Copy
View this email in your browser
ACHTERGROND KLC

'Voor wat betreft de toekomst blijft het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren'

Op het moment van schrijven zijn we eind mei en lijken de gevolgen van het coronavirus langzaam te stabiliseren en kunnen we voorzichtig weer wat vooruit kijken. Dit zien we terug in ons dagelijks leven en ook in het (geplande) aantal KLC vluchten binnen Europa, wat naar verwachting in juni en juli verder opgeschaald gaat worden.

Ondertussen zitten we op het VNC kantoor niet stil en volgen wij alle ontwikkelingen nauwlettend. Zo zijn we druk bezig geweest om het ontslag van 31 collega’s in proeftijd terug te draaien, helaas zonder positief resultaat. KLC heeft daarentegen wel besloten om een 3-tal collega’s terug te halen uit deze groep omdat zij, voordat ze begonnen bij KLC, al een vast contract hadden binnen de KLM groep. KLC heeft hierin besloten om een bepaalde continuïteit te waarborgen. Dat is uiteraard goed nieuws, echter bij ons overheerst nog wel de bittere nasmaak voor de overige 28 intussen ex-collega’s. Wij hopen van harte dat de markt weer zal aantrekken en zij en toekomstige CA’s hun (her)intreden bij KLC kunnen doen.

'KLC vliegt diverse vluchten van de Europa operatie en zorgt daarmee voor geld in de kas'

Diverse scenario’s
Voor wat betreft de toekomst blijft het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren. We kunnen echter wel gematigd positief zijn over de positie van KLC binnen de KLM groep. KLC vliegt diverse vluchten van de Europa operatie en zorgt daarmee voor geld in de kas. Dit en het feit dat vooralsnog de Embraer 195-E2 (project NEXT) volgens schema wordt geïntroduceerd, maakt dat volgens KLC de KLM brede Vrijwillige Vertrek Regeling (VVR) voorlopig niet van toepassing lijkt te zijn op KLC cabinepersoneel.

Hoewel het cao-proces stil is komen te liggen door de coronacrisis neemt dat niet weg dat de VNC intern diverse scenario’s aan het bestuderen is voor het maken van afspraken, want het korps heeft nog geen verbeterde voorwaarden gekregen in tegenstelling tot andere domeinen.

Eerst zal de nabije toekomst gaan uitwijzen op welke manier de NOW regeling gaat worden voorgezet en hoe de overheidssteun voor KLM er inhoudelijk uit gaat zien. Zodra dit bekend is verwachten wij ook weer met KLC om de tafel kunnen gaan om onder andere de in maart afgesproken coronamaatregelen (geldend tot oktober 2020) nadere invulling te geven waar nodig. <<<<


Cas Voskuyl en Luc van der Eijk
KLC sectiebestuur

 
VNC WEBSITE
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
VNC op Facebook VNC op Facebook
VNC op Twitter VNC op Twitter
VNC op Instagram VNC op Instagram
Copyright © 2020 VNC, Alle rechten voorbehouden
You are receiving this email because you are a VNC member


VNC
Stationsplein 406
Schiphol-Oost, Nh 1117 CL
Netherlands

Our mailing address is:
secretariaat@vnconline.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.