Copy
Stallerhof van Afslag Eindhoven wegens succes einde zomer 2020 terug op Genneper Hoeve
Kaarten nu te koop


Kan deze uitvoering alsjeblieft naar München worden gebracht, dat zou ik heel fijn vinden. (Franz Xaver Kroetz)

Afgelopen zomer opende de nieuwe voorstelling van Afslag Eindhoven, Stallerhof, in samenwerking met Parktheater Eindhoven het theaterseizoen. Een kleine 2000 bezoekers zagen het volledig uitverkochte boerendrama dat dertien keer speelde in de koeienstal op de Genneper Hoeve. Wegens succes keert Stallerhof met acht voorstellingen terug, van 26 augustus t/m 5 september 2020. Kaarten zijn nu te koop.
 
Boerendrama Stallerhof
Stallerhof, over de tradities en het voortbestaan van een boerenfamilie, is in 1971 geschreven door toneelschrijver Franz Xaver Kroetz (München, 1946). Afgelopen augustus kwam de 73-jarige toneelschrijver speciaal vanuit München naar Eindhoven om het uitverkochte stuk te bezoeken. Kroetz was onder de indruk, vertelt hij achteraf aan het Eindhovens Dagblad: ,,Het wordt heel zuiver en krachtig gespeeld, zonder veel franje, dat maakt het tot een indringende uitvoering. En de chemie tussen de acteurs is opmerkelijk, soms knettert het van de spanning – echt heel bijzonder. Kan deze uitvoering alsjeblieft naar München worden gebracht, dat zou ik heel fijn vinden.”

Kroetz maakt deel uit van de generatie theatermakers die begin jaren 70 met de Boerendrama’s een nieuw genre creëerden in het Duitse repertoiretoneel: toneelstukken die zich in geïsoleerde dorpsgemeenschappen, ver van de moderne wereld, afspelen als reactie op de toen heersende gedachte van de maakbare samenleving.
 
Uit de pers
‘De transformatie van ronddolend kind in het vuil van de stal naar iets engelachtigs is onweerstaanbaar knap. Een portret van trots.’ ★★★★ NRC
‘Angstaanjagend claustrofobisch, gedurfd en sterk gespeeld.’ ★★★★  de Volkskrant
‘Mooi en oprecht spel, sfeervolle regie’ – Het Parool
 
Speeldata en tickets
Afslag Eindhoven speelt Stallerhof op 26, 27, 28 en 29 augustus en 2, 3, 4 en 5 september 2020 om 20.30 uur. De voorstelling speelt in de koeienstal op de Genneper Hoeve, Tongelreeppad 1 in Eindhoven. Tickets zijn nu te koop via parktheater.nl. Kijk voor meer informatie over de voorstelling op www.afslageindhoven.nl.

Biologische boerenmaaltijd
Net als afgelopen zomer, serveert het pop-up restaurant van Inge’s Eettafel voorafgaand aan elke voorstelling om 18.30 uur een biologische boerenmaaltijd. Dit tweegangendiner (vlees of vegetarisch) wordt bereid met dagverse producten van de Genneper Hoeve zelf. Het dinerarrangement á € 20,50 is te boeken samen met voorstellingstickets via parktheater.nl of apart (telefonisch via Parktheater, 040 2 111 122). 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie. Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, kijk in de persmap: http://bit.ly/PersmapStallerhof.
Teaser url: https://youtu.be/kM8UahxDPoo.
Contact: Renée Schmeetz, renee@afslageindhoven.nl, 06 120 349 75.
 
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn