Copy
Parktheater Eindhoven komt vanaf juli met zomerfestival
 
Na een maandenlange sluiting opent Parktheater Eindhoven weer zijn deuren. Onder de noemer Het Parktheater 150 cm zomerfestival zijn er vanaf 9 juli weer theatervoorstellingen te zien in het Parktheater. Het coronaproof zomerprogramma bestaat voor een groot deel uit familievoorstellingen en wordt de komende tijd aangevuld met andere voorstellingen. 
 
De afgelopen weken is het team van Parktheater Eindhoven bezig geweest met het samenstellen van een leuk en gezellig coronaproof theaterprogramma, waarbij vooral de gezinnen centraal staan. Te zien zijn onder meer Peter Pan, Brandweerman Sam, Sesamstraat en Wildpark. De komende weken wordt het zomerfestival steeds verder aangevuld met leuke voorstellingen. Het festival biedt fijne ontspanning en de mogelijkheid om weer iets bijzonders beleven in de zomervakantie.
 
De voorstellingen worden in aangepaste vorm gespeeld voor een kleiner publiek. Omdat er per voorstelling maximaal honderd bezoekers aanwezig mogen zijn, worden de voorstellingen meerdere keren (per dag) gespeeld.
 
Veilig theaterbezoek
Het Parktheater zorgt ervoor dat een bezoek aan het theater veilig verloopt, zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken. Zo zijn de maatregelen van RIVM, de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio toegepast en wordt het protocol van de VSCD (brancheorganisatie van theaters) gehanteerd. Denk aan voorzieningen om voldoende afstand te houden en extra hygiënemaatregelen.  Kaarten kunnen alleen online, via de website, worden gekocht. Gasten krijgen voorafgaand aan de voorstelling extra informatie over de maatregelen toegestuurd.
 
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Het Parktheater 150 cm zomerfestival begint op dinsdag 26 mei om 15.00 uur via de website van Parktheater Eindhoven. Op de website is ook meer informatie te vinden over de veiligheidsmaatregelen.  

Theaterbezoekers hebben er zin in
Uit een eigen onderzoek van het Parktheater onder de theaterbezoekers blijkt dat mensen graag weer naar het theater willen komen. Het grootste deel zelfs meteen als het weer mogelijk is. Maar liefst 60% wil het theater graag in de zomer bezoeken. Veruit de grootste groep respondenten denkt na heropening evenveel naar het theater te komen als voorheen. Als belangrijkste belemmering zien de bezoekers de afstand tot andere bezoekers.  
 
Programma
De komende weken wordt het zomerfestival steeds verder aangevuld met leuke voorstellingen. Op dit moment staan de volgende voorstellingen op het programma:
 
Bende van Oz - Bier & Liefde
Muzikale avond over de liefde
Do 9 juli t/m za 11 juli om 20.30 uur
 
Theater Terra – Peter Pan
Familiemusical (6+) naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland
Za 11 juli en zo 12 juli om 13.00, 16.00 en 19.00 uur
 
Wildpark – Game Over
Kwetsbare voorstelling over levenslust en stervenslust door jongeren voor jongeren (14+)
Za 18 juli om 20.30 uur en zo 19 juli om 16.00 en 20.30 uur
 
Brandweerman Sam Live! - Het Grote Kampeeravontuur
Een nieuwe theateravontuur voor kinderen 2+
Di 21 juli t/m vr 24 juli om 11.00, 13.30, en 16.00 uur
 
Sesamstraat Live! - Een wereld vol fantasie
Grappige, swingende voorstellingen met alle Sesamstraatbewoners voor het hele gezin (2+)
Za 25 juli en zo 26 juli om 11.00, 13.30 en 16.00 uur

Parktheater in juni al open voor schoolmusicals
Door de coronacrisis leek het aanvankelijk niet mogelijk de jaarlijkse eindmusicals van de basisscholen in het Parktheater door te laten gaan. Er is nu een alternatief gevonden met behulp van een livestream.  Kinderen van zeven Eindhovense basisscholen treden in juni en juli met hun musical op in de grote zaal van het Parktheater.

De optredens worden
via livestream vertoond aan de medeleerlingen en ouders/verzorgers. Parktheater Eindhoven biedt de scholen dit alternatief voor de jaarlijkse, traditionele optredens gratis aan om de scholen en leerkrachten te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.
 
Noot voor de redactie (niet voor publicatie) 
Meer informatie
Geertje van Geel / Milly van Maanen
communicatie@parktheater.nl

parktheater.nl
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn