Copy
Hoe word je 100 nieuwsbrief van 6 december 2016
View this email in your browser


Beste lezer,


In deze Hoe word je 100 nieuwsbrief informeren we regelmatig over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Vorige week kon u zien dat de deelnemers van de televisie serie twee dagen naar Terschelling zijn geweest. 

William legt uit waarom het eten van schelpdieren en zeeplanten gezond is. Deelnemer John van der Heiden vertelt hoe het nu met hem gaat en deelt een van zijn favoriete gerechten uit het kookboek met ons: Babi-pangang, geïntroduceerd door Prins. Uitgever Bram Bakker gaat in op het succes van de boeken en de tv-serie. Tenslotte ontvangt u nog een kortingsbon voor het Hoe word je 100 - actieboek.

Schelpdieren en zeeplanten

door William Cortvriendt De eerste dag op Terschelling werd er onder meer naar zeevruchten zoals kokkels en oesters gezocht en ook zeeplanten om de gevonden schelpdieren mee te bereiden. De verandering van de leefstijl van de deelnemers betreft vooral verandering van voeding en toename van lichaamsbeweging. Beide veranderingen gelden als het goed is voor de rest van hun leven. Dat lukt alleen als het eten lekker en veelzijdig is en de lichaamsbeweging als leuk word ervaren. 

Het zoeken van eten op Terschelling laat zien dat gezond eten heel veelzijdig kan. Zolang de ingrediënten vers zijn, volvet en niet aangemengd met industrieel bewerkte voeding zoals suiker en ander snel verteerbare koolhydraten, zijn de ermee klaargemaakte gerechten veel gezonder dan wat er door velen doorgaans uit een pakje wordt genuttigd. Het gerecht van schelpdieren met zeeplanten is hiervan een origineel en lekker voorbeeld.

Zelfs ik had niet verwacht dat het zo snel beter zou gaan met de deelnemers! De zes deelnemers zijn allen in slechts een paar maanden enorm afgevallen, het medicijngebruik daalde drastisch en ze voelen zich veel fitter, gezonder en opgewekter.  Het ging zo goed dat ik ze op de tweede dag op Terschelling mocht vertellen dat ze met de Airborne wandeling mee gaan doen! Petje af voor alle deelnemers!

Bekijk de vorige afleveringen van Hoe word ik 100?

Het verhaal van John
Lees hier de ervaringen van John, ook één van de deelnemers van het programma.

Wat was je grootste motivatie om mee te doen aan het tv-programma Hoe word ik 100? Ik was wat te zwaar en ik had een zeer hoge bloeddruk. Ik wilde heel graag weer wat gezonder gaan leven en vooral van de insuline afkomen.

Hoe voel je je op dit moment?  Op dit moment voel ik mij geweldig en het is erg fijn dat ik er in zwembroek ook weer toonbaar uitzie. In vier maanden tijd verloor ik 30 kilo overgewicht en mijn voorheen te hoge bloeddruk werd normaal. Daarnaast verbeterde mijn cholesterol en mijn maagklachten en diabetes verdwenen. Ik voel me fantastisch!

Wat doe je nu dat je vroeger of voor deelname niet kon doen of niet deed? Mijn veters vastmaken lukt nu weer zonder dat mijn buik in de weg zit. Daarom gebruik ik nu weer schoenen met veters in plaats van schoenen met klittenband. Ik voel me veel lekkerder en heb zin om te bewegen. Ik zit veel op de hometrainer en ik ga regelmatig zwemmen.

Wat heeft jezelf het meest verbaasd dat je nu wel eet en vroeger nooit of niet? Vooral het eten van vis heeft mij verbaasd. Nu eet ik het minimaal 2 keer per week terwijl ik dat vroeger nooit at. Vis was voor de poes en niet voor de mens. Nu weet ik wel beter. Vis is heerlijk en gezond.

Babi Pangang van John

door Prins van den BerghZoals jullie helemaal in het begin van de tv serie hebben kunnen zien is John dol op Chinees. Alleen is dat helaas geen geschikte voeding voor John. Veel witte rijst en suikers in de zoete rode saus. Al doet John waanzinnig enthousiast mee en hoor je hem niet klagen, toch mist hij zijn Chinese hap. Dus ben ik met John Chinees gaan koken op een manier die wel geschikt voor hem is. Alles vers, geen toegevoegde suiker.  

Wat je dan proeft is een babi pangang met gegrilde sappige varkenshaas, het zoete van de paprika, een zuurtje en veel smakelijke groenten. John keurde deze BabiPangang goed en dan is het voor mij geslaagd! Wil je het recept ook een keer maken, zie hieronder hoe dat moet!

Het nieuwe eten is erg lekker en ik heb helemaal geen behoefte meer aan mijn oude voeding. Ik heb de babi pangang gekozen omdat ik Chinees eten heerlijk vind. En ik ben niet de enige: als we eters hebben maak ik het klaar en ik krijg er altijd complimenten voor. Dus een echte aanrader.
John

Tip! Het is extra lekker als je het vlees een dag van tevoren marineert en in de koelkast bewaart.

Bekijk hier het hele recept

Bram Bakker over het succes van
Hoe word je 100?


Wat verklaart toch het succes van de boeken (en sinds kort ook de televisieserie) van Hoe word je 100 van William Cortvriendt? Lees hieronder hoe ik als uitgever met William in contact kwam.

Een paar jaar geleden werd ik benaderd door de Amerikaanse Nederlander William Cortvriendt met de vraag of Uitgeverij Lucht interesse had in het uitgeven van een Nederlandse vertaling van zijn boek “Living a Century or More”. Dit boek had hij in eigen beheer en met veel succes uitgebracht in de VS.

Centraal stond de vraag wat je volgens de wetenschap zou moeten doen om gezond oud te worden (of zo lang mogelijk gezond te blijven). Cortvriendt, opgeleid als arts, maar met een imposante loopbaan in het bedrijfsleven, kwam op deze vraag vanwege zijn ouders, die de negentig ruim waren gepasseerd en nog steeds gezond en zelfstandig in een Nederlandse polder woonden.

Ik had er zeker belangstelling voor, want zijn methode sprak me erg aan en paste heel goed bij de andere boeken die we bij Uitgeverij Lucht publiceerden. We besloten een samenwerking aan te gaan welke begin 2015 resulteerde in het boek Hoe word je 100? Het boek kreeg enorm veel respons en kwam hoog in de bestsellerlijsten terecht mede dankzij een succesvol optreden in RTL Late Night.

Aan het einde van hetzelfde jaar kwam in het verlengde van dit boek Maak je niet dik, een meer praktisch ingestoken boek over verstandige voeding.

Ook de televisie ontdekte Cortvriendt: producent Endemol baseerde op het gedachtengoed van Cortvriendt een zesdelige serie, Hoe word ik 100? Deze serie wordt momenteel uitgezonden door Omroep Max. En met succes: gemiddeld kijken ongeveer 1 miljoen kijkers naar iedere aflevering. De resultaten zijn zonder meer spectaculair: minder klachten en veel minder pillen.

Als het aan William Cortvriendt ligt is dit nog maar het begin: het buitenland lokt, een vervolg op de tv-serie eveneens en de aandacht voor gezonde leefwijze groeit. Allemaal leuk, en ook nog dringend gewenst, nu leefstijl in toenemende mate de consumptie van gezondheidszorg bepaalt. Hier gaan we nog veel van horen!

Bram Bakker

Meer informatie over de Hoe word je 100 boeken

Hoe word je 100 in Vlaanderen
 

Ook in Vlaanderen is William onverminderd populair. Aanstaande donderdag is hij samen met deelnemer Gelein Ruts te gast bij de dagelijkse talkshow Van Gils en Gasten dat iedere werkdag om 22.00 uur op de Vlaamse tv zender Één te zien is.

Bestel het actieboek met korting

Naast het Hoe word je 100 – kookboek is er ook het Hoe word je 100 -actieboek. Het actieboek bevat alle adviezen over gerichte veranderingen in levensstijl die je niet alleen gezond houden, maar waarvan nu ook is aangetoond dat deze effectief zijn bij bestaande welvaartsziekten. Overtollige kilo’s vliegen eraf, de bloeddruk daalt, de vetten en het cholesterol in het bloed verbeteren en zelfs insulineafhankelijke diabetes type 2 kan verdwijnen.

Bestel het Hoe word je 100?-actieboek met € 2,45 korting! Met onderstaande bon kunt u in de boekhandel het boek met € 2,45 korting bestellen.

Let op: het actienummer werkt helaas niet bij internetboekhandels!

© 2016 Hoe word je 100, All rechten voorbehouden.


Wil je aanpassen hoe je deze nieuwsbrief ontvangt?
Je kunt de instellingen aanpassen of je uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp