Copy
Hoe word je 100 nieuwsbrief van 22 november 2016
View this email in your browser


Welkom!


Beste lezer,

Veel dank voor het inschrijven op de nieuwsbrief die bij de website www.hoewordje100.nl hoort. In deze nieuwsbrief zullen we u regelmatig informeren over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ook krijgt u van ons lekkere, gezonde en makkelijk te maken recepten, interessante verhalen over Hoe word je 100  en speciale aanbiedingen. Veel leesplezier!

Je kunt zelf diabetes type 2 genezen!

   

door William Cortvriendt


Ongeveer een miljoen Nederlanders lijden aan diabetes type 2, een ernstige chronische ziekte waarvan vrijwel alle artsen en diëtisten nog steeds denken dat deze ongeneeslijk is. Dit laatste is echter onjuist want je kan diabetes type 2 namelijk meestal wel omkeren! De methode en de daarbij behorende voeding en recepten staan uitgebreid beschreven in beschreven in de recent verschenen boeken Hoe word je 100?-Het actieboek en Hoe word je 100?-Het kookboek. Hieronder vind je de hoofdzaken van de methode in vijf concrete en simpele stappen.

De huidige behandeling door artsen en diëtisten is meestal verkeerd

Diabetes wordt door de artsen doorgaans behandeld met orale antidiabetica al of niet in combinatie met insuline injecties en een dieet waarbij gewoonlijk de calorieën en vetten worden beperkt. Vaak wordt ook nog het advies gegeven om diverse malen per dag kleine hoeveelheden te eten om zo de consumptie van glucose zo veel mogelijk te spreiden en daarmee glucosepieken in het bloed te voorkomen. Diabetes type 2 wordt zo echter een chronische ziekte met geleidelijk aftakelende lichaamsfuncties. De gaandeweg optredende complicaties gaan de kwaliteit van je leven letterlijk en figuurlijk meer en meer verzieken en je levensverwachting met vele jaren bekorten.
 
Tachtig procent van diabetes type 2 kan worden omgekeerd

Gelukkig komen steeds meer onderzoekers en artsen tot de conclusie dat diabetes type 2 anders moet worden behandeld waardoor niet alleen de medicatie kan worden afgebouwd maar in pakweg 80% van de gevallen ook kan worden gesproken van omkering van de ziekte. 

Lees het hele artikel en de 5 stappen

Extra recept: Pasta courgetti met bolognesesaus
 

 

door Prins van den Bergh


Vorige week, in aflevering 2 van het televisieprogramma Hoe word ik 100, maakten we een heerlijk pastagerecht: Pasta courgetti met bolognesesaus. Een pastagerecht zonder snelle koolhydraten en daardoor zeer geschikt voor de deelnemers die van hun aandoeningen en/of overgewicht af proberen te komen.

Het was een dolle boel in de keuken, maar met een mooi resultaat! Iedereen wist een volwaardige en zeer smakelijke maaltijd te bereiden.

Heb je nu ook trek gekregen en zin dit zelf te maken? Hieronder vindt je het recept. Het is makkelijk te maken, binnen een half uur zet je deze maaltijd op tafel.

Tip! Met een Spirelli (of groentenslijper) maak je gemakkelijk slierten van o.a. courgette. Heb je deze niet? Je kunt de courgette ook eerst in de lengte in dunne plakken snijden en daarna in dunne reepjes.


Bekijk het hele recept

Het verhaal van Lesley

 Maak kennis met Lesley, één van de deelnemers van het programma 

Het ging eigenlijk al op vrij jeugdige leeftijd de verkeerde kant op met mijn gewicht. Na de scheiding van mijn ouders stopte ik met voetballen en trok ik me terug. Ik vond mijn rust in het eten van patat, snacks, veel frisdranken en wat later mijn passie zou worden: muziek.

Van een sportieve jongen groeide ik op tot een man die alsmaar dikker werd, ondanks diverse verwijzingen naar een diëtiste. Ik woog al meer dan 100 kilo toen uiteindelijk diabetes bij me werd geconstateerd. De situatie werd eigenlijk alleen nog maar erger toen ik van muziek mijn beroep kon maken en het land doortrok met het vertolken van vooral de bekende nummers van André Hazes.

Onregelmatig leven

Dit veroorzaakte een onregelmatig leven met alleen nog maar meer ongezonde voeding en frisdranken en droeg bij aan een scheiding met de nodige stress. Gelukkig ontmoette ik een lieve vrouw met wie ik hertrouwde. Met mijn gezondheid ging het echter niet beter. Mijn gewicht was inmiddels toegenomen tot maar liefst 143 kilo en ik was altijd zo moe dat ik niet eens meer fatsoenlijk kon spelen met mijn kinderen.

In korte tijd kreeg ik een zware hartaanval gevolgd door twee hartstilstanden waarbij ik in beide gevallen gelukkig gereanimeerd kon worden. Ik besefte dat ik op deze manier niet lang meer te leven zou hebben en stopte met het ongezonde eten.

Eigen verantwoordelijkheid

Ook heb ik me om die reden aangemeld om door William Cortvriendt en zijn medische team behandeld te kunnen worden. Ze maakten me daarbij al snel duidelijk dat ze me zouden begeleiden, maar dat het mijn eigen verantwoordelijkheid was om de adviezen en instructies op te volgen.

Door de uitleg en de adviezen leef ik nu veel gezonder. Ik ben anders gaan eten, meer gaan wandelen en daarnaast ook weer aan sport gaan doen. De kilo’s zijn eraf gevlogen, ik zie er sedert lange tijd weer gezond en goed uit, ik voel me ook veel fitter en mijn medicatie is sterk verminderd. Wat voelt het heerlijk dat ik met mijn vrouw en kinderen door het bos kan lopen zonder dat ik af moet haken en zeggen dat ik wel op ze wacht.

Tja, en mijn gewicht? Van 143 naar 93 kilo!


Lesley Williams

Copyright © 2016 Hoe word je 100, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp