Copy
Nieuwsbrief 9  OBS de Groeiplaneet week 5-6/ 2021
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
  - Online werken / Teams
  - VO-advies
  - Rapporten
  - Noodopvang
- Nieuws vanuit de MR
- Nieuws vanuit de groepen
- Nieuws van externen
- Groeiplaneet App

wk 5: 1 feb. - 5 feb.

m   studiedag geannuleerd!
      leerl. hebben online onderwijs
d           
w    
d   
v    

wk 6: 8 feb. - 12 feb.

m   

d              
w   
d         
v  
   Algemeen nieuws


Beste ouders en/of verzorgers van de kinderen van Obs De Groeiplaneet
 
We zijn al weer vier weken in 2021 en helaas mogen we nog steeds niet naar school. Wel zie ik kinderen, ouders en leerkrachten hard werken om zo goed mogelijk onderwijs te geven in deze moeilijke omstandigheden. Samen moeten we nog even volhouden en ons beste beentje voorzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het lukt.
 
Ouders en leerkrachten, ik heb respect voor jullie. Jullie zorgen er samen voor dat onze leerlingen elke dag online zijn en zich toch blijven ontwikkelen.
 
Online werken/Teams
Langs deze weg wil ik u als ouders vragen om met uw kinderen te bespreken dat Teams alleen gebruikt wordt voor school en dat er niet onderling gechat mag worden tijdens de lessen. Tevens hebben we geconstateerd dat leerlingen Teams ook voor andere en minder gewenste communicatie gebruiken. Wij hebben dit zo goed mogelijk afgeschermd maar willen u toch vragen goed op te letten en uw kinderen erop aan te spreken dat zij Teams alleen voor schooldoeleinden gebruiken.
 
VO-advies
Volgende week zullen alle ouders van de leerlingen van groep 8 een brief ontvangen over de procedure m.b.t. het VO-advies en de adviesgesprekken.
 
Rapporten 
Wij zijn nog in gesprek hoe en wanneer we de rapporten gaan versturen en hoe de rapportgesprekken gevoerd zullen worden. Begin februari ontvangt u hierover meer informatie via een brief.
 
Noodopvang
Tijdens de sluiting van de school i.v.m. Covid is er voor kinderen met ouders in een van de cruciale beroepen opvang geregeld. Gaarne vraag ik aandacht voor het volgende:
 
1)      Echter is het belangrijk dat de kinderen die in deze groep zitten hun Chromebook en oortjes meenemen naar school zodat zijn de lessen via Teams kunnen volgen.
 
2)      Tevens wil ik ouders vragen niet te vergeten de kinderen eten en drinken mee te geven naar de opvang.
Nieuws vanuit de MR
Donderdag 21 januari had de MR een vergadering, de eerste vergadering met onze nieuwe directeur John Bodmann erbij. Deze vergadering is gestart met een voorstelrondje door de ouders aan John.
 
Ook hebben we gesproken over het online onderwijs tot nu toe. Wat gaat goed en wat kan er meegenomen worden ter verbetering?
 
We zijn tevreden hoe de kinderen het online onderwijs oppakken, het zich snel eigen maken. Zelfs de kleuters hebben laten zien dit snel te kunnen! De hulp van ouders wordt gewaardeerd, we moeten het samen doen in deze tijd.
 
We hebben ook verbeterpunten t.a.v. het online lesgeven besproken. Hierbij valt te denken aan feedback geven op het gemaakte werk van kinderen in de midden- en bovenbouw.
 
Over het algemeen zijn we trots op wat we tot nu toe hebben bereikt met elkaar.
 
Tot slot nog een oproep:
 
De MR zoekt per direct een nieuw lid voor de oudergeleding binnen de MR. U heeft hierover afgelopen week een mail ontvangen. Heeft u interesse? Meld u zich dan vóór 17 februari aan door een mail te sturen naar:
mr-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
Wij zien uw reactie, voorzien van naam en motivatie, graag tegemoet!
 
Hartelijke groet van de MR-leden van de Groeiplaneet
 
Nieuws vanuit de groepen


Groep 1/2a (de kikkergroep)            
Wij willen alle jongens en meisjes een compliment geven voor hun harde werk! Ze hebben allemaal goed gewerkt aan de winterbingo en in de online programma’s. Wij hebben al veel mooie foto’s van knutselwerkjes, bouwwerken en spelletjes voorbij zien komen. Het is ook heel erg fijn om jullie te zien via het videobellen en met elkaar een kleine activiteit te doen. Jullie zijn zo enthousiast!
 
Ook een compliment voor alle ouders/verzorgers. Wij realiseren ons, dat het een pittige combinatie is om de kinderen thuisonderwijs te geven en ook nog je eigen werk, huishouden en eventuele zorgtaken op je te nemen.
 
Laten wij met elkaar hopen dat wij de kinderen 9 februari op een verantwoorde manier kunnen ontvangen op school!
 
Tot die tijd zien wij elkaar online!
 
Lieve groeten,
Juf Tamara en juf Amber
 
Lieve kinderen van groep 1/2b, 
Wauw, wat is dit een gekke tijd voor jullie! Het virus, Corona, verandert ineens bijna alles in je leven. Ineens zit je thuis met papa, mama, broertjes, zusjes, huisdieren en is bijna alles om jullie heen dicht of afgesloten. Het is ook verdrietig en soms ook moeilijk. Je kunt geen leuke activiteiten meer doen, zoals sporten bij je sportclub of springen bij een trampolinepark of plonzen in het zwembad.
 
- Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes is ineens ook lastiger geworden, en kan soms zelfs helemaal niet meer. 
- School is dicht en je moet ineens ” thuis” aan school werken. 
En belangrijker nog: HOE lang gaat dit duren?
Maar weet je wat nu zo mooi is aan deze tijd? 
- Je MOET niet van alles en hebt dus meer rust 
- Je hebt meer tijd met je familie 
- Je leert werken met de computer 
- Er wordt weer meer buiten gespeeld 
- Sporten of bewegen op een andere manier (tuin of wandelen) 
- Meer contact met opa’s en oma’s of vrienden via Facetime of Skype 
- Jullie helpen vast meer mee in huis, met klusjes en de vaatwasser? 
- Knutselen, kleuren en een leuke film kijken 
- Iets liefs doen voor je familie of buurman/buurvrouw 
- Kaartjes maken en versturen via de post
 
En wees vooral trots op jezelf, trots op hoe jullie omgaan met deze “gekke” periode. En maak dan van deze tijd toch maar een mooie tijd! Doe vooral de dingen die WEL kunnen.
 
Liefs juf Joyce & juf Jessica
  
Groep 1/2c
In groep 1/2c wordt er hard gewerkt door de kinderen. Iedere week gaan ze naast de online-programma’s aan de slag met de opdrachten uit de bingo. Deze week was er o.a. een opdracht om zelf een verrekijker te maken. Die verrekijker wordt gebruikt om vogels te spotten. De juffen hebben allerlei gekleurde verrekijkers voorbij zien komen en ook werden er bijzondere vogels gespot in de buurt.
We zien elkaar drie keer per week via Teams. We kletsen, zingen of doen een spelletje samen. Deze week hebben de kinderen geluisterd naar het boek “Coco kan het” en hebben we bingo gespeeld.
Ondanks dat het heel fijn is om alle kinderen online te spreken, hopen we jullie natuurlijk snel weer op school te zien.
 
Groetjes van juf Henny en juf Raquel
 
Thuisonderwijs in groep 3A
Het gaat heel goed met alle kinderen!
In groep 3A hebben we 2 groepen gemaakt voor de instructie zodat de kinderen iets meer aandacht en beurten krijgen. Iedereen doet goed zijn best. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. Bijvoorbeeld als het geluid nog aanstaat en we ouders horen bellen op de achtergrond. Het is fijn dat veel ouders de kinderen helpen bij het maken van de verwerking. Het valt niet altijd mee voor de ouders.
 
De kinderen missen school heel erg. Lekker met elkaar spelen is er nu niet bij. Hopelijk tot gauw!  Juf Emmy en juf Jocé
 
Groep 3B
Groep 3B is met lezen druk bezig om een "feest" voor te bereiden. Aan het eind van dit thema hebben we namelijk alle letters gehad! Normaal zouden we dit in de klas vieren, maar helaas mag dat nu niet.
De kinderen hebben al geleerd hoe je een uitnodiging moet maken en ze zijn hier erg enthousiast mee begonnen. Ook zijn ze alvast begonnen om versiering te maken, zodat we straks een echt feest hebben!
Verder zijn de kinderen van groep 3B echte speurneuzen! Afgelopen dinsdag gingen ze het Krimpenerbos en de surfplas in, om via de speurtocht hun spellingswerk te kunnen maken. 


Groep 4
De leerlingen van groep 4 maken elke dag de online opdrachten van rekenen, spelling, taal, lezen en schrijven. Daarnaast zijn er teken- en knutselopdrachten waarvan een foto naar de leerkracht gestuurd wordt. Alle creaties zijn te zien op het bureaublad van de PowerPoint. Er zijn heel mooie Mickey’s, robots en Blauwbilgorgels gemaakt. Donderdag bespreken we de thuisopdracht van het proefje met de ballon in de vriezer.
 
Groep 5
Het was even wennen, maar wat ben ik trots op mijn groep. De kinderen houden zich aan de afspraken en werken heel goed. Elke ochtend noem ik alle namen op, om te horen hoe het met iedereen gaat. Het is fijn om de kinderen elke dag te zien en te spreken, maar toch mis ik het gewone lesgeven. We moeten nog even volhouden… en dan zien we elkaar weer in het echt!
 
Het is mooi om te zien hoe iedereen zijn best doet. De kinderen wachten heel lief en geduldig op hun beurt en ze helpen elkaar ook prima. Uiteraard doe ik mijn best om alle kinderen zo goed en zo snel mogelijk te helpen, maar het is heel fijn om de betrokkenheid van de ouders te zien. Daarvoor wil ik alle ouders dan ook bedanken.
 
Elke dag zijn we in ieder geval bezig met rekenen, spelling en taal. En soms komt er nog een ander vak bij. De kinderen zijn erg gemotiveerd en doen erg hun best.
 
Regelmatig hoor ik dat kinderen met elkaar afspreken. Ik ben erg blij dat de kinderen elkaar blijven opzoeken. Het sociale aspect blijft tenslotte ook erg belangrijk. Ik laat de kinderen voor ‘schooltijd’ al in Teams, zodat ze eerst even lekker met elkaar bezig kunnen zijn. En via de chat in Snappet krijg ik niet alleen vragen over de les binnen, maar ook lieve, gezellige berichtjes van de kinderen.
 
Ik ben enorm trots! Hopelijk kijk ik binnenkort niet meer tegen lege stoeltjes aan, maar heb ik de kinderen weer gewoon gezellig in de klas. Nog even volhouden…
 
Miranda
 
Groep 6 van juf Leonie en juf Mirjam
Groep 6 is inmiddels ook al weer ruim drie weken thuis aan het werk en we missen onze leerlingen enorm. Daarom is het ook zo fijn dat we iedere dag weer helemaal compleet zijn in Teams en elkaar zo toch even zien. Fijn ook dat iedereen zijn beeldscherm aanzet, leerlingen zijn veel meer betrokken als we ze kunnen zien. Wat zijn we ontzettend trots op de kinderen, ze zijn zo hard aan het werk op hun eigen kamer, aan de keukentafel of op een andere plek in hun huis. Bij deze willen we alle ouders ook bedanken voor hun inzet, we beseffen dat het voor jullie ook heel pittig is.
 
We proberen het online les geven zo effectief en plezierig mogelijk te maken. De leerlingen volgen in de vergadering van Teams de instructielessen van de juffen. We proberen ze tijdens deze instructie actief te betrekken door gebruik te maken van online wisbordjes, waar de leerlingen antwoorden op kunnen schrijven. Deze antwoorden kunnen door de leerkracht direct bekeken worden. Verder geven we beurten door aan een digitaal rad met de namen van alle leerlingen te draaien. Het werk van de leerling kan soms ook door de leerkracht bekeken worden op een padlet, dit is een soort online prikbord. Wanneer de leerlingen zelfstandig aan het werk gaan, kunnen de leerkrachten hun werk real life volgen op hun eigen computer. Wanneer leerlingen veel foutjes maken of iets lastig vinden kunnen we dit in de chat met hen bespreken en extra uitleg geven. Leerlingen worden soms gevraagd om deel te nemen aan een aparte vergadering voor extra uitleg of verrijking in een zogenaamde break-out room. Dit is een vergadering binnen de vergadering. Leerlingen kunnen hier ook in kleine groepjes met elkaar samenwerken. Naast al het harde werken proberen we ook iedere dag ruimte te maken voor wat gezelligheid, want we beseffen dat de leerlingen elkaar ook missen. We doen wel eens een bingo, woordzoeker of bijvoorbeeld een kort spelletje. Hou vol allemaal, we hopen jullie snel weer in het echt te mogen zien! Groetjes van juf Leonie en juf Mirjam.
 
Groep 6/7 online. 
De online lessen verlopen, met af en toe wat digitale probleempjes, goed. De handjes opsteken, op de beurt wachten, geduld hebben, maar ook onverwachte situaties die zich voor doen laten zien dat het kanjers zijn. Ze doen dit super en hebben zich snel aangepast. Onze complimenten voor de kinderen.
 
De chat wordt volop gebruikt om (te veel) berichtjes naar elkaar te sturen en maar ook complimentjes. Als we een verjaardag hebben, pakt meester Leo zijn gitaar erbij en gaan we zingen, nu nog oefenen om het synchroon te laten lopen. Ook op maandag wordt de gitaar erbij gepakt en wordt er gezongen met de klas. Jongens en meisjes: Jullie doen het fantastisch….
Juf Yvonne en meester Leo.
 
Groep 7 meester Brecht

De afgelopen weken leven we in een school-lockdown net als de andere klassen en net als veel andere scholen. Dat is wennen en stoeien en als het al leuk was dan is het dat nu niet meer, maar de klas zet door en daar ben ik enorm trots op. De inzet is groot en er wordt hard gewerkt ondanks de soms haperende apparatuur, wegvallende verbinding of overbelaste websites. We hebben onze weg gevonden en hoe hobbelig deze soms nog is, we gaan door. Het programma is bekend; rekenen, pauze, dictee spelling en taal en vervolgens Engels of wereldoriëntatie. Onze schouders eronder en maten in dezelfde strijd. Het school- en thuisfront zijn, meer dan ooit, één geworden. Genieten van de kleine dingen is steeds belangrijker geworden, maar eerlijk is eerlijk; wij, zij, jullie en ik hebben nog nooit zo verlangt naar school als op dit moment. Hopelijk kunnen we snel weer gaan genieten van de kleine dingen binnen de muren van de school.  
 
Groep 8A
Wat ben ik trots op de kinderen van de groep.
 
Om 9 uur zit iedereen klaar voor een nieuwe online lesdag. We werken in de ochtend aan rekenen, taal, spelling en lezen. ’s Middags wordt er dan gewerkt aan werkstukken, Engels en wereldverkenningsvakken.
 
Het is ontzettend fijn om te zien dat ook de ouders zo betrokken zijn. Het valt niet mee om thuis te werken en dan ook nog je kind te begeleiden. Maar het lukt meestal heel goed.
 
De juf wordt steeds handiger in het digitaal werken. Al vergeet ze nog wel eens een microfoon aan te zetten of juist uit te zetten als ze aan het mailen is.
 
Gelukkig valt er ook nog steeds veel te lachen. Zo kreeg ik de vraag “juf wat is nou toch een pingpongbadje”? Het bleek om een “pingpongbatje” te gaan.
 
Natuurlijk speelt er in groep 8 ook nog eens de overgang naar het voortgezet onderwijs: welk advies krijg ik? naar welke school ga ik? Alles moet online en op een afstandje.
 
Het is niet de leukste tijd, maar we slaan ons er samen best goed doorheen. En we hopen natuurlijk heel snel weer op school terug te keren.
 
Hou nog even vol, blijf gezond en hopelijk heel snel tot ziens.
Juf Els
 
Groep 8B
Het is fijn om ondanks de omstandigheden de kinderen toch nog 3 uurtjes per dag in beeld te hebben. Het online weken gaat in groep 8 toch best goed. Boven verwachting zelfs. Complimenten aan alle kinderen dat jullie zo goed meedoen. En natuurlijk ook aan de ouders die erop toezien dat de kinderen in de middag ook nog het werk afmaken en de weekplanningen uitprinten voor hun kinderen. Dit werkt superfijn!!
Wij werken elke dag aan automatiseren, rekenen, taal, spelling en nieuwsbegrip. Dankzij Snappet kan op 1 scherm zien hoe alle kinderen werken. Ook hoeveel tijd er tussen de opgaven, hoelaat ze beginnen. Dus stiekem even wat anders doen wordt al vrij snel opgemerkt.
Daarnaast gaat het leerwerk ook gewoon door zoals Engelse woorden en zinnen, natuur en techniek leerblad thema 1, zodat ook deze vaardigheden niet wegvallen.
Het is zeker voor groep 8 een spannende tijd die ook dit jaar weer anders loopt dan andere jaren.
Lieve kinderen ga zo door, ik ben trots op jullie!!
Hopelijk tot snel!
liefs juf Laura
 
De plusklas tijdens de 2e lockdown.
Tijdens deze 2e lockdown vindt de plusklas natuurlijk gewoon doorgang. Na alle reguliere lessen zijn de plusklassers van de BB en de MB op respectievelijk dinsdag en woensdagmiddag nog een extra uur online om ons plusprogramma te volgen.
 
We werken aan Spaans en zijn gestart met een IK werkstuk, een grote opdracht, die we stukje voor stukje aanpakken. Een mooie gelegenheid om onze planningsvaardigheden en executieve functies te ontwikkelen.
 
Daarnaast doen we ook iedere week een buitenopdracht, zoals een verwonderwandeling, met als doel om gewoon lekker naar buiten te gaan.
 
Ik vind het te prijzen dat de plusklassers het geen enkel probleem vinden om na school nog even bij elkaar te komen. Dat stemt me blij jongens en meisjes, dat weten jullie!Nieuws van Externen


Het IJsselcollege: heeft van de beide locaties Pelikaanweg en Wiekslag een 3D-film opgenomen. Met deze film willen we graag aan iedereen laten zien dat we trots zijn op onze mooie school en zeker ook op het onderwijs dat we te bieden hebben. Het zou geweldig zijn om de groep 8 leerlingen kennis laten maken met deze films. Ze krijgen hiermee een goed beeld wat ze mogen verwachten van een eventuele keuze voor het IJsselcollege. De beide films zijn overigens ook te bekijken op onze website van het online Open Huis en ze worden getoond op de digitale scholenmarkt op 28 januari 2021.
 
Hier vind je de link naar de beide films.
https://my.matterport.com/show/?m=YAmgWrLwPMh
https://my.matterport.com/show/?m=YNfTZavwfAH
 
Opschoonwandelingen met zwerfafvalbingo Synerkri en QuaWonen

 
Synerkri en QuaWonen organiseren 3 en 10 februari een ouder/kind opschoonwandeling. Mooi moment om na de online lessen samen naar buiten te gaan, lekker te bewegen en een steentje bijdragen aan een schone buurt en een beter milieu. Omdat veel kinderen van uw school in deze buurten wonen, zou het fijn  zijn om deze activiteit bij de ouders en kinderen onder de aandacht te brengen.
 
Vorige week hebben wij in de buurt aan de Fuga dit georganiseerd en het was een groot succes.
 
Alvast bedankt voor uw hulp hierin en Blijf Gezond!
 
https://www.synerkri.nl/activiteitenagenda/opschoonwandeling-met-zwerfafvalbingo
 Vriendelijke groet,

John Bodmann
Directeur De Groeiplaneet

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info@degroeiplaneet.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@degroeiplaneet.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp