Copy
View this email in your browser
Geachte heer/mevrouw,

Omdat u ingeschreven staat in een van de beroepsregisters van Registerplein ontvangt u deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief leest u over:
- Onze nieuwe wijze van facturatie.
- Het controleren van uw contactgegevens.
- Het nieuwe register Cliëntenvertrouwenspersonen Wzd.
- Onze nieuwe instructievideo's.
- De Registerplein-website voor werkgevers.

Nieuwe facturatie

Per 1 oktober 2020 gaat Registerplein over naar een nieuwe manier van factureren.
Dit verandert er voor u:

  • Met Ideal kunt u de factuur nu direct vanuit de mail online betalen.
  • Binnen Mijn Registerplein komt een tabblad ‘Facturen’ waar u een overzicht heeft van al uw facturen. Alle verstuurde facturen vanaf 1-10-2020 worden daar automatisch opgeslagen.
  • U ziet in Mijn Registerplein direct welke facturen betaald zijn.  

U ontvangt uw factuur automatisch op het mailadres dat u in Mijn Registerplein heeft genoteerd. U logt in met uw registratienummer en wachtwoord en kunt daar uw facturen inzien. Naast Ideal blijft het mogelijk om de factuur met een bankoverschrijving te voldoen.

Controleer uw contactgegevens 

U ontvangt uw factuur op het mailadres dat u in PE-Online heeft ingevuld. Zorg er dus voor dat het juiste mailadres in uw online dossier staat. Check in Mijn Registerplein of uw mailadres en andere contactgegevens (zoals uw werkgever, postadres en 06-nummer) kloppen.

Het gebeurt regelmatig dat professionals een account aanmaken met een mailadres van het werk. Wanneer u dan van werkgever verandert ontvangt u geen belangrijke berichten (zoals de notificaties van facturen) meer van Registerplein. Schrijf u daarom altijd in met uw persoonlijk mailadres.

Nieuw register: Cliëntenvertrouwenspersonen Wzd


Per 1 september opende het register:Cliëntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang. Dit nieuwe beroepsregister sluit aan op de Wet zorg en dwang die op 1 januari 2020 werd ingevoerd. Deze wet legt de rechten van cliënten bij onvrijwillige zorg of opname vast.

Cliëntenvertrouwenspersonen geven de cliënt en/of diens vertegenwoordigers de juiste informatie en bijstand bij onvrijwillige zorg. Wanneer nodig staat de cliëntvertrouwenspersoon de cliënt bij tijdens klachtenprocedures. Het register kwam tot stand in opdracht van de Stichting Landelijke Faciliteit Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang. Klik hier voor het registratiereglement van dit register.
Hier vindt u alle informatie over het register Cliëntenvertrouwenspersonen Wzd

Meer gemak: Bekijk onze video-stappenplannen


Hoe werkt het online dossier van Registerplein ook alweer? Hoe voegt u reflectie- of ontwikkelactiviteiten toe aan uw persoonlijk dossier? Raadpleeg het YouTube-kanaal van Registerplein. Deze zomer heeft Registerplein een flink aantal video’s online gezet die helpen bij het werk in uw dossier.

Zie hoe u inlogt, een ontwikkelplan of geaccrediteerde deskundigheidsbevordering toevoegt. Of zie hoe u met de Registerplein-app activiteiten toevoegt aan uw dossier. De video’s zijn op YouTube en onze website te vinden.
Alle instructievideo's van Registerplein

Informeer uw werkgever: Registerplein-website voor werkgevers


Om werkgevers beter te bedienen bouwde Registerplein een speciale website voor werkgevers. Laat uw werkgever weten dat hier alle informatie te vinden is die relevant is voor werkgevers. Bijvoorbeeld over de registers die Registerplein beheert, de Klankbordgroep Werkgevers en het Werkgeversaccount.

Wat is het Werkgeversaccount?


Toon uw werkgever welke vorderingen u maakt of laat zien wanneer het tijd is voor uw herregistratie. U koppelt uw persoonlijke dossier aan het account van uw werkgever. Let op, uw werkgever kan dit niet voor u doen. U koppelt zelf uw persoonlijke dossier aan het Werkgeversaccount.

Oproep: professionals gezocht


Werkzaam in de ggz? Het Trimbos Instituut en de BPSW zoeken een professional die regelmatig werkt met de diagnostiek, begeleiding en behandeling van depressies en angststoornissen. In een projectgroep helpt u mee aan de herziening van de multidisciplinaire richtlijnen voor depressie en angststoornissen. Het doel is een update van de richtlijnen, zodat professionals en cliënten hun handelen kunnen afstemmen op de laatste praktische en wetenschappelijke inzichten. Geïnteresseerd? Bekijk hier de volledige oproep.

De richtlijn Obesitas bij kinderen wordt ook herzien. Werkt u regelmatig met kinderen met obesitas en wilt u als vertegenwoordiger van de BPSW deelnemen aan de werkgroep? Deelname aan de werkgroep houdt in dat u ongeveer zes bijeenkomsten bijwoont. Voor de bijeenkomsten is een vacatievergoeding beschikbaar. De volledige oproep vindt u hier.

Sociaal werkers, doe mee aan een enquête over zingeving


Als sociaal werker krijgt u ze regelmatig van cliënten: zingevingsvragen. Vragen die niet 1-2-3 zijn te beantwoorden, maar die wél belangrijk zijn voor iemands gevoel van betekenis. Agora doet onderzoek naar de wijze waarop sociaal werkers omgaan met zingevingsvragen. Doe mee aan het onderzoek en vul voor 1 oktober 2020 de enquête zingevingsvragen in. Deel uw ervaringen en werk zo mee aan dit belangwekkende onderzoek.
Een vraag over registratie, accreditatie, VOG, punten of scholing? Grote kans dat u het antwoord vindt op onze FAQ-pagina met antwoorden op veel gestelde vragen.
De antwoorden op de 20 meest gestelde vragen aan Registerplein
Twitter
Facebook
Website
© 2020 Registerplein

Ons postadres is:
Registerplein
Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA UTRECHT

Wilt u de ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Voorkeuren bijwerken Uitschrijven.