Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 47 - 48
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Nieuws van externen
- Download onze Groeiplaneet App

wk 47: 19 nov. - 23 nov.

m    
d     
w    Kinderboerderij gr 5, 6
d     Kinderboerderij gr 6
v     Veteraan in de klas gr 7,8

wk 48: 26 nov. - 30 nov.

m     
d   
w   Basketbal gr 7,8
d   
v        

wk 49: 3 dec. - 7 dec.

m    
d     
w    Sinterklaasfeest
d    Studiedag (leerlingen vrij)
v     

wk 50: 10 dec. - 14 dec.

m     
d   
w   
d   
v        Veteraan in de klas gr 7,8

   Algemeen nieuwsBeste ouders/verzorgers,
 
Het is een spannende tijd. Morgen komt de Sint weer in het land. Wij merken op school dat de kinderen daar al veel mee bezig zijn…. Erg gezellig en soms ook erg druk… Na het weekend zal de school in Sintsfeer zijn gebracht, dankzij de inzet van de oudervereniging en ook in de groepen zullen we hier natuurlijk aandacht aan besteden, in de onderbouw dagelijks, zelfs!
 
Gesprekken/rapporten/adviezen
We hebben in deze week vrijwel alle ouder-kindgesprekken gevoerd. Goed om de kinderen zelf te laten vertellen waar ze trots op zijn en wat nog wat extra aandacht nodig heeft. Niet alleen qua leervaardigheden, maar ook op het gebied van zelfstandigheid, welbevinden en sociaal-emotionele vaardigheden. Het rapport was de basis voor het gesprek, maar er werd natuurlijk nog veel meer besproken en dat is precies wat we het belangrijkste vinden: het gesprek met elkaar, zodat we goed kunnen afstemmen over de begeleiding van uw kind.
Dit keer hebben we de verzamelde informatie over het sociaal-emotionele stukje gerapporteerd en besproken en in groep 7 en 8 hebben we ook de uitslagen van de entreetoetsen meegegeven en toegelicht. De uitslagen hiervan geven een goed beeld van de zaken die nog extra aandacht nodig hebben; we weten dus wat we te doen hebben!
In februari geven we de uitslagen van de middentoetsen van cito mee. Hier wordt een beoordeling aan gegeven van A (hoogste score) tot E (laagste score). Op basis van die beoordelingen kunnen in de loop van de jaren beelden worden gevormd over mogelijkheden voor straks in het voortgezet onderwijs, maar ook deze toetsen zijn momentopnames en kinderen ontwikkelen zich volop, dus de scores kunnen gaandeweg ook nog eens veranderen. Leuk om te volgen hoe de kinderen zich ontwikkelen!
Uiteindelijk komt er in groep 7 een preadvies, op basis van de dan bekende gegevens over de ontwikkeling van het kind door de jaren heen. In groep 8 wordt het definitieve advies gegeven. Wij hanteren bij onze advisering de Rotterdamse Plaatsingswijzer, zodat we heel weloverwogen en onderbouwd kunnen beslissen. Als de eindcito een hogere score dan verwacht oplevert, kan dat betekenen dat de leerkracht het advies gaat heroverwegen.
Als de score lager is dan verwacht, dan wordt het advies niet aangepast. Van de middelbare scholen horen we altijd terug hoe het met de kinderen gaat en het is fijn om te merken dat vrijwel alle kinderen op het goede niveau blijken te zitten, hoewel het ook voorkomt dat een kind na de brugklas toch doorgaat op een ander niveau.
 
Schoolfruit
Deze week zijn we gestart met het schoolruitproject. We hebben genoten van het enthousiasme van de kinderen voor dit project. De worteltjes, appels en bananen gaan erin als koek!...
Volgende week krijgen de kinderen een appel, een peer en een stukje meloen. Het fruit wordt altijd op de woensdag, donderdag en vrijdag gegeven.
 

Tips voor thuis
Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

  • U kunt als tussendoortje ook een stukje komkommer, wortel of paprika geven. Denk ook eens aan niet gangbare groenten, zoals babymaïs, rettich, radijsjes of bleekselderij.
  • Fruit en groente kunnen altijd! Banaan in yoghurt, komkommer op brood, soep bij de maaltijd en aardbeien door het toetje!
  • Voor het meegeven van fruit zijn er veel handige meegeefbakjes. Zo is er een bananenbox, een appelbox en ook een box voor snoeptomaatjes. Ook in een normale broodtrommel kunt u fruit makkelijk meegeven. Is het fruit al voorgesneden? Doe er dan een beetje citroensap op, zo wordt het fruit niet bruin.
  • Leg fruit en groente voor de grijp en eet er zelf ook van natuurlijk! Zien eten, doet eten. Proef altijd een hap en beloon dit met een complimentje. Door uw positieve gedrag overwint uw kind de (mogelijke) angst voor nieuwe smaken.
     

Parkeren
Vanwege alle werkzaamheden in de wijk is het op beide locaties soms lastig parkeren. Fijn dat u er rekening mee houdt om de omwonenden zo weinig mogelijk overlast te bezorgen en onveilige situaties te voorkomen.
We kregen van de bewoners van de Wielerbaan het vriendelijke verzoek om de auto’s, nu dat weer kan, zo veel mogelijk voor de school te parkeren, zodat de parkeerplekken aan de Wielerbaan voor de bewoners kunnen worden vrijgehouden. Daar werken we natuurlijk graag aan mee en we willen hiervoor ook uw medewerking vragen.
 
Renovatie
Ons bestuur is wederom in gesprek met de gemeente over verdere afstemming voor wat betreft de opstart en uitwerking van de renovatie. Zodra hier iets concreets uit komt, hoort u van mij.
 
Toernooien
Wij hebben dringend behoefte aan ouders die teams willen begeleiden bij de sporttoernooien. Op 28 november is er een basketbaltoernooi waarvoor we twee teams uit de groepen 8 hebben samengesteld. Maar we kunnen dit niet realiseren als we onvoldoende bemensing hebben. Wie stelt zich beschikbaar om de leerlingen te begeleiden? Graag een berichtje naar juf Jocé: j.offerman@blickoponderwijs.nl  Bij voorbaat hartelijk dank voor uw aanmelding!
 
Lerarentekort
Ik heb het al eerder laten weten: het lerarentekort baart ons ernstige zorgen. Tot nu toe hebben we, in tegenstelling tot veel andere scholen, nog geen echte problemen, maar als er een griepgolf zou komen, vrees ik dat we de klassen niet altijd meer goed bemenst kunnen krijgen. Opnieuw breng ik dit daarom onder uw aandacht, met de vraag of u, als u een onderwijsbevoegdheid hebt of iemand kent met een bevoegdheid, me dit wilt laten weten, zodat we eventueel afspraken kunnen maken over een mogelijke samenwerking.  U kunt me mailen op: m.mourik@blickoponderwijs.nl, waarvoor bij voorbaat hartelijk dank.
 
Een heel gezellig weekend gewenst!
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet

 

Nieuws van Externen


 

 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp