Copy
Bekijk deze email online

In deze nieuwsbrief delen we meer informatie over de nieuwe Brusjesgroep voor 8 tot 12-jarigen en de training voor studerende jonge mantelzorgers. Ook lees je meer over ervaringsmaatjes en de groep How2deal. Lees snel verder!

Nieuwe training
Voor studerende jonge mantelzorgers

Start maandag 13 maart | 6 bijeenkomsten | 19:00 - 20:30 uur
Ben jij naast je studie druk met het zorgen voor een van de ouders, een broertje of een zusje? Houd je dagelijks rekening met hoe het thuis gaat en merk je daardoor dat er minder tijd over blijft voor jezelf? Dan is deze training speciaal voor jongeren van 17 jaar en ouder iets voor jou! We komen vanaf 13 maart zes keer bij elkaar. Wil je meer informatie of je aanmelden? Ga naar de website of stuur een mailtje naar Rosa via rosa@zwolledoet.nl
Meer informatie en aanmelden
Noa stelt haarzelf voor!
Noa komt bij Steunpunt Mantelzorg meewerken als stagiaire, dus misschien kom je haar binnenkort wel tegen! Hieronder stelt ze zichzelf voor:

Ik ben Noa Visscher ben 19 jaar oud en woon in Zwartsluis. Mijn hobby’s zijn voetballen, met vrienden iets leuks doen en FIFA. Ik doe de opleiding sociaal werk op het Deltion college in Zwolle en ga stage lopen bij ZwolleDoet!.
Brusjesgroep (8-12 jaar)
Start dinsdag 25 april | 5 bijeenkomsten | 
15:45 - 17:15 uur
Het kan soms best lastig zijn wanneer je vaak rekening moet houden met wat je broer of zus wel en niet kan. Daarom organiseren we vanaf april weer een Brusjesgroep, voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar. Tijdens de Brusjesgroep leer je andere kinderen kennen, praat met elkaar over hoe het is om op te groeien met een bijzondere broer of zus en leert welke emoties hierbij komen kijken. De groep komt vijf keer bij elkaar op de dinsdagmiddag. Voor ouders is er ook een bijeenkomst.
Meld je aan
Wil jij graag een ervaringsmaatje?
Wil jij graag een maatje die zelf voor een familielid zorgde en goed weet hoe dat is? Dat kan! Steunpunt Mantelzorg kan een maatje zoeken waar je mee kunt afspreken: een ervaringsmaatje. Zoek je bijvoorbeeld iemand om samen mee te gamen of iets creatiefs mee te doen? Of een maatje dat helpt met plannen en huiswerk maken. Of iemand om eens lekker een terrasje mee te pakken of te skaten in het park. Naast gezelligheid is er een luisterend oor en een steuntje in de rug. Als jij graag een ervaringsmaatje wil, kun je het formulier op de website (laten) invullen.
Meer informatie en aanmelden
How2deal: help, hoe werkt een stoornis?
Dinsdag 7, 14 en 28 maart | 19.00 - 21.00 uur
Voor iemand zorgen, of hebben gezorgd, kan soms best lastig zijn. Zeker als je daarnaast ook nog je eigen leven hebt met vrienden, een baantje, school en hobby's. How2deal is een groep voor jonge mantelzorgers van 17 jaar en ouder. Bij deze groep besteden we aandacht aan hoe het met jóú gaat. Loop je ergens tegenaan? Dan gaan we daarmee aan de slag. Maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid en om andere te ontmoeten.
 
Op 7, 14 en 28 maart zijn er themavonden die gaan over:
  • Ontwikkelingsstoornissen ( o.a. ASS, autisme, adhd)
  • Persoonlijkheidsstoornissen (o.a. psychose, borderline, schizofrenie)
  • Stemmingsstoornissen (o.a. angst en depressie)
Lijkt het jou interessant? Meld je aan!
Meld je aan
Een keer kennismaken? 
Ben je nog niet goed bekend met het steunpunt of met het aanbod wat wij hebben voor jonge mantelzorgers? En zou je graag meer informatie willen over bijvoorbeeld de activiteiten, Brusjesgroep of Training JMZ 17+? Wij komen graag een keer langs om kennis te maken. Of als je liever bij ons op kantoor langskomt mag dat natuurlijk ook. Zo leren wij jou kennen, maar weet je ook wie wij zijn! Stuur een mailtje naar Rosa of bel haar: 06-42109474.
Facebook
Website
Instagram
© 2023 ZwolleDoet!
Je ontvangt deze mailing omdat je aangegeven hebt nieuwsbrieven van ons te willen ontvangen.

Ons adres is:
ZwolleDoet!
Burgemeester Drijbersingel 11
8021 DA Zwolle

Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen?

Update hier je account of schrijf je hier uit