BUTLLETÍ BARCELONA SALUT ALS BARRIS
NÚMERO 19

El projecte PRESENTS al barri de la Guineueta

Un total de 10 persones grans seleccionades pel CAP Guineueta, amb hàbits sedentaris, i 25 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Guineueta estan participant en el projecte PRESENTS que té per objectiu millorar la qualitat de vida i augmentar l’activitat física.

Aquest projecte pretén donar resposta al Diagnòstic de Salut justificant entre d’altres, la necessitat de treballar la cura de les persones grans i el malestar emocional que especialment amb les i els joves, genera una desmotivació i una manca d’expectatives.

També podeu veure la notícia del projecte PRESENTS que es va publicar a Beteve

Taller de cuina saludable a Roquetes

Des del grup motor de lleure del Pla comunitari de Roquetes, durant el primer trimestre de curs s’ha realitzat un tastet de diferents activitats en família amb l’objectiu de fomentar les relacions entre elles i consolidar una oferta d’activitats familiars al territori.

L'equip de Salut Comunitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), va oferir un taller de cuina saludable, on els més petits de casa es van encarregar de cuinar alhora que es va parlar de re-aprofitament d’aliments i altres maneres de menjar més verdura i peix.

Arranca l'Escola de Salut de Barceloneta

El passat dimecres 8 de Gener va tenir lloc la inauguració de l'Escola de Salut de Barceloneta. Enguany serà la 13a edició que aquesta escola referent al barri de Barceloneta posarà en marxa.

L'ASPB va tenir el plaer de participar-hi i compartir espai conjuntament amb agents clau al territori com el CAP Barceloneta i el Pla de Desenvolupament Comunitari, entre altres. Per altra banda es va compartir amb els participants de l'Escola l'estat del re-Diagnòstic de Salut de Barceloneta en el qual s'està treballant actualment i posant èmfasi en la participació comunitària del procés.

Per a més informació de l'Escola de Salut de Barcelona podeu accedir al següent enllaç.

I Jornada de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu

El passat 14 de Novembre va tenir lloc al Centre Cívic Baró de Viver la I Jornada de la Taula de Salut Mental de Sant Andreu “Compartim experiències per ampliar la mirada”, que va ser un espai de trobada de professionals que treballen per la Salut Mental comunitària del districte de Sant Andreu, on també van estar presents professionals de l'ASPB. 

L’objectiu de la jornada va ser crear una dinàmica oberta i de proximitat que permetés generar un espai de coneixement mutu entre els diferents serveis i professionals que treballen al territori, promoure sinergies de treball i col·laboració, així com reflexionar sobre els models per abordar la Salut Mental

Altres noticies

Nou informe de salut de Barcelona

Un any més està disponible l’informe “La salut a Barcelona”, que sorgeix d’un treball sistemàtic i de gran abast realitzat des de l’ASPB.

L’informe presenta l’estat de salut de la ciutadania de Barcelona tenint en compte els determinants de la salut de l’entorn socioeconòmic i físic, i els eixos de desigualtat, i n’ofereix els resultats referits a 2018.

L'informe està disponible al següent enllaç web de l'ASPB. 

Un comitè de persones expertes avaluarà l’impacte en la salut de la ZBE

El grup de científics i científiques que avaluarà l’eficàcia de la zona de baixes emissions (ZBE), que va entrar en vigor el 2 de gener, inclou persones expertes en salut, qualitat ambiental i mobilitat, i està coordinat per l’ASPB.

Actualment, el 48% de la població està exposada a nivells de NO2 superiors als que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Més informació al següent enllaç.

Agenda

Exposició Art i Salut: Recorreguts

Us convidem a visitar l’exposició fotogràfica “Recorreguts”, una pinzellada de les vivències, emocions i expectatives d’adolescents per qui el procés migratori ha suposat una enorme transformació de les seves vides. "Recorreguts" és un documental realitzat per alumnat i professorat de l’Institut Miquel Tarradell amb entrevistes a nois i noies del centre que expliquen la seva experiència del procés migratori.

L'exposició restarà exposada a l'entrada de la seu de l'ASPB (Pl. Lesseps, 1). Més informació de l'exposició al següent enllaç.

Sessions científiques 2020   #SessióASPB

L'ASPB ofereix un espai de debat científic per compartir coneixements amb altres professionals de la salut pública i d’altres àmbits. 

La següent sessió titulada "Avenços en desigualtats en salut", es realitzarà el 18 de febrer a Pl. Lesseps, 1, planta 1a, de 13 a 15 hores. Hi ha, a més, la possibilitat de seguir-les online, i de recuperar l'enregistrament a través del web.

Coordinació del butlletí: Inmaculada González
Connectem?
Obrir email al navegador

Copyright © 2020 ASPB, Tots els drets reservats.

Vols canviar la forma de rebre aquests e-mails?
Pots actualitzar les teves preferències o donar-te de baixa d'aquesta llista de subscripció