Copy
View this email in your browser
Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug Nieuwsbrief
January 2017

Little Town Library

De boeken in de bibliotheek stromen de kast in en deze is nu propvol! Tot nu toe is 'The Little Town Library' maar een keer per maand open (Elke Eerste zaterdag van de maand). Met RBZOUT, werken wij aan een oplossing. Ik hoop Binnenkort een open kast te hebben voor de boeken waar ouders en leraren zelf boeken kunnen lenen.

Doordat er zoveel boeken zijn, is het niet alleen mogelijk aan kinderen zelf te lenen (elke eerste zaterdag van de maand) maar ook om meer boeken aan de scholen te lenen. Volg de website, facebook pagina of twitter om op te hoogte te blijven.

ABC Bookstore Nieuws January

Book Fair:  ABC heeft laatst weer een Bookfair gehouden bij een basisschool, waar ouders en belangstellenden boeken kochten. 15% van de omzet werd door de school gebruikt om hun bibliotheek uit te breiden. Er staan al twee ABC Bookfairs op de agenda van 2017. Voor meer informatie, mail (schools@abc.nl) of bel ons op 0654787565.

Onze 123 Packs (30 boeken, gekozen door expert Tatia Gruenbaum van The Little English Library) zijn speciaal voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw samengesteld. Deze kosten eu 321, - per pakket na korting. Aanvullende titels kunnen gekozen worden uit onze gewone voorraad of uit de aanbevelingen op onze website, per leeftijdsgroep, zie  b.v. http://www.abc.nl/subjects/subject.php?offset=0&subject=Kids+9-12+Years&recom=all. Wij kunnen u uiteraard adviseren.

Scholen en leerkrachten krijgen altijd 10% korting. Zie http://www.abc.nl/frontpage/discounts/ voor details.

 (Doneer Engelse boeken

Heeft u Engelse kinderboeken of kent u iemand met Engelse boeken? Wij ontvangen ze graag als de boeken :

  • Geschikt zijn voor basisschool kinderen. Boeken voor oudere kinderen zijn ook welkom.
  • In redelijke of goede staat. Kleine reparaties zijn geen probleem.

De boeken kunnen ingeleveerd worden bij RBZout Doorn, Het Cultuurhuis (ter attentie: 'The Little English Town Library') of neem direct contact op met Pernille Poulsen.

SWAP20 voor scholen

Er zijn tot nu vijf SWAP20 scholen in Doorn en Driebergen die de Engelse boeken gebruiken. In Amsterdam, Breda en Den Haag zijn er nog meer scholen. Hieronder een omschrijving van een paar van de initiatieven van de laatste maanden in deze lokale scholen.
Boekenverkoop: Bij het openingsfeest in september, heeft The Little English Town Library samen met de schoolbieb een Engelse boekenverkoop georganiseerd. Het thema was Roald Dahl. De lokale boekenwinkel en de ABC bookstore schonken 15% van de verkoopomzet, wat 2 nieuwe Engelse boeken en 2 nieuwe Nederlands boeken heeft opgeleverd voor de uitbreiding van de schoolbieb. 

Engels lezen met groep 7: Sinds oktober, zijn er een aantal ouders die de kinderen van groep 7 helpen met Engelse boeken te lezen. Dit gebeurt 3-4 keer per week in het lees halfuurtje (8:30 - 9:00). Er wordt geoefend met uitspraak en vocabulaire. Tot nu toe zijn de 'Read it yourself Ladybird' boeken, Dr. Seuss (zoals Cat in the Hat) en Where's Wally heel populair. De kinderen krijgen in maart een 'leespaspoort' bij hun rapport mee waarin alle gelezen boeken staan. De komende maanden wordt er met meer groepen een leesproject begonnen. 

 
Thema pakketen: Twee keer is er een Engels themapakket voor een groep aangevraagd. Tot nu toe was dit voor Het Weer en De Dierentuin. Met De Dierentuin waren de kinderen gevraagd om een eigen Dierentuin te ontwerpen en een presentatie te geven aan de klas in Engelse! De presentatie was een tour door de Dierentuin. Met de Engelse boeken kunnen de kinderen alles opzoeken voor het presentatie en ook te oefenen met uitspraak. 
 

Read it yourself with Ladybird

De ABC boekenwinkel heeft een set van 25 'Ladybird Read it yourself' boeken aan ons uitgeleend. Groep 5 van de Dalton Nicolaas begint eind januari met het lezen van deze boeken. Er is een mooi Paspport waar de kinderen kunnen afstrepen welke boeken ze hebben gelezen mbv puzzles en stickers. Heb jullie ook interesse in die boeken te proberen? Laat mij het dan weten. Er zijn al meer leespassporten besteld.. 
Olaf en Giraf

De schrijver van dit boek heeft gevraagd of er een school is die geïnteresseerd is een proef te doen met de digitale versie van het boek? Wie heeft er interesse in? Er zijn 2 kopieën van het boek te lenen bij The Little English Town Library en ze zijn ook door RBZout te bestellen. Olaf en Giraf hebben ook een reizend theater voor scholen. 

Meer weten: https://www.olafengiraf.nl/
 
Deze week kreeg ik te horen dat er vanaf 15 april veranderingen komen zullen komen in de VIOS Subsidie. Het is nog steeds in concept maar het kan zijn dat het dan mogelijk is voor scholen een subsidie aan te vragen om bijvoorbeeld een Engelse Bibliotheek op school te beginnen. Er komt zeker verdere informatie op de EPNuffic nieuwsbrief daarover in Maart/April....Wij houden het in de gaten.
'The Little English Town Library'' is mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donaties en is gesteund door 'The Little English Library', RBZOUT, The Read Shop Doorn en het ABC Bookstore. Met speciale dank aan de vrijwilligers die helpen met boeken te sorteren, repareren en stickeren (Anoeska van der Laan), mijn Nederlands tekst te corrigeren (Anja Bos) en ouders die helpen met het coördineren van de boeken op de scholen (Anouk Andreae en Rachel Heineman). En vergeet niet de leesouders die de kinderen helpen met Engels lezen op school. Jullie bijdrage is heel belangrijk. Bedankt voor jullie steun!


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Little English Town Library Utrechtse Heuvelrug · Hazelnoot · 7 · Doorn, Utrecht 3941SE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp