?  Met kerst doen we een actie met de bovenbouw voor het Sophia kinderziekenhuis. Daarover hoort u later meer. We willen een donatie doen om de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven een beetje op te vrolijken met wat nieuw speelgoed.
 
Hieronder vindt u een aantal oproepen om u aan te melden als vrijwilliger. We doen een flink beroep op u, dat realiseer ik me. Toch hoop ik van harte dat er veel aanmeldingen zullen komen. Alleen met uw hulp kunnen we de school zijn die we willen zijn en de kinderen meegeven wat we belangrijk vinden. Bovendien denk ik dat het ook echt leuk is om wat meer betrokken te zijn bij de school van uw kind. Wij verwelkomen u graag!
 
Hulpouders gezocht
Voor elke groep in de onderbouw zijn wij dringend op zoek naar ouders die toezicht kunnen/willen houden tijdens de pauzes en eetmomenten van de leerlingen. Het gaat om per groep per dag een half uur. Dat is dan ergens tussen 10 uur en half 1. Wanneer u voor meer dan een dag, of voor een langere tijd op een dag beschikbaar bent, dan vinden we dat natuurlijk ook heel fijn. Afhankelijk van de aanmeldingen zullen we hiervoor een rooster opstellen, zodat iedereen weet wie, wanneer, waar verwacht wordt. Als u gelegenheid hebt, wilt u mij (m.mourik@blickoponderwijs.nl) dan alstublieft een berichtje sturen, met daarin de dag(en) waarop u beschikbaar bent en of dat voor een half uur is, of langer? Ik zorg er dan voor dat u binnen een week hoort hoe u bent ingedeeld. Bij voorbaat hartelijk dank!
 
Uit de MR
Beste Ouders/ verzorgers,
Vanaf januari zal Oscar Suijk, één van onze gewaardeerde leden de MR verlaten. Hierdoor komt er een plek vrij in de oudergeleding. Bij deze willen we een oproep plaatsen aan een ieder die deze plaats zou willen innemen. Graag ontvangen we een aanmelding met korte motivatie op het emailadres van de MR:
mr-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
Wat is eigenlijk de rol van de MR? Kort gezegd: het meesturen met de directie m.b.t. strategie en beleid. De focus ligt daarbij op het belang van de kinderen op goed onderwijs. De aandachtsgebieden waarin een MR kan adviseren of instemmen zijn wettelijk vastgelegd. De MR van de Groeiplaneet bestaat uit een leerkrachtgeleding en een oudergeleding. Per aandachtsgebied kan het voor de leerkrachtgeleding en oudergeleding verschillen of daarvoor adviesrecht, instemmingsrecht of geen van beiden van toepassing is. Mocht u meer willen weten over wat de MR doet of heeft gedaan: benader dan één van de huidige MR-leden. De MR van de Groeiplaneet bestaat uit drie leerkrachten en drie ouders/verzorgers. Er wordt ongeveer 8 keer per jaar vergaderd door de MR.
Hoe ziet het verkiezingsproces eruit? In principe is iedere ouder/verzorger van een kind op de school verkiesbaar en kiesgerechtigd voor de oudergeleding van de MR. Dit houdt in dat je je kandidaat voor de MR kunt stellen, maar ook zelf kunt stemmen op één van de kandidaten.
Begin januari 2019 worden in principe de verkiezingen gepland. Waarom in principe? Er is 1 zetel beschikbaar. Als er maar 1 kandidaat is, dan hoeven er geen daadwerkelijke verkiezingen te worden gehouden en wordt die kandidaat automatisch gekozen. Als er meer kandidaten zijn, dan worden er wél verkiezingen gehouden en wordt de kandidaat met de meeste stemmen gekozen om de ouders de komende vier jaar te vertegenwoordigen. De overige kandidaten zijn op volgorde van de verkiezingsuitslag reserve-kandidaten. Mocht een MR-lid aftreden binnen die vier jaar, dan vervult de eerstvolgende kandidaat die tussentijdse vacature.
Graag zien wij de aanmeldingen tegemoet voor 20 Dec 2018 via mr-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl.

Namens de MR,
leerkrachtgeleding: Jocé Offermans, Irene Both en Emmy Schutte
Oudergeleding: Laila Deelen en Birgit van der Pennen

Biebouders gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar ouders die het leuk vinden om onze leerlingen te begeleiden in de schoolbieb.
Wat houdt het in?
U helpt de kinderen bij het uitzoeken van nieuwe leesboeken, neemt de boeken in en leent boeken uit middels het computersysteem. U draait eens in de 4-6 weken de bieb samen met een andere ouder.
 
Biebdag: woensdag
Tijd: van 8:45-12:00
 
We horen graag of u dit wat lijkt!
Opgeven kan bij juf Emmy (e.schutte@blickoponderwijs.nl)

Schoolfruit
Volgende week is het alweer Sinterklaas. In plaats van pepernoten zijn sinaasappels en mandarijntjes een lekker en gezond alternatief en horen ze ook echt bij het Sinterklaasfeest!

Het verhaal gaat dat een arme man geen bruidsschat voor zijn dochters kon veroorloven. Daarom gooide de Sint stiekem zakjes met gouden munten door het raam in de schoenen voor de haard. Zo konden de dochters toch trouwen en dat is waarom de Sint ‘goedheiligman’ wordt genoemd.

Eerst werden de gouden munten goudklompen genoemd, vervolgens gouden ballen en ten slotte appeltjes van oranje. En daarom vinden kinderen met Sinterklaas nog altijd een mandarijntje of sinaasappel in hun schoen. 
Volgende week daarom oranje groente en fruit:

Mandarijn                                 sinaasappel                              waspeen
 

Nieuws van Externen


 

 

 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp