Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 6 - 7
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Nieuws van de MR
- Nieuws van externen
- Download onze Groeiplaneet App

wk 6: 4 feb - 8 feb.

m    Studiedag (leerlingen vrij)
d     
w       
d     Rapport mee
v     Kinderboerderij gr 8A,8B

wk 7: 11 feb. - 15 feb.

m               Deze week:
d      adviesgesprekken VO gr 8 
w     (pre)adviesgesprekken gr 7
d      voortgangsgesprekken gr 1-6
v    

wk 8: 18 feb. - 22 feb.

m    Plusklasgesprekken 5 t/m 8
d     Plusklasgesprekken 5 t/m 8
w    Korfbal gr 5 t/m 8
d    
v     Studiedag (leerlingen vrij)

wk 9: 25 feb. - 1 mrt.

m      Voorjaarsvakantie
d                 t/m
w           1 maart 2019
d    
v    

   Algemeen nieuws
 


Beste ouders,
 
U heeft het wellicht al via de media vernomen, maar hierbij laat ik u weten dat ons team op vrijdag 15 maart,
net als heel veel andere scholen gaat staken
. Dat betekent dat de school op die dag dicht is.
Ik verzoek u daarom om voor 15 maart zelf opvang voor uw kind(eren) te regelen. Als uw kinderen normaal naar de BSO gaan, dan kunnen zij daarvan ook op die dag gebruik maken, tegen bijbetaling van de extra uren.
 
Hoewel we ons erg bezwaard voelen om nogmaals naar dit zware middel te grijpen, hoop ik op uw begrip hiervoor.
Gelukkig hebben wij tot nu toe alle groepen kunnen bemensen en het ziekteverzuim van onze collega’s goed intern kunnen oplossen, maar dat geeft geen garanties voor de toekomst, helaas. Het is erg belangrijk dat er veel nieuwe collega’s opgeleid gaan worden, want er zijn momenteel veel te weinig studenten. Om meer studenten te interesseren voor een baan in het onderwijs, is het noodzakelijk dat de arbeidsvoorwaarden worden verbeterd. En niet alleen daarvoor, maar ook om de leerkrachten die we al hebben, te kunnen behouden!
Het is heel erg oneerlijk dat er nog altijd een flink verschil in beloning zit tussen leraren in het voortgezet en het basisonderwijs, terwijl ze op hetzelfde niveau zijn opgeleid. Uit eigen ervaring (ik heb zelf 16 jaar in het VO gewerkt) weet ik dat het beslist niet zo is dat een leraar in het VO het zwaarder heeft, of meer verantwoordelijkheid draagt dan een leerkracht in het basisonderwijs. De beloning zou daarom minstens gelijk moeten zijn. Daarnaast is er in het onderwijs in het algemeen sprake van een enorm hoge werkdruk, mede veroorzaakt door alle verplichtingen die de inspectie ons oplegt. Naast een beter salaris, is het daarom ook echt nodig dat we meer ondersteuning krijgen om ons werk naar behoren te doen.
 
Op 18 maart hadden we al een studiedag gepland, waardoor de kinderen door deze stakingsdag een lekker lang vrij weekend hebben.
 
Vertrekkende en komende collega’s
-Deze week hebben we afscheid genomen van juf Imen. Zij gaat vanaf volgende week haar werk voortzetten op een andere school binnen ons bestuur. We wensen haar veel succes en werkplezier toe op haar nieuwe school.  
-In de komende week neemt ook juf Clarissa afscheid, maar dat is maar voor een paar maanden. Zij gaat genieten van haar zwangerschapsverlof.  We kijken met haar uit naar de komst van haar tweede kindje.

-Volgende week gaan er drie nieuwe collega’s starten. Dat zijn de twee LIO-stagiaires Nanna (groep 8A) en Pascale (groep 7). Daarnaast start op de bovenbouw ook een nieuwe maatschappelijk werkster, Merle.
Zij stellen zich hieronder aan u voor.  Wij wensen onze nieuwe collega’s heel veel werkplezier toe op De Groeiplaneet.
 

Dag allemaal,
Mijn naam is Nanna Pierik. Ik ben 23 jaar en woon in Rotterdam. Ik ben vierdejaars PABO studente aan de Hogeschool Rotterdam en ga vanaf 12 februari tot aan de zomervakantie mijn afstudeerstage beginnen in groep 8A. Ik zal op dinsdag, woensdag en donderdag voor de klas staan. De kinderen in deze klas kennen mij al, omdat ik vorig jaar in groep 7 ook in hun klas stage heb gelopen. Dit schooljaar ben ik tevens al bijna wekelijks in de klas aanwezig geweest. We gaan er een mooi laatste half jaar op de basisschool van maken, vol met leuke dingen, zoals de voorbereiding op de middelbare school, de afscheidsmusical en het schoolkamp. Ik heb er heel veel zin in!


 
Hallo,
Mijn naam is Pascale van der Plaats en ik ben 23 jaar. Ik ben vierdejaars student aan de pabo van de Hogeschool Rotterdam. Ik ga vanaf februari mijn lio-stage lopen in groep 7.
Mijn lio-stage is mijn afstudeerstage en dat houdt dus in dat ik drie dagen in de week (woensdag, donderdag en vrijdag) de juf zal worden van groep 7.
Naast school doe ik aan atletiek. Ik ben ook atletiektrainster bij de vereniging PAC in Rotterdam. Ook hou ik erg van boeken lezen, films kijken, muziek luisteren en wandelen met mijn hond.
Ik hoop me zo een beetje te hebben voorgesteld. Ik heb heel veel zin om in groep 7 te beginnen en we gaan er een top half jaar van maken!
 
Groetjes Pascale 
Beste ouders, ik wil me graag via deze weg voorstellen als nieuwe schoolmaatschappelijk werker voor de bovenbouw locatie van de Groeiplaneet. Ik ben Merle van Helvert en werkzaam voor Enver. Ik werk al een tijd in Krimpen als coach voor “coaching on the job” en ik zal de beide functies gaan combineren. Het zou dus kunnen dat u mij al kent of mij tegenkomt op andere plekken in Krimpen.
 Naast de nieuwe collega’s op school, gaan ook enkele collega’s naar andere groepen. Daarover hebben de ouders van de betreffende groepen eerder al bericht ontvangen. Er komen dus wat wisselingen aan. Ik wens iedereen, ouders, kinderen en leerkrachten een fijne tweede helft van het schooljaar toe.

Met vriendelijke groet,
 
Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet


Schoolfruit

De levering voor volgende week:
appel, sinaasappel, druiven  


Bericht van de MR
Op dinsdag 29 januari vond de eerste MR vergadering van 2019 plaats. Tijdens deze vergadering hebben we afscheid genomen van Oscar Suijk en hebben we ons nieuwste lid Debby Mozes verwelkomd.
Met onze directeur Mary hebben wij de schoolbegroting doorgesproken en Mary heeft de begroting toegelicht waar nodig.
Ook hebben wij gesproken over de bemensing van de klassen. Dit is een onderwerp dat vrijwel iedere vergadering aan bod komt. De wisseling van leerkrachten kan zorgen voor onrust bij de kinderen en de ouders. Via deze weg willen wij u laten weten dat hier iedere keer zeer kritisch naar gekeken wordt, door de directie, de leerkrachtgeleding en door de oudergeleding.
De renovatie cq nieuwbouw is ook besproken. Eerder is door ons al aan u bericht dat wij een brief met onze zorgen gestuurd hebben naar het bestuur van Blick, de GMR, Raad van Toezicht en de gemeente. Hierop hebben wij zeer positieve reacties ontvangen, maar helaas vinden wij de voortgang te minimaal. De MR gaat daarom opnieuw een brief sturen aan ons bestuur waarin wij aandringen op spoedige voortgang van de gesprekken met de gemeente.
Voor vragen over bovenstaande onderwerpen of andere vragen kunt u ons aanspreken of mailen naar
mr-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

 

 
Nieuws van Externen
 


 

 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp