Copy
Mooie uitdagingen bij de start van het voorjaar

Mooie uitdagingen bij de start van het voorjaar

Voorwoord CEO
 
Beste <<First Name>>,
 
Nog een paar weken en de lente breekt aan. Bij Oldenburger|Fritom starten we het voorjaar meteen goed met een nieuwe klantrelatie: Total Hair Service. Dit Gronings bedrijf behoort tot een van de grootste leveranciers van kappersproducten in Nederland. Zij vertrouwen ons hun B2B webshop toe. U leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Ook het Noorse bedrijf Sector Alarm hebben we onlangs als nieuwe klantrelatie mogen verwelkomen. Voor hen gaan we high-tech logistics op maat verzorgen. Sector Alarm is gespecialiseerd in alarmsystemen. In deze nieuwsbrief leest u hoe dit bedrijf meer dan 500.000 klanten in Europa innovatieve beveiligingsproducten biedt.

In De Wereld Om Ons Heen deze keer aandacht voor de uitreiking van de internationale BREEAM Awards 2020. Ook Oldenburger|Fritom was hiervoor genomineerd maar mocht zich helaas niet tot de winnaars rekenen. Wel zijn we gepast trots op onze nominatie voor deze prestigieuze duurzaamheidsprijzen.

8ce0dc87-aeab-485f-9f19-355400f4a6b9.png

Ten slotte leest u over de Lean Six Sigma Orange Belt cursus die intern bij ons wordt gegeven. De Master Black Belt van Oldenburger|Fritom legt zich toe op de begeleiding hiervan in een zevental sessies. Daarvoor maakt hij gebruik van het DMAIC-model (Define-Measure-Analyze-Improve-Control). Zodra deze cursus is afgerond zal hij ook binnen de Fritom Group Orange Belt cursussen gaan verzorgen.

Ik wens u veel leesplezier,
René Dale

 


Toegevoegde waarde bieden vanuit een B2B webshop
Al bijna 30 jaar levert Total Hair Service uit Groningen uiteenlopende hair- en beautyproducten. Het bedrijf behoort tot een van de grootste leveranciers van kappersproducten in Nederland. Total Hair Service wil hierbij een customer experience partner zijn die toegevoegde waarde biedt. Onder meer via hun B2B webshop die onlangs aan Oldenburger|Fritom is toevertrouwd.

1b082a3d-a9f2-4450-97a6-111a7061f9f4.jpg

Van Farouk Systems tot Balmain Hair Couture
Het productassortiment van Total Hair Service bestaat uit meer dan 7000 verschillende producten. Tot de merken die het bedrijf voert behoren onder meer Affinage, Alter Ego, Farouk Systems en Balmain Hair Couture. Om de levercyclus voor kapsalons verder te professionaliseren is gekozen voor een partnership met Oldenburger|Fritom.

1b082a3d-a9f2-4450-97a6-111a7061f9f4.jpg

Vanaf deze maand behartigen wij daarom de B2B webshop van Total Hair Service. Als e-fulfilment partner dragen wij zorg voor de complete orderafhandeling en het voorraadbeheer. Om het geheel in goede banen te leiden zijn vooraf duidelijke performanceafspraken gemaakt. Deze worden continu door ons gemonitord.

Key Performance Indicators (KPI's) 
De monitoring vindt plaats via Key Performance Indicators (KPI’s). Voorbeelden van de performance indicatoren voor Total Hair Service zijn:

 • Inbound performance (binnen 4 uur op voorraad)
 • Voorraadnauwkeurigheid
 • Delivery performance (≥ 98,5 procent)

Ten behoeve van de voorraadnauwkeurigheid voeren wij hierbij regelmatige cycle counts uit. Verder is er eens per kwartaal overleg om de status te bespreken. Het doel van deze quarterly meetings is daarnaast om zowel de processen als de samenwerking verder te optimaliseren.

Digitale waarde toevoegen
Als de webshopregisseur van Total Hair Service voegen wij digitale waarde toe door middel van onze geavanceerde business analyse tools. Naast automails aan de eindklanten bestaan deze tools ook uit automatisch gegenereerde voorraadoverzichten. Bovendien bieden onze business analyse tools inzicht in het aankoopgedrag van de eindklant. Besteladviezen en optimale bestelmomenten maken hier deel van uit.High-Tech Logistics op maat
Sector Alarm is een Noors bedrijf met hoofdvestiging in Oslo. Het bedrijf biedt state-of-the-art oplossingen op het gebied van veiligheid. Hun innovatieve beveiligingsproducten worden door meer dan 500.000 particuliere en zakelijke klanten in Europa afgenomen. Daarmee is Sector Alarm het tweede grootste Europese bedrijf in alarmsystemen. Met ingang van deze maand mag Oldenburger|Fritom zich hun strategisch partner noemen.

 a22526b4-3ee1-45d0-8c6a-b106ef5cb40b.jpg

Centrale aansturing vanuit Veendam
Voor het hoogst haalbare BREEAM-niveau Outstanding moet een scoringspercentage van minimaal 85 procent worden behaald. Met een scoringspercentage van 97,3 procent behaalde Oldenburger|Fritom als eerste bedrijf in Nederland het allerhoogste duurzaamheidspercentage volgens de laatste en strengste beoordelingsnorm uit 2014. Hiermee behoren we tot de top van meest duurzame distributiecentra. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd.

Bij ons in Veendam vindt de consolidatie plaats en de centrale aansturing richting de Europese markt. Voor Oldenburger|Fritom is dit opnieuw een mooie aanvulling op de High-Tech Logistics oplossingen die wij bieden. Dankzij eerder aangegane partnerships met bedrijven in de hightechsector heeft Oldenburger|Fritom zich hierin ontwikkeld als logistiek specialist.

Value Added Logistics
De hightechsector heeft een groot potentieel en biedt ons als logistiek dienstverlener volop mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de supply chain. Naast de gebruikelijke warehousing- en transportactiviteiten geldt dit ook voor Value Added Logistics. Onder deze noemer bieden wij Sector Alarm onder meer:

 • Kwaliteitscontroles
 • Her-, ver- en ompakken van producten
 • Labeling
 • Cycle counts
 • Retourmanagement

1dc01618-455f-461c-9fe8-008886ad7ddf.png


Alle details van onze logistieke activiteiten worden hierbij geregistreerd in ons ERP-systeem. Dit zorgt voor traceerbaarheid in de totale supply chain van Sector Alarm en biedt eveneens real-time orderinzicht.
 
fca40cb5-e501-4b72-8a41-68f04a3d743f.pngDe wereld om ons heen
Internationale BREEAM Awards 2020 

Op 2 maart jl. vond de uitreiking plaats van de internationale BREEAM Awards 2020. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend aan gebouwen die het hoogste certificeringsniveau hebben behaald volgens BREEAM. In de praktijk betekent dit dat deze gebouwen gekenmerkt worden door een zeer hoge duurzaamheidsprestatie.

BREEAM is de afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method. De methode werd in 1990 gelanceerd door het Britse BRE (Building Research Establishment). Het is inmiddels uitgegroeid tot het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen wereldwijd.

Ook Oldenburger|Fritom was dit jaar genomineerd voor de BREEAM Awards. Ondanks onze BREEAM-NL score van 97,3% zijn wij helaas niet in de prijzen gevallen. Toch kunnen wij met gepaste trots zeggen dat wij genomineerd waren. Ons BREEAM Outstanding distributiecentrum is zowel energieneutraal als hydrologisch neutraal. Kortom, een toonbeeld van duurzaamheid waarmee wij de toekomst met vertrouwen tegemoetzien.
  

Lean Six Sigma Orange Belt training
Om operational excellence na te kunnen streven investeert Oldenburger|Fritom voortdurend in trainingen en opleidingen. Zo zijn zeven van onze medewerkers onlangs gestart met de Lean Six Sigma Orange Belt training. Deze training wordt gegeven door de Master Black Belt (MBB) van Oldenburger|Fritom, Frans Andeweg.
 
Combinatie van theorie met praktijk
MBB is het hoogst haalbare niveau van de Lean Six Sigma belt certificering. De Master Black Belt is ervaren in verandermanagement en koppelt de bedrijfsstrategie aan verbeterprojecten. Frans begeleidt onze organisatie hierin en verzorgt daarbij zelf de trainingen en opleidingen. Tijdens de Orange belt training krijgen onze medewerkers een theoretische introductie in Lean Six Sigma.
 
50338c5a-90a4-4f52-918b-5be2b7e7b02f.jpg
 
Ook worden middelen aangereikt om deze theorie in de praktijk te brengen. Daarom wordt de opgedane kennis gelijktijdig door de medewerkers in een project toegepast. Zodra de training succesvol is afgerond, kunnen Orange Belts zelf kleine verbeterprojecten leiden of een bijdrage leveren aan onze omvangrijke Lean verbeterprojecten.
 
Trainingsopbouw volgens het DMAIC-model
Frans heeft de Orange Belt cursus bij Oldenburger|Fritom opgebouwd volgens het DMAIC-model: Define – Measure – Analyze – Improve – Control. In een zevental bijeenkomsten behandelt hij diverse onderwerpen:
 • Werken met een project charter
 • Toepassing van verbetermethoden zoals SIPOC en Value Stream Mapping (VSM)
 • Verschillende datasoorten en dataverzameling
 • Managen van veranderingsweerstand
Gedurende dit jaar zal Frans de Orange Belt training ook aan andere collega’s binnen de Fritom Group geven.

 

Bent u geïnteresseerd in wat Oldenburger|Fritom voor u kan betekenen,
heeft u een vraag, suggestie of een logistieke uitdaging voor ons?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: we helpen u graag!
Dat kan via sales@oldenburgerfritom.nl

 

Veendam | Emmen | Schiphol-Rijk | Tatabánya (HU) | Caravaggio (IT)

   
24100801-2745-4ff7-ba47-d6be91dd9578.png   27463366-c134-43f7-b0d6-63a65c5252b1.png
Website   LinkedIn
Copyright © 2020 Oldenburger|Fritom, alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze email omdat u een relatie bent van Oldenburger|Fritom.
Heeft u geen interesse? U kunt zich hier uitschrijven.