Copy
Nieuwsbrief 3 OBS de Groeiplaneet week 42-44
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Inspectiebezoek
- Gratis schoolfruit en schoolmelk
- Nieuws van externen
- Groeiplaneet App

wk 42: 12 okt. - 16 okt.

m   
d
w    
d   
v    

wk 43: 19 okt. - 23 okt. 

m   Deze week
d    Herfstvakantie     
w      
d         
v  

wk 44: 26 okt. - 30 okt.

m   
d
w    
d   
v    Halloween

wk 45: 2 nov. - 6 nov. 

m  Inspectiebezoek
d         
w      
d         
v  
   Algemeen nieuws

Beste ouders,

De herfstvakantie gaat beginnen. De coronacrisis gaat door en wordt steeds heviger. Het kabinet heeft dan ook strenge maatregelen aangekondigd die inmiddels al zijn ingegaan. De herfstvakantie zal voor de meeste gezinnen dan ook bestaan uit thuisblijven en hopelijk uitrusten in goede gezondheid.
 
Op school merken wij dat er steeds meer ouders én leerkrachten met klachten zijn. Er zijn verschillende leerkrachten thuis vanwege coronagerelateerde klachten in afwachting van een test. 
Tot nu toe hebben we iedere afwezigheid nog kunnen opvangen. Meestal intern, maar we hebben ook enkele externe invallers in de klassen gehad. Wij begrijpen dat het voor ouders en kinderen vervelend is als er regelmatig een ander gezicht is in de klas. Helaas zijn de omstandigheden zodanig dat we daar met zijn allen mee te dealen hebben.
 
Wij hopen dat de strenge maatregelen van nu een positief effect hebben op het aantal besmettingen en dat in combinatie met de herfstvakantie iedereen in goede gezondheid weer aanwezig kan zijn na de herfstvakantie.
 
Voor nu wensen wij iedereen een heel fijne vakantie en een heel goede gezondheid.

 


Inspectiebezoek
In een eerdere nieuwsbrief hebben we met u gecommuniceerd dat wij vorig schooljaar een onvoldoende hebben gekregen van de inspectie en dat zij in oktober opnieuw langs zouden komen voor een herbeoordeling.
De onvoldoende die wij vorig jaar kregen lag op het gebied van de kernstandaard “zicht op ontwikkeling” en een herstelopdracht voor “didactisch handelen”.
In juni een auditcommissie geweest en zij hebben een positieve verbetering gezien op beide onderdelen. Als de inspectie op 2 november komt, hebben wij er alle vertrouwen in dat wij opnieuw het basisarrangement toegekend krijgen door de inspectie.
 
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om goed zicht te krijgen op de ontwikkeling van de kinderen. Waar staan zij in het leerproces? Wat hebben zij nodig? En hoe geven we dat in de klas vorm? En voor de inspectie ook belangrijk: waar kunnen we dit teruglezen en zien we dat in de klas ook terug?
Ook hebben we aandacht besteed aan effectiever lesgeven in de klas middels het EDI-model voor didactisch handelen. In iedere groep wordt bijvoorbeeld gewerkt met wisbordjes om al tijdens de les te controleren of kinderen de instructies begrijpen. Er wordt ook gewerkt met beurtstokjes, zodat niet net als vroeger de kinderen met een vinger omhoog de beurt krijgen. De beurtstokjes bepalen wie de beurt krijgt. Hierdoor worden kinderen “gedwongen” om mee te doen. En omdat het stokje vervolgens terug in de beker gaat, kan het zomaar zijn dat hetzelfde kind opnieuw een beurt krijgt.
 
Wij verwachten u begin november, nadat de inspectie dus op 2 november is geweest, een positief bericht te kunnen sturen over het inspectiebezoek.


Gratis schoolfruit en schoolmelk
Basisschool De Groeiplaneet vindt het belangrijk dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dat doen wij door het lesprogramma zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van onze kinderen. Maar optimale kansen voor kinderen betekent ook dat kinderen gezond dienen te zijn.

Wij vinden de gezondheid van kinderen belangrijk en daarom hebben wij ons ingeschreven voor de gesubsidieerde programma’s schoolfruit en schoolmelk. Voor beide programma’s zijn wij ingeloot en vanaf november krijgen wij dan ook gratis schoolmelk en schoolfruit. Verderop in de nieuwsbrief kunt u hierover meer lezen.
 
Vanaf 2 november tot half april krijgen de kinderen op de groeiplaneet op dinsdag, woensdag en donderdag in de ochtendpauze rond 10:30 uur gratis melk/karnemelk en soms yoghurt aangeboden. Als uw kind geen melk/karnemelk of yoghurt lust, hoeven zij dit natuurlijk niet te drinken en kunt u uw zoon/dochter natuurlijk zelf drinken meegeven.  Vanaf 9 november krijgen de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag in de ochtendpauze gratis fruit aangeboden. Ook hier kunt u natuurlijk nog steeds uw eigen pauzehap meegeven.
Voor beide programma’s geldt dat het u als ouders niets kost.

ouderbrief schoolmelkouderbrief schoolfruit


Peter de Been
interim-directeur obs De Groeiplaneet

Nieuws van Externen
  
 

Voor ouders van kinderen uit groep 3-4
Praktische tips wat te doen als een beginnende lezer een net iets te moeilijk boek heeft gekozen: hoe je kunt helpen met lezen zonder het leesplezier uit het oog te verliezen:

https://www.youtube.com/watch?v=TXwtxx9lVJ0&t=3s

Oproep voor kinderen uit groep 7 en 8
Gezocht kinderboekenambassadeur

https://www.youtube.com/watch?v=gCjTKcg3eBA&t=1s

https://www.bibliotheekaandenijssel.nl/nieuws/2020/kinderboekenambassadeur-junior-gezocht.html
Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp