Copy
View this email in your browser

ACHTERGROND

Column COACH!

Leon Verberkt 

SP en sollicitatie- en loopbaancoach

Kruitdampen 

Ze kijkt me aan door het plexiglazen vizier dat met een soort beugel om haar hoofd is bevestigd. Een chirurgisch mondkapje, latex handschoenen, dichtgesnoerde kleding en angstige ogen geven het geheel het surrealistische karakter van de mondiale crisis waarin we terecht zijn gekomen. Ze bestelt een cola en vlucht vervolgens snel de cabine weer in.  

Het is doodstil op onze trip naar Mexico, de spaarzame reizigers hebben zich met hun voedzame tas verschanst in hun stoel.  

Na zeven weken thuiszitten, mag ik weer de route op. Schiphol ligt er verlaten bij. Het NS-station, de vertrekhal, het BMC; op sterven na morsdood. Aan boord vliegt in een half uur de warme hap eruit en duiken we weer terug achter de gordijnen. Het lange elf-uur-durende hangen inclusief OCR rust kan beginnen. We keuvelen wat en zoeken troost bij elkaar in de galley. De één leest een boek, de ander heeft een zelfgemaakte pasta opgewarmd in de oven.  

Als ik mijn health-app mag geloven, moet ik mij ernstig zorgen maken. Ik beweeg simpelweg niet. Het woord nauwelijks kan ik eerlijkheidshalve niet eens meer als excuus gebruiken. Zwembad dicht, sportscholen dicht, niet gevlogen en de gedisciplineerde weerstand tegen culinaire en alcoholische geneugten geminimaliseerd.
De bedrijfsarts in de briefing adviseerde gezond te blijven, goed te eten en rust te nemen. Maar wat betekent gezondheid in deze tijden eigenlijk? Wat we vooral wel en niet moeten doen, is iedereen wel duidelijk. Eenzaam onze laatste adem uitblazen op een IC, dat wil immers niemand. 

'Jezelf geestelijk verrijken, je toekomst een boost geven, dát is wat je vooral nu kunt doen'

Met de focus op het lichaam gedurende corona zal straks blijken dat de geestelijke behoeften nauwelijks aandacht hebben gehad. Zodra de eerste kruitdampen van deze onzichtbare veldslag zijn opgetrokken, zullen de praktijken van echtscheidingsadvocaten, psychologen en relatie- en fysiotherapeuten vol zitten. Een collega vertelt over haar internationale gratis colleges die zij op universiteitsniveau volgt. Yale, Harvard. Jezelf geestelijk verrijken, je toekomst een boost geven, dát is wat je vooral nu kunt doen.  

De vrouw met het plexiglazen schild om haar hoofd stapt uit en bedankt me op veilige afstand voor de geweldige vlucht. Deze reis heeft mijn droombaan een smoezelig randje gegeven. Bij thuiskomst ga ik naar www.classcentral.com en open mijn weg naar nieuwe kansen. Stay healthy, stay fit and do something about it. <<<

VNC WEBSITE
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2020 VNC, Alle rechten voorbehouden
You are receiving this email because you are a VNC member


VNC
Stationsplein 406
Schiphol-Oost, Nh 1117 CL
Netherlands

Our mailing address is:
secretariaat@vnconline.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.