Copy
Læs denne email i din browser
71534b3d-137c-45ba-88d8-0baf63baf644.png
Nyhedsbrev Juli 2018

Digitalt læringsunivers

Digitaliseringsinstituttet arbejder i disse måneder på et helt nyt digitalt læringsunivers til de mange. Vi glæder os til i løbet af efteråret, at kunne byde dig velkommen til det digitale univers, som vi kalder ”Curico”. Curico er en sammensætning af ”Curate”, ”IT” og ”eco-system”.  
 
I regi af Curico, vil vi allerede i efteråret udbyde det første digitale læringsforløb, som handler om de organisatoriske kapabiliteter (evner), som er væsentlige at mestre i virksomhedens Digitale Transformation. Dette forløb tilbydes fra 1. september i forbindelse med lanceringen af Pernille Kræmmergaards kommende bog ”Digital Transformation – 10 evner din organisation skal mestre”, som udgives på Djøfs forlag.
 
Samtidig er vi gået i gang med, sammen med en række advisory boards, at udvikle online læringsforløb, der er ”convenient”, prisbilligt, teoretisk underbygget og med et højt læringsudbytte, der kan styrke fagprofessionelle og  generalisters IT-kompetencer og Digitale Mindset. Vi er i den forbindelse glade for, at advisory boardene, som består fageksperter, offentlige og private virksomheder samt en række faglige organisationer, er repræsenteret og giver værdifulde input til såvel form som indhold.
 
”Med Curico kan vi efterkomme den stigende efterspørgsel efter behovet for uddannelse af ”de mange” og på mange niveauer, uden det kræver, at de sætter hele dage af til at deltage på vores uddannelser og/eller skræddersyede forløb.  Med et online læringsforløb, kan vi nu f.eks. kompetenceudvikle 15.000 medarbejdere, som vi allerede har en samarbejdspartner der efterspørger, eller alle medarbejdere i en kommune, som vi også er i dialog om.  Samtidig giver Curico også mulighed for, at såvel tidligere som nuværende deltagere på vores kurser og uddannelser kan holde sig ajour med viden”, udtaler Pernille Kræmmergaard.    
 
Vi glæder os meget til at løfte sløret for mere efter sommerferien, men er du allerede nysgerrig på Curico og de kommende forløb, er du velkommen til i mellemtiden at kontakte Digital forretningschef, Morten Blichfeldt Andersen på mba@dinst.dk eller direktør Pernille Kræmmergaard, pkj@dinst.dk.

 

LINK TIL MEDARBEJDERE

Pernilles klumme:

- Fleksible rammer 
 

I sidste måneds klumme skrev jeg om behovet for det rette IT-mindset, for at kunne deltage aktivt og kompetent i Digital Transformation. Det gælder organisationen samlet, og i særdeleshed på ledelsesniveau, hvor jeg også oplever en stigende interesse for, hvad ledelsesopgaven kræver af forståelse for IT-systemer, IT-arkitektur, etc. og i det hele taget, hvordan der skabes værdi med IT i organisationen. At der er behov for IT-mindset, blev jeg også bekræftet i under min deltagelse på Folkemødet.

Som en vigtig del af ledelsesopgaven handler IT-mindset også om, at forstå hvordan vi anvender IT og digitale løsninger til at bedre kundeoplevelser, men det handler også om de IT-systemer og løsninger, som vi tilbyder vores medarbejdere og om den måde vi indretter arbejdspladsen på. Dette sætter en af vores andre organisatoriske kapabiliteter (evner) fokus på, under det vi kalder Fleksible rammer.

En af mine medarbejdere Anja Reinwald forsker i præcis det og hun har netop her i juni afholdt en workshop i DISIMIT regi om emnet. Derfor har jeg talt med hende om, at bidrage til denne måneds klumme.

Læs hele klummen om fleksible rammer her: 

Pernilles klumme

Ny forskningsmedarbejder:

- Peter Vistisen Bugge

Den 1. juli 2018 bød vi velkommen til en ny forskningsmedarbejder i Digitaliseringsinstituttet. 
 
Peter har en cand.it i IT-ledelse fra Aalborg Universitet, hvor han har specialiseret sig i, hvordan organisationer sikrer langsigtet overlevelse og kortsigtet profit igennem innovation og tværfaglig kompetenceudvikling.
 
"Jeg glæder mig meget til, at arbejde sammen med Peter, der skal varetage opgaver af forskningsmæssig karakter, herunder være ansvarlig for vores selvevalueringsunivers, udarbejde cases, bidrage til udvikling af materiale til vores digitale læringsplatforme samt holde os ajour med international forskning", udtaler Pernille Kræmmergaard.
 
Om sin ansættelse udtaler Peter: ”Jeg lærte Pernille og Digitaliseringsinstituttet at kende igennem et valgfag i efteråret '17 på min uddannelse i IT-ledelse. Her blev jeg introduceret til det teoretiske univers, som Pernille og Digitaliseringsinstituttet arbejder med. Siden februar har jeg arbejdet som studentermedhjælper og det var ikke noget svært valg, da jeg blev tilbudt en fastansættelse og muligheden for, at arbejde videre med universet med kompetente kollegaer".
LINK TIL MEDARBEJDERE

Kort nyt fra Digitaliseringsinstituttet

 

Kompetenceudvikling indenfor Digital Transformation:

Ønsker du eller dine kollegaer at blive mere parate til den Digitale Transformation, så tilbyder Digitaliseringinstituttet følgende muligheder:

Masterclass i Digital Transformation: Læs mere om Masterclass her.
Hold nr. 11 med opstart den 30. august 2018, København.
 
Diplomclass i Digital Transformation: Læs mere om Diplomclass her.
Hold nr. 5 med opstart den 27. august 2018, København.

Viden på abonnement: Læs mere om viden på abonnement her.
For 200 kr.  kan du modtage viden om Digital Transformation på abonnement. 

DISIMIT - Eksklusivt netværk for danske kommuner: Læs mere om DISIMIT her.
Et netværk hvor forskere og praktikere mødes og tilegner sig nye begreber, ideer, erfaringer og teorier.
Læs mere
ff3ebe3a-d8bb-48b7-9240-a5de3341f8f6.png       63071f43-e098-4ee6-bb49-5bfbe2373ff6.png       259a2a33-25e1-40ae-99f9-61b7930abc6a.png       a611b21a-7217-4d86-9e94-2266e66eb8a7.png
3e4bc73f-d086-4a9d-9d1c-071d56a9d626.png
Nyhedsbrev 2018. Nr. 16
Vesterbro 18   //   9000 Aalborg   //   2571 5050   //   www.dinst.dk


This email was sent to <<Email adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Digitaliseringsinstituttet · Budolfi Plads 12, 1. tv. · Aalborg 9000 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp