Copy
Nieuwsbrief, 24 april 2020

Afgelopen dinsdag zijn er nieuwe regels met betrekking tot sport en het coronavirus uitgevaardigd. Deze gaan in vanaf 29 april. Gemeente Woerden stimuleert alle verenigingen om voor hun jeugd weer open te gaan, binnen de regels van het RIVM en de protocollen van de sportbonden. In aanvulling op de berichtgeving van de gemeente, willen wij u informeren over de ondersteuningsmogelijkheden vanuit het Beweegteam.

Sporten binnen de coronamaatregelen

Donderdag 23 april 2020 is vanuit de gemeente Woerden een brief verstuurd naar de sportverenigingen over de nieuwe maatregelen vanuit het kabinet omtrent sporten binnen de coronamaatregelen. Klik hier om de brief te lezen. Hieronder nogmaals de kaders die in deze brief beschreven zijn. 

Maatregelen
Georganiseerd sporten voor volwassenen in de binnen- en buitenruimte is nog tot en met 19 mei niet toegestaan. De binnensportaccommodaties en binnenzwembaden blijven gesloten. Wel kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar buiten sporten in georganiseerd verband en onder begeleiding met inachtneming van onderstaande.

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis. Kleedkamers en kantines blijven gesloten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor jongeren nog steeds: blijf thuis. Kleedkamers en kantines blijven gesloten.
Advies over sporten in de 1,5 meter samenleving

Kortom: het goede nieuws is dat de jeugd vanaf volgende week weer mag gaan sporten en dat jullie als verenigingen weer gedeeltelijk open kunnen! Vanuit het Beweegteam willen we jullie graag helpen om een mooi programma voor de jeugd buiten te organiseren, binnen de kaders zoals deze hierboven zijn beschreven.

We willen jullie vragen contact met ons op te nemen om te horen wat jullie plannen en mogelijkheden zijn en wat jullie eventueel nodig hebben om dit te kunnen realiseren. Meer informatie over de inhoud van de plannen is te vinden op de website van de Vereniging Sport en Gemeenten.

Jullie kunnen de uitgewerkte plannen en eventuele vragen mailen naar verenigingsondersteuning@beweegteamwoerden.nl. Vermeld in de mail ook de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon. Wij gaan de binnengekomen reacties dinsdagochtend 28 april inventariseren. Dinsdagmiddag zullen we contact met u opnemen. 
Voor spoedvragen kunt u in de tussentijd contact opnemen met Katinka Meiborg via 06-37113386. 

Drie aanvullende tips voor het organiseren van het aanbod

1. Binnensport naar buiten? 

Op dit moment is binnen sporten nog niet mogelijk. U kunt kijken of buiten sporten een optie is, bijv. in de naastgelegen buitenruimte of in samenwerking met een buurvereniging. Wilt u hier hulp bij, dan kunnen we vanuit het Beweegteam hierin ook ondersteunen.  

2. Heeft uw vereniging aangepast aanbod?
Heeft u vragen over de beperkte heropening in relatie tot uw specifieke doelgroep of wilt u als aangepaste binnensportvereniging sparren over hoe u met aanpassingen buiten kunt sporten? Neem dan contact op met Macy Hartman via mhartman@teamsportservice.nl of 06-41644503. Macy is als buurtsportcoach aangepast sporten van Team Sportservice Provincie Utrecht actief in de gemeente Woerden.

3. Uw club tijdelijk openstellen voor kinderen die nu nog niet bij een sportvereniging terecht kunnen?
Er zullen in deze tijd ook kinderen zijn die door de regelgeving niet terecht kunnen bij hun sport- of beweegaanbod (denk aan de zwemlessen). Wij willen u daarom graag uitdagen om ook te denken aan tijdelijke lidmaatschappen of “strippenkaarten” voor kinderen die nu (nog) niet kunnen sporten. Wij willen u daarbij vragen deze mogelijkheden op te geven via Sjors en Try Out. Hiervoor kunt u de mogelijkheid aanvinken 'Sjors Beats Corona'. Wij zullen vervolgens dit nieuwe aanbod verspreiden via de scholen in Woerden. 
Klik hier om uw aanbod op te geven voor Sjors en Try Out.
Heeft u nog nooit eerder met Sjors of Try Out gewerkt? Lees dan hier de uitleg over Sjors en Try Out. 

Kunt u nog niet starten, maar heeft u wel een vraag? 
Ook voor de buitensportverenigingen die vragen hebben, blijven wij natuurlijk de komende periode bereikbaar. Daarnaast blijven we ook bereikbaar voor reguliere Verenigingsondersteuning.

Website Beweegteam Woerden
Twitter @Beweeg_Woerden
Facebook Beweegteam Woerden
Instagram Beweegteam Woerden
Copyright © 2020 Beweegteam Woerden