Copy
Nieuwsbrief van De Brug, school voor praktijkonderwijs!
Bekijk in uw browser

Brugnieuws

De Brug, school voor Praktijkonderwijs!

Nieuwsbrief 4  #  april 2020

 

Warme groet van team De Brug


Wij willen alle leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) in deze heftige en vreemde periode een hart onder de riem steken. Het is hartverwarmend om te zien hoe jullie op een goede en flexibele wijze bezig zijn met het onderwijs op afstand. Ook willen wij hierbij alle ouder(s)/verzorger(s) hartelijk danken voor jullie inzet van de afgelopen weken. Wij realiseren ons dat het best een zware taak kan zijn; naast ouderverzorger zijn, een baan hebben en ook nog thuisonderwijs geven. Leerlingen ondersteunen bij hun schoolwerk vraagt ook veel aandacht van jullie. Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee. Zo zorgen we er samen voor dat het onderwijs door kan gaan. We hebben regelmatig complimenten van jullie gekregen over onze inzet. Hier zijn we heel blij mee en dat gaf ons een plezierig duwtje in de rug. Hierbij willen wij onze complimenten (duimpje omhoog) voor jullie uitspreken! Enorm bedankt voor deze grote bijdrage!

Even voorstellen

Mijn naam is Toine van Summeren Leduc. Per maart dit jaar ben ik begonnen bij De Brug om 1 dag per week te assisteren bij afdeling Hout / Groen en bij de interne arbeidstraining. Ik ben bijna dertien jaar werkzaam binnen het voortgezet onderwijs. De laatste twee jaar werkte ik vijf dagen per week op het Corbulo College in Voorburg. Ik werkte daar als onderwijsondersteuner en in de rol van docent/mentor voor de vakken: Techniek & Technologie, Creativiteit & Design, Bouw & Design, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie/Metaal en bij het vak Engels.  Ik begeleidde leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw - daarnaast het begeleiden van leerlingen in het kader van beroepskeuze/opleidingen (LOB). Van origine kom ik uit het industriële bedrijfsleven. Naast mijn werk hou ik me bezig met het schilderen van kunst en architectuur.

Levensechte lessen detail 


Vanaf 2 maart zijn wij vanuit het profiel 'detail & retail' begonnen met leren op locatie. Elke maandag t/m donderdag gaan er twee of drie leerlingen uit de O3 klassen (die gekozen hebben voor profiel 'detail & retail') naar de plaatselijke Albert Heijn om daar twee uur lang te oefenen met werkzaamheden in de winkel. Ze doen op verschillende manieren ervaringen op met het werken bij de AH; zo werken ze met brood, gaan ze vakkenvullen en wordt er bijvoorbeeld ook schoongemaakt. Op deze manier krijgen zij, naast het oefenen binnen de eigen school, levensechte lessen in de praktijk. Wij vinden het erg fijn dat de plaatselijke AH het mogelijk maakt om onze leerlingen levenecht te laten leren! Helaas liggen momenteel deze lessen stil i.v.m. coronavirus. Maar zodra de scholen weer open gaan, gaan onze leerlingen ook weer starten bij de AH. 
 

Actie vanuit onze schoolfotograaf


Onze schoolfotograaf, Foto Koch, heeft een speciale actie in deze bizarre tijd. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Met die gedachten in het achterhoofd, heeft Foto Koch de afgelopen weken hard gewerkt om een nieuwe website te introduceren. Met gepaste trots kunnen zij deze website presenteren: www.fotokochxxl.nl. Een website waar iedereen zelf foto’s kan uploaden en één van hun producten kan bestellen. Aangezien onze school klant is, kunnen onze ouder(s)/verzorger(s) gebruik maken van de actie (zoals aangegeven in bovenstaande foto).  Zij ontvangen van Foto Koch 20% korting op alle producten met de kortingscode “Bedankt2020”.

Onderwijs op afstand


De coronacrisis heeft ertoe geleid dat de overheid op zondag 15 maart besloten heeft om de scholen te sluiten t/m 6 april, maar het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan. Om dit te kunnen realiseren hebben wij met ons team een aantal afspraken gemaakt om onderwijs op afstand vorm te kunnen geven. Na de eerste week hebben we onze ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen gevraagd naar hun mening middels een enquête. Allereerst willen wij onze ouder(s)/verzorger(s) bedanken voor het invullen van deze enquête. Hieronder zullen we in het kort de terugkoppeling geven. 
Ruim 60% van de ouder(s)/verzorger(s) heeft deze enquête ingevuld. De vele positieve reacties en complimenten doen ons goed! Er is tevredenheid over de wijze waarop en de intensiteit waarmee de mentoren een warm en persoonlijk contact hebben met leerilngen en ouder(s)/verzorger(s).  Ook de afwisseling in opdrachten wordt als positief ervaren. De tijd, die leerilngen kwijt zijn om de opgegeven opdrachten uit te voeren varieert van minder dan een uur tot ruim 4 uur per dag.
Ook hebben we enkele goede tips ontvangen. Het organiseren van lessen, die online aangeboden worden en waaraan leerlingen ter plekke kunnen deelnemen, zijn gestart. Op vaste momenten worden deze lessen gegeven. Dit zorgt voor een beter dagritme en structuur voor de leerlingen. Dat is voor onze leerlingen enorm belangrijk.

Mooie voorbeelden van thuisonderwijs


Het onderwijs op afstand heeft op onze school een goede vorm gekregen. Inmiddels hebben we al een hele verzameling van foto's, die leerlingen toegestuurd hebben. Foto's en filmpjes waarop te zien is dat leerlingen de praktijkopdrachten thuis uitgevoerd hebben. De opdrachten varieerden van maaltijden bereiden, onkruid wieden, bed opmaken, was opvouwen tot de koelkastproducten op fifo zetten (first in, first out). Op bovenstaande afbeelding is een fotocollage te zien, gemaakt door Fleur. Zij heeft namelijk regelmatig een 3 gangen diner bereid voor haar familie. Ontzettend knap! Wilt u nog meer resultaten zien? Klik dan hier en zie de mooie resultaten! 

Fijne vakantie


Het team van De Brug wenst u en haar leerlingen, na een periode van onderwijs op afstand, een fijne meivakantie. We hopen snel duidelijkheid te krijgen wanneer de scholen weer open kunnen gaan. Mochten na de meivakantie de scholen weer open zijn, hieronder staan de belangrijke data. Mocht dat het nog niet het geval zijn, dan brengen wij u op de hoogte hoe en wanneer we bepaalde activiteiten vorm zullen gaan geven.

Belangrijke data

Let op: onderstaande data met een blauwe tekst zijn onder voorbehoud. We wachten de maatregelen van de overheid af!

Maandag 20 april t/m vrijdag 1 mei 2020:

 • Voorjaarsvakantie!

Maandag 4 mei 2020:

 • Organisatiedag. Alle leerlingen zijn vrij.
Dinsdag 5 mei 2020:
 • Bevrijdingsdag. Een vrije dag!

Maandag 11 mei t/m vrijdag 15 mei 2020:

 • Geplande toetsweek gaat deze week niet door. U hoort nog wanneer we deze wel gaan plannen.

Maandag 18 mei t/m vrijdag 29 mei 2020:

 • Profielweken

Donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei 2020:

 • Hemelvaart: Twee vrije dagen.

Maandag 25 mei 2020:

 • Organisatiedag. Alle leerlingen zijn vrij!

Maandag 1 juni 2020:

 • 2e Pinksterdag: Een vrije dag!

Maandag 8 juni 2020:

 • Verkort lesrooster: leerlingen zijn om 11.55 uit! 

Dinsdag 9 juni 2020:

 • Examendag voor leerlingen uit B2 en B3

Maandag 15 juni t/m woensdag 17 juni 2020:

 • IOP-gesprekken

Dinsdag 23 juni 2020:

 • Excursiedag voor alle leerlingen

Dinsdag 30 juni 2020:

 • Rapporten mee naar huis (B2)

Donderdag 2 juli 2020:

 • Rapporten mee naar huis (onderbouw en B1/B2)
 • Schoolfeest

Maandag 6 juli 2020:

 • Organisatiedag. Alle leerlingen zijn vrij!

Dinsdag 7 juli t/m vrijdag 10 juli 2020:

 • Blokstageweek (voor alle stage-leerlingen)
 • Activiteitenweek 

Maandag 13 juli 2020:

 • Start zomervakantie!
 
Copyright © 2020 De Brug, Alle rechten voorbehouden.

Veranderen hoe u deze nieuwsbrief ontvangt?
U kunt uw instellingen aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp