Copy

Kwekers in hart en nieren

Ondernemer word je niet, dan ben je! Of het in alle gevallen waar is weten we niet, maar bij Piet Hak was het zéker het geval. Als 10-jarig jongetje verdiende hij al wat bij op de kwekerij van familie. Hier leerde hij de eerste kneepjes van het vak en Piet wist al snel dat ook hij kweker wilde worden. Het was dan ook een logische stap dat Piet na de basisschool naar de Lagere Tuinbouw School ging. Piet: “Op 16-jarige leeftijd stelde de gebroeders Rademaker een stukje grond aan mij beschikbaar. Dit was super. Hier kon ik alles wat ik geleerd had op mijn eigen manier in de praktijk brengen. Twee jaar later had ik mijn eerste eigen klanten. Helaas was je toen op je 18e nog niet gerechtigd om zelfstandig te mogen handelen en dus diende ik samen met mijn ouders een verzoek in bij de rechter. Hij besloot mij deze vrijheid toch te geven. In 1969 – ik was toen 19 jaar – startte ik officieel mijn eigen bedrijf onder de naam P.W. Hak”. Huidig eigenaar, Piets zoon Hendrik Hak, bewijst dat het kwekersvak écht in het DNA van de familie zit. Ook Hendrik was al jong actief op de kwekerij, ging naar de tuinbouwschool en runt inmiddels zijn eigen bedrijf: Kwekerij Vredebest. Nu, 50 jaar later, kijken we terug op een prachtige ontwikkeling van de kwekerij. Nog steeds viert de passie voor het kwekersvak hoogtij bij Piet en Hendrik.
De winnaar is... 
We hebben de eerste taart weggegeven aan Just Plants in Honselersdijk! Zij waren de 50ste besteller van afgelopen week. Met dit handelsbedrijf hebben we al zo’n drie jaar een fijne relatie. Just Plants levert tuin- en kamerplanten en snijbloemen aan de groothandel, retail, tuincentra en bloemisten in Italië, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk. Daarnaast verzorgen zij transport van planten en bloemen in binnen- en buitenland. Wilfried van der Hoeven, eigenaar van Just Plants: “De voornaamste reden dat wij onze coniferen bij Vredebest inkopen is de kwaliteit van het assortiment. We vinden het belangrijk dat we altijd kunnen rekenen op een uitstekende én constante kwaliteit. Zo start een sneeuwbaleffect, want ook onze klant kunnen rekenen op hoogwaardig producten.” Volgende week een nieuwe winnaar.

Trendy coniferen

Het is prachtig om te zien, al die hectaren grond achter het Noordeinde 46 in Waddinxveen. Ze staan vol met een enorme collectie trendy coniferen en naaldbomen in allerlei soorten en maten. Kwekerij Vredebest is gespecialiseerd in Thuja, Picea, Juniperus, Tsuga, Pinus, Chamaecyparis, Taxus, Abies, Microbiota en Platycladus. Hendrik: “Deze kweken we in de inmiddels bekende blauwe potten. We zijn 50 jaar geleden gestart met een breed assortiment heesters, rozen en coniferen. Door de jaar zijn we ons uitsluitend gaan richten op coniferen. Door deze focus is onze kennis van het product hoog en dat vertaalt zich in uitstekende kwaliteit waar onze klant bij iedere bestelling op kan rekenen. De mix van onze producten sluit mooi op elkaar aan en bestaat uit opgaande, plat groeiende en bolvormige coniferen. Uiteraard kunnen we geen goed product leveren als de basis niet gezond is en van super goede kwaliteit. We selecteren ons plantgoed dan ook nauwkeurig en werken alleen samen met gerenommeerde leveranciers. Met hen hebben we langdurige relaties waardoor zij precies weten welke eisen en wensen wij hebben.”

Contact

Adres

Noordeinde 46
2742 AD, Waddinxveen

Contact

Bereikbaarheid

Tel: +31 (0)6 – 25288317
Tel: +31 (0)6 - 11699713

 

Contact

Maak kennis

U kunt ons e-mailen op
kwekerij@vredebest.nl
view this email in your browser
Copyright © 2019 Kwekerij Vredebest I Supported by PlantMatch, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp