Copy
View this email in your browser

ACHTERGROND


HV COLUMN

Arjan Zwerus

Leerzame periode

In het begin denk je nog, ha grappig, thuis lesgeven. Kan ik eens zien wat de juffen en kinderen op school uitvoeren. Daar kom je al na een paar dagen op terug als je stuit op weerstand en een gebrek aan motivatie bij je kinderen welteverstaan.
 

Het blijkt dat ze beter uit de voeten kunnen met juf mama dan met meester papa, dus als zij thuis is heb ik het zo gelaten. Ben dan maar naar buiten gegaan om allerlei klussen rondom het huis te doen. Daar is nu tijd voor, stel dat je snel weer mag vliegen dan moeten die klussen natuurlijk snel af. Na anderhalve week was het wel gedaan met die werkzaamheden. Dan begint er een groot soort niets. Een paar dagen vrij is fijn, maar uitzicht op werk is toch ook wel lekker. Soms sleep je je door de dagen heen en soms vliegen ze voorbij.  

Nog in mijn uniform passen 
Bijkomend voordeel is dat het al maandenlang goed weer is, waardoor de kinderen na het huiswerk rondom het huis heerlijk konden buitenspelen. De eerste twee weken werd er van hout een grote schans gebouwd om met de fiets over heen te stunten. Daarna is de lol er voor de kids wel vanaf en is de schans zo gammel dat het gevaarlijk wordt. 

Bij mij in de buurt hebben de meeste mensen wat extra tijd over en de buurman en ik hebben dat aangegrepen om fanatiek te gaan wielrennen. Twee tot drie keer per week rijden we een steeds langer stuk en vaak ook steeds sneller. Sporten heeft eveneens nut: al dat stilzitten, eten en drinken tijdens de intelligente lockdown zijn niet even bevorderlijk voor je lijf. Het doel is dan ook als transavia weer gaat vliegen topfit (voor de toekomst) te zijn en niet te vergeten nog in mijn uniform te passen.

Van mij mag het vliegen zo snel mogelijk weer beginnen. Op welke manier? Dat zal de toekomst uitwijzen. Ik hoop dat het snel weer wordt toegestaan om veilig met zijn allen op reis te kunnen zodat transavia weer kan doen waar ze goed in is en dat wij, het cabinepersoneel, weer kunnen doen waar we goed in zijn. Er zijn voor de passagiers en voor elkaar!

'Een paar dagen vrij is fijn, maar uitzicht op werk is toch ook wel lekker'

Woedeaanvallen en taal 
Onlangs zijn onze kinderen met veel zin weer naar school gegaan en kwamen enthousiast thuis. Tijdens de schoolvrije periode hebben ze zich vooral met knutselen, grote monden, rekenen, woedeaanvallen en taal beziggehouden. En ja, als ze boos zijn komt er ook taal uit. Waar halen ze het vandaan? Van school of van hun ouders? Het zal een combinatie van beide zijn. 

Hebben ze thuis dan ook iets geleerd? Oh ja, hoor. Tegenwoordig wordt af en toe de tafel gedekt, de vaatwasser uitgeruimd, de krant uit de brievenbus gehaald, soms moet er direct een cake worden gebakken en met enige regelmaat staat er ineens een kop koffie voor mijn neus. Dat leren ze dan weer niet op school! <<<<

VNC WEBSITE
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2020 VNC, Alle rechten voorbehouden
You are receiving this email because you are a VNC member


VNC
Stationsplein 406
Schiphol-Oost, Nh 1117 CL
Netherlands

Our mailing address is:
secretariaat@vnconline.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.