Copy
Hoe word je 100 nieuwsbrief van 29 november 2016
View this email in your browser


Beste lezer,


In deze Hoe word je 100 nieuwsbrief informeren we  regelmatig over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Vorige week kon u zien dat de deelnemers van de televisie serie Hoe word ik 100 onder meer van hun hoge bloeddruk en de daarvoor voorgeschreven medicijnen afkwamen. Vraag is natuurlijk hoe?

William legt uit hoe je zelf je bloeddruk kan verlagen en dat je  binnen enkele weken al resultaat kunt boeken. Prins heeft een culinaire oplossing voor te hoge bloeddruk namelijk: kokos-chocoladereepjes! Ook vertelt deelnemer Caroline haar verhaal. Ze had niet alleen last van een te hoge bloeddruk maar ook van veel stress en vermoeidheid. Maar gelukkig gaat het alweer een stuk beter met haar. 

Veel  leesplezier!

 

Zelf je bloeddruk verlagen

door William Cortvriendt Een groot deel van de bevolking lijdt aan een te hoge bloeddruk die door artsen doorgaans word behandeld met bloeddrukverlagende medicijnen. Het kan echter anders zoals ook is aangetoond in de tv serie Hoe word ik 100? We kunnen de oorzaak van de te hoge bloeddruk zelf aanpakken door te stoppen met suiker en andere industriële voeding en drank die rijk is aan snel verteerbare koolhydraten. Deze vervangen we dan door volvette en verse voeding. Vaak daalt de bloeddruk al in een paar weken!

De bloeddruk kan zelfs nog verder worden verlaagd door middel van lichaamsbeweging, dagelijks een stukje pure chocolade en het regelmatige eten van gerechten waarin een teentje knoflook is verwerkt.

Nog steeds denken veel artsen dat de oorzaken van hoge bloeddruk onbekend zijn en dat het daarom niet te voorkomen of permanent te genezen is. Maar is dat wel zo? 

Lees hier mijn column over hoe je zelf je bloeddruk kan verlagen
 Kokos-chocoladereepjes 

door Prins van den BerghWilliam legt hierboven uit wat je zelf kan doen om je bloeddruk te verlagen. Nu is het aan mij om met zijn adviezen aan de slag te gaan en daar lekkere gerechten bij te bedenken. Ik kan je zeggen: dat is zeker geen straf, want vers en onbewerkt eten is gewoon heel lekker en smaakvol!

Een stukje pure chocolade en knoflook hebben een positief effect op het verlagen van je bloeddruk. Nu zit knoflook rijkelijk in vele van de Hoe word je 100? kookboek recepten verwerkt. Maar er staat ook een recept in om kokos-chocoladereepjes te maken. Dus in plaats van dat blokje chocolade kun je hier dan een stukje van eten. Weer eens iets anders en om van te smullen!

Lees hier het recept

 

Het verhaal van Caroline
Lees hier de ervaringen van Caroline, ook één van de deelnemers van het programma

Met mijn passie voor mijn gezin, familie en ondernemerschap creëerde ik een leven dat helaas niet vrij van stress bleek te zijn. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik vaak moe was en dat voelde niet oké. Een paar maal heb ik overwogen de huisarts te raadplegen, maar welke vrouw met een druk leven is niet moe?

En dan plotseling bij toeval op een congres blijkt dat mijn bloeddruk enorm hoog is. Uit voorzorg laat ik nader onderzoek doen en er blijkt veel meer aan de hand te zijn, zoals afwijkingen in mijn cholesterol, hartkrampen en afwijkingen in mijn ECG. Er worden geneesmiddelen voorgeschreven tegen het cholesterol, de hoge bloeddruk en de hartkrampen en ik doe een stapje terug.
 

Die moeheid blijft


Het lijkt de goede kant op te gaan, alleen die moeheid blijft. Langzaam wordt me duidelijk dat er in de loop van de tijd veel meer signalen en klachten zijn die ik altijd maar geneerd had: mezelf altijd maar opgejaagd voelen, niet kunnen ontspannen, vermoeidheid, kramp, benauwdheid. Stress en het waarborgen van zekerheden in ondernemerschap gaan hand in hand, nam ik automatisch aan. En moeheid hoort daarbij. 

Uiteindelijk kwam ik bij William Cortvriendt en zijn medische team terecht en het werd me duidelijk hoezeer hartklachten en stress met elkaar verbonden zijn. De prijs die ik betaal voor het sluipende karakter van een verkeerde levensstijl is hoog en datgene dat kwaliteit aan mijn leven geeft gaat kapot: mijn nachtrust, mijn plezier, mijn creativiteit en uiteindelijk ook mijn lijf.


Verse voeding, kickboksen en yoga


Alles wat stress geeft, energie kost en energie oplevert heb ik ondertussen in kaart gebracht. Door vervolgens alleen maar verse voeding te eten, volop tijd te maken om uit te rusten, voor hardlopen, kickboksen, yoga, en heel veel activiteiten zowel zakelijk als sociaal tijdelijk uit te schakelen begint het proces van normaliseren. Qua gezondheid gaat het enorm vooruit: de krampen verminderen, mijn cholesterol daalde en mijn bloedruk is weer normaal. Bovendien viel ik ook nog eens ruim 10 kilo af en door het sporten zit ik soepeler in mijn lijf. Als klap op de vuurpijl daalt mijn medicijngebruik.
 
Ik heb geleerd dat de boog niet altijd gespannen hoeft te zijn en ik kan weer voelen wat goed voor mij is. Door dagelijks bewuste keuzes te maken voor mijn levensstijl is mijn gezondheid geleidelijk aan weer vanzelfsprekend geworden.

Caroline
Copyright © 2016 Hoe word je 100, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp