Copy
View this email in your browser

Voer uw online cursus op in uw dossier

Een van de vele gevolgen van de uitbraak van het coronavirus is dat veel trainingen, cursussen en symposia worden afgelast. Veel opleiders kiezen ervoor deze cursussen nu online aan te bieden. Heeft u een fysieke, geaccrediteerde training als online training gevolgd? Dan mag u deze opleiding opvoeren in uw dossier bij geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. Deze kunt herkennen aan het unieke ID-nummer. Voorwaarde is dat de inhoud en tijdsinspanning overeenkomen met de oorspronkelijke accreditatie.  
Zo voegt u activiteiten toe. 
A dit doen
B dit doen

Nieuw: de Registerplein Keuzehulp

Voor welk register kom ik in aanmerking met mijn werkervaring en opleiding? Het is een vraag die Registerplein regelmatig krijgt. Met verschillende, soms deels overlappende beroepsregisters, is dat ook niet altijd even duidelijk. Daarom ontwikkelde Registerplein de Register Keuzehulp, een online tool ontwikkelt waarmee u binnen een minuut online uit kunt vinden voor welk beroepsregister u in aanmerking kunt komen. 

Probeer de Register Keuzehulp uit

Registerplein denkt met u mee in tijden van corona

Registerplein wil coulant zijn naar de professionals die, vanwege de coronacrisis, in de knel komen met hun herregistratie. Mist u nog punten en heeft u geen tijd meer om deze te behalen? Neem dan contact op met Registerplein voor een passende oplossing.  

Lees hier meer over de coronamaatregelen van Registerplein

Studenten, profiteer van een jaar gratis registratie


Bent u of kent u iemand die net klaar is met een MBO of HBO-studie waarmee u in aanmerking komt voor registratie in een van onze beroepsregisters? Maak dan gebruik van een aanbod waarbij u het eerste jaar niet hoeft te betalen voor uw registratie. Het is geen gemakkelijke tijd om af te studeren en een baan te vinden. Daarom wil Registerplein pas afgestudeerden juist in dit jaar ondersteunen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over dit aanbod.  
Stuur uw VOG niet per aangetekende post 
Vanwege de fraudegevoeligheid van gekopieerde of ingescande VOG’s (de Verklaring Omtrent Gedrag) wil Registerplein de originele VOG ontvangen. We willen u alleen vragen uw VOG niet per aangetekende post te versturen. Sinds de coronamaatregelen zijn ingevoerd werken de medewerkers van Registerplein vanuit huis. Er is niemand aanwezig op ons postadres om de aangetekende stukken te ontvangen. Daarnaast laat de postbode niet altijd een bericht achter dat er een aangetekend stuk op het postkantoor ligt. Voorkom dat uw VOG weer retour gaat. U kunt het beste de VOG gewoon per post sturen. Wij legen een aantal keer per week onze brievenbus.  
Bekijk hier het stappenplan over het versturen (en terugkrijgen) van uw VOG 

Wie wordt de Sociaal Werker van het Jaar? Volg het online!

 Normaal is de uitverkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar altijd tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk. Die zou dit jaar op 20 mei zijn, maar kon door het coronavirus niet doorgaan. Gelukkig heeft de organisatie een coronaproof alternatief gevonden: de verkiezing wordt online uitgezonden. Via deze website lees je hoe de drie genomineerden omgaan met hun vak in coronatijd. De verkiezing is op 20 mei te zien via deze livestream
Op zoek naar goede krachten om uw team te versterken?Op de website van Registerplein kunt u ook vacatures plaatsen. Ga naar onze Vacaturepagina om te lezen hoe u dat doet.   

BPSW stelt uitgebreid coronadossier beschikbaar

De ingrijpende veranderingen rondom de corona-uitbraak hebben enorme gevolgen voor het werk in het sociaal domein. De BPSW kreeg zoveel vragen, dat ze een corona-themadossier samenstelde dat is in te zien op de website van de beroepsvereniging. Naast veelgestelde vragen en handige links geeft het dossier aandacht aan de meest uiteenlopende zaken. Hoe ga je om met cliënten die je nu plots alleen maar op afstand kan zien en wat verandert er in de thuiszorg? Maar ook: hoe zorg je goed voor jezelf in een crisissituatie en welke mogelijkheden zijn er tot scholing?  

Ga hier naar het corona-dossier van de BPSW
Ga hier naar het corona-dossier van de BPSW
Twitter
Facebook
Website
© 2020 Registerplein

Ons postadres is:
Registerplein
Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA UTRECHT

Wilt u de ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Voorkeuren bijwerken Uitschrijven.