Bekijk deze mail online
JINT-nieuwsbrief januari 2022

Internationale
goede voornemens!

In deze editie: 

Kalender

 
  • 01-03-2022 tot 04-03-2022: Training course for Charter Ambassadors (Parijs, Frankrijk) [deadline: 20-01-2022]
  • 14-03-2022 tot 18-03-2022: Introduction training for newcomers to Youth Exchanges - BiTriMulti (Oslo, Noorwegen) [deadline: 17-01-2022]
  • 20-03-2022 tot 25-03-2022: ATOQ - Advanced Training on Quality (Soest, Nederland) [deadline: 23-01-2022]
  • 01-06-2022 tot 31-03-2023: Internationaal vormingstraject ‘Lobbying for Youth Work’ (België, Letland & Frankrijk) [deadline: 31-01-2022]

Deadlines

 
  • 23-02-2022 om 12:00: Erasmus+ Jeugd (Groepsuitwisselingen, Mobiliteit van Jeugdwerkers en Participatieprojecten) 
  • 23-02-2022 om 12:00: European Solidarity Corps (vrijwilligerswerk, vrijwilligersteams en solidariteitsprojecten) 
  • 6 weken voor de start van je project: Bel'J 

Go for Change!

Ben je betrokken bij de ontwikkeling van lokaal jeugdwerk en wil je de kwaliteit ervan verbeteren?

Deze vorming van Europe Goes Local zal je in verschillende modules tools aanreiken. Zo helpt het je om lokale strategieën te creëren in lijn met het Europees beleid en praktijken, met behulp van participatief actieonderzoek. De eerste vorming vindt plaats van 4 tot 7 april in Kortrijk (België), de tweede training van 13 tot 16 juni in Kouvola (Finland). 
Vertel me meer!

Digitale transformatie van het jeugdwerk

Is er nood aan een digitale transformatie van het jeugdwerk? Wat zijn succesfactoren en waar zitten mogelijke valkuilen? 

Hoewel in Europa en Vlaanderen digitaal jeugdwerk al langer op de agenda staat, worden deze vragen pas écht gesteld sinds de coronalockdowns. Toen had het jeugdwerk geen andere keuze dan te experimenteren met online tools. JINT had een gesprek hierover met Juha Kiviniemi en Alicja Pawluczuk, twee Europese experten in digitaal jeugdwerk.
Lees meer

Samenwerken met Zwitserland in Erasmus+ Jeugd

Wil je in 2022 graag een projectaanvraag indienen voor een Groepsuitwisseling, Mobiliteit van Jeugdwerkers, Participatieproject of Jeugdpartnerschap met een Zwitserse partner? Dat kan, onder bepaalde voorwaarden.

Je vernoemt de Zwitserse partner niet in je aanvraag, maar die kan wel een subsidie voor deelname aan je project aanvragen bij het Zwitsers Nationaal Agentschap (NA). Met vragen hierover kan je terecht bij youth@movetia.ch of op de website van het Zwitsers NA:
Surf naar Movetia

Community Impact in Learning Mobility Projects - A Practical Guide

Waarom is de impact op een community belangrijk? Waarom net nu? En hoe vergroot je die impact met European Solidarity Corps-projecten?

Het European Solidarity Corps SALTO Resource Centre liet een onderzoek uitvoeren over de community impact van leermobiliteit, en heeft daar ook een praktische gids rond ontwikkeld. Wie liever niet leest kan de online presentatie herbekijken of luisteren naar de podcast (aflevering 20) erover.  
Naar de practical guide

Back On Track

Begin december kwamen 80 mensen uit 28 landen samen in Turkije voor de 5de editie van de On Track conferentie. Deze cross-sectorale ontmoeting rond NEET jongeren (not in employment, education or training) zorgde voor een uitwisseling van goede praktijken met een focus op het vormen van partnerschappen en samenwerking tussen het jeugdwerk en andere sectoren (onderwijs, bedrijven, sociale sector …).

Verschillende video-opnames en andere materialen van de conferentie zijn online beschikbaar zodat ook jij mee bent met de laatste nieuwe ontwikkelingen hierrond!
Neem een kijkje

New Year, new …?

Heb je een lopend Europees project via JINT? Vergeet niet om bij veranderingen in je organisatie (legal representative, adreswijziging, nieuw bankrekeningnummer …) ook JINT op de hoogte te brengen én je Organisation ID aan te passen en/of de nodige documenten te uploaden.

Niet zeker hoe je dit allemaal doet? Contacteer een van onze collega’s en zij helpen je graag verder. 
Contacteer ons

Goedgekeurde projecten volgens sector (2014-2020)

Wist je dat… bijna 60% van de goedgekeurde projecten werd ingediend door jeugdorganisaties (zowel decretaal erkend als niet erkend)? Je ontdekt nog een heleboel andere interessante cijfers, duiding en beelden in onze Terugblik-publicatie: 
Naar de Terugblik
Met de steun van:
Facebook Facebook
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
YouTube YouTube

JINT vzw  I  Grétrystraat 26  I  1000 Brussel  I  02 209 07 20  I  jint@jint.be
0441.254.285 I  RPR Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank Brussel

DisclaimerThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
JINT · Grétrystraat 26 · Brussel 1000 · Belgium