Copy
Nieuwsbrief Beweegcoaches Gemeente Westerveld
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF BEWEEGCOACHES GEMEENTE WESTERVELD #2 2019
 
In deze nieuwsbrief
  • Community of Sport en sportprijzen 2019
  • 'Westerveld in Actie!'
  • Westerveld Toppers
  • Meer beenkracht in 10 weken tijd
  • Op Fietse
  • Sport- en cultuurkamp 2019 Dakajam
  • Kindregelingen
  • Contactgegevens
Westerveld in actie!
 
Sportprijzen 2019 & Community of Sport
 Er waren drie categorieën sportprijzen te verdelen: Talent, Aanmoediging en Bijzondere Ondersteuning. Kimberley de Lang, Nederlands Kampioen shorttrack is winnaar van Sportprijs Westerveld Talent. Jantje Oosterveld is winnaar van Sportprijs Westerveld Aanmoediging. Jantje doet wekelijks mee aan de beweegtuin in Dwingeloo en met de wandelgroep Dwingelloopt. De Sportprijs Westerveld Bijzondere Ondersteuning is uitgereikt aan Tiny Sander. Tiny geeft bijzondere ondersteuning aan diverse werkgroepen en organisaties. Hij zet zich in voor alle inwoners in Vledder e.o. en zorgt hierdoor mede voor dat mensen mee kunnen (blijven) doen.
 
In het kader van Community of Sports, een Europese prijs die de provincie Drenthe heeft gewonnen, was er voorafgaand aan de uitreiking een spectaculaire openingsact door Rick Koekoek. Rick is MTB-er/ BMX-er en heeft een nummer twee notering op de trail wereldranglijst. Ook is hij bekend van zijn vermelding in het Guinness Book of World Records.
Gezond eten met Vers uit de tuin

Wat is Vers uit de tuin precies?
Op Vers uit de Tuin delen moestuinders hun overschot aan oogst met buurtbewoners. Zo kunnen buurtbewoners meegenieten van de mooie gezonde producten uit tuinen in de buurt, en blijven de moestuinders niet zitten met een overschot aan groente en fruit. Duurzaam, gezond en ook nog eens sociaal!

Hoe kom ik aan de groenten/fruit?
Op de oogst-pagina, www.versuitdetuin.nl à Westerveld, laten moestuinders weten boontjes, sla, courgettes, appels etc. over te hebben. Klik bij het kopje ‘Oogst’ op het product waar je interesse in hebt en klik op Contact. Stuur een bericht, even langsfietsen en je hebt die avond een gezonde maaltijd op je bord!
Sportief wandelen in de avond
Van begin september tot eind mei wordt er elke dinsdagavond om 19.30 uur door een groep mensen aan sportief wandelen gedaan. Elke week wordt er vanuit een ander dorp gestart. In de zomerperiode gaat de groep zelfstandig wandelingen maken in de natuurgebieden in de gemeente Westerveld. Het gemiddelde wandeltempo ligt rond de 6 kilometer per uur. Verder zijn de oefeningen afgestemd op de conditie van de deelnemers en zijn iets zwaarder dan veel groepen die overdag aan sportief wandelen meedoen. Voor meer informatie of deelname kan er contact opgenomen worden met Norbert Baas via het e-mailadres norbert-baas@hotmail.com
Diever e.o. in Actie!
 
Gezondheidsmarkt in Diever groot succes!
Op zaterdag 13 april, tijdens het openingsweekend van de nieuwe locatie bij Stad&Esch, ‘Hart van Diever, hebben 25 standhouders deelgenomen aan de gezondheidsmarkt. Bezoekers konden proeven, beleven, zich laten testen en meten op hun gezondheid en fitheid en aanschuiven aan de grote koffietafel. In de ochtend en middag reed er een busje die inwoners gratis van het Jan Thijs Seinenhof naar de nieuwe locatie en weer terugbracht. De werkgroep Diever e.o. in Actie hoopt hiermee inwoners te motiveren om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.
 

Havelte e.o. in Actie!
 
Westerveldse Stappers wandelen wekelijks door

Wandelgroep Westerveldse Stappers wandelt iedere donderdagmiddag tussen de vijf en zeven kilometer in de gemeente Westerveld. Een beweegcoach van gemeente Westerveld ondersteunt de groep. 
 
Wekelijks wandelen zij een andere route met wisselende startpunten. Iedereen die een keer wil meelopen, kan zich aanmelden. De Westerveldse Stappers telt circa 30 dames en heren en de meesten van hen wonen in de gemeente Westerveld. Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om mee te doen. Voorop staat plezier en gezelligheid. Na afloop drinkt de wandelgroep samen een kopje koffie.
 
Wilt u ook deelnemen met de Westerveldse Stappers? Dan kunt u contact opnemen met de beweegcoaches van de gemeente Westerveld via 14 0521 of een e-mail sturen naar: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl.
 

Vitaal Wilhelminaoord e.o.
 
Multifunctioneel Sportcourt
In Wilhelminaoord wordt een sportieve ontmoetingsplek gecreëerd waar zowel jongeren als ouderen kunnen bewegen en waar tal van activiteiten georganiseerd/ontplooid kunnen worden. Daarnaast draagt het bij aan de sociale binding en leefbaarheid in het dorp. De werkgroep Vitaal Wilhelminaoord e.o. realiseert hiervoor een duurzaam, multifunctioneel sportveld. Momenteel worden er voorbereidende werkzaamheden verricht. Zonder tegenslagen is er begin juli de feestelijke opening! Alle inwoners van Wilhelminaoord en omstreken ontvangen hiervoor een uitnodiging.
 
Doe mee met Kids Dance in Ons Dorpshuis Wilhelminaoord
Helemaal dol op dansen of ben juist nieuwsgierig naar dansen? Doe een keer mee met Kids Dance! Kids Dance is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. De danslessen worden gegeven door Petan Bont namens de organisatie Elisance.
Dwingeloo in actie
 
Dwingelfietst: recreatieve fietsgroepen
Elke dinsdag om 19.00 uur en elke donderdag om 14.30 uur is er een fietsgroep voor volwassenen, goed en minder goed ter been. De fietsgroep vertrekt wekelijks vanuit Over Entinghe. Er wordt rekening gehouden met de lichamelijke mogelijkheden van de deelnemers wat betreft de afstand en snelheid van het fietsen. Deelname is gratis.
 
Duo fietsen
Vanaf het voorjaar wordt er gestart met het duo fietsen, dit is voor alle mensen uit Dwingeloo en omgeving die minder goed ter been zijn. Dagen en tijden zijn in overleg bespreekbaar. De fietsgroep vertrekt wekelijks vanuit De Weyert.
 
Beweegmomentjes: yoga voor volwassenen
Beleef één, twee, drie en/of vier gratis kennismakinglessen zachte hatha yoga en stoelyoga, ook voor beginners. Op 3 mei, 24 mei en 30 mei vinden de lessen van 14.00 uur tot 15.00 uur plaats bij Fysiotherapie Dwingeloo: 10 mei vindt de les van 09.00 uur tot 10.00 uur plaats bij Over Entinghe.
 
Heeft u vragen over een van de activiteiten of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of bel met 14-0521.
Gezond ouder worden in Westerveld
 

Meer beenkracht in 10 weken tijd met de cursus ‘In Balans’

Op maandag 15 april 2019 was de laatste cursusbijeenkomst van ‘In Balans’ in Diever. Jorien Giethoorn, geriatrisch fysiotherapeut van Fysioplus en Ellis Manenschijn beweegcoach van de gemeente Westerveld hebben de cursisten 10 weken lang wekelijks begeleid bij het verbeteren van de kracht en balans. De resultaten mogen er dan ook zijn. Als groep is de beenkracht met 28% verbeterd en de balans er met 18 % op vooruit gegaan. De resultaten laten het belang van deze cursus duidelijk zien. In het najaar worden er opnieuw cursussen ‘In Balans’ aangeboden in Vledder, Havelte, Dwingeloo en Diever. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een mailtje naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of neem contact op via telefoonnummer 14 0521.

Verenigingsondersteuning

Deel 2 cursus ‘Meer Vrijwilligers In Korte Tijd’ een groot succes!
Voetbalvereniging Havelte en de Havelter Tennis Club zijn begeleidt om vrijwilligers te werven voor hun vereniging. VV Havelte heeft 32 nieuwe vrijwilligers erbij en HTC heeft 77 oproepkrachten binnen gehaald en drie vacatures ingevuld. Het plan is om in het najaar van 2019 weer te starten met een nieuwe vrijwilligerscursus.
 
Cursus ‘Meer Leden in Korte Tijd’ afgerond
In het voorjaar van 2019 hebben vier verenigingen de cursus ‘Meer Leden in Korte Tijd’ afgesloten. Deze cursus is zeer interessant voor verenigingen die te maken hebben met een tekort aan leden en die hier iets aan willen doen. Sportvereniging Dynamiek speelt met VarioFit, Ouder-kindgym en het organiseren van een Apenkooi-ochtend hierop in, rugbyclub The Big Stones heeft een open dag georganiseerd, judovereniging Jigotai heeft tijdens de opening van Stad & Esch clinics verzorgd en muziekvereniging Westerveld sluit aan tijdens de braderie in Diever.
 
Gratis verenigingsondersteuning op maat
Voor elke vereniging in de gemeente Westerveld is er de mogelijkheid om tijdens bestaande vergaderingen van de vereniging de beweegcoaches in te schakelen. De beweegcoaches schuiven tijdens één van deze vergaderingen aan om de verenigingen, mee te nemen over de diverse ondersteuningsmogelijkheden. Interesse? Neem contact op met de beweegcoaches via beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl
Onderwijs en Jeugd

Knotshockey
Op woensdag 17 april 2019 vond het jaarlijkse Knotshockeytoernooi in MFA Havelte weer plaats. Dit jaar hadden er zich maar liefst achttien teams opgegeven van elf verschillende scholen uit de  gemeente Westerveld. Na een spannende finale ging het team De Ballers van OBS Ten Darperschoele uit Wapse er met de winst van door. Er was ook een fairplay prijs voor de school die het sportiefste had gespeeld tijdens het toernooi. Deze prijs ging naar OBS De Veldwikke. De kinderen wonnen een set knotshockeysticks om op school mee te spelen. Het was een geslaagde sportieve middag. (foto: knotshockey)
 
Sport- en cultuurkamp gaat dit jaar naar Dakajam 2019
Deze zomer bieden de beweegcoaches van de gemeente Westerveld kinderen en jeugdigen die om uiteenlopende redenen (denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden) niet op zomervakantie gaan de mogelijkheid om deel te nemen aan Dakajam 2019. Dakajam is een vakantiekamp voor kinderen die een week lang verschillende sport, spel en cultuuractiviteiten doen. De beweegcoaches zullen niet langer het sport- en cultuurkamp aanbieden zoals voorgaande jaren, om organisatorische redenen, daarom is er gekozen voor dit alternatief. Wel is er tijdens de het vakantiekamp een van de beweegcoaches aanwezig. De eerste week is van 12 tot en met 16 augustus en is voor kinderen in de leeftijd vijf tot en met twaalf jaar. De tweede week is van 19 tot en met 23 augustus en is voor jeugdigen van twaalf tot en met zestien jaar. Het Dakajamkamp vindt plaats op het kampterrein in Havelterberg. Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met de beweegcoaches via het e-mailadres beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of via het telefoonnummer 14 0521. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!
Voor opgave of meer informatie kunt u mailen naar bosbad@bosbadvledder.nl of bellen naar 0521-381430
 
Op Fietse
Basisschool de Roosjenschool in Diever en basisschool de Hoekstee in Vledder nemen deel aan het programma Op Fietse. Zij gaan deelnemen aan een aantal fiets gerelateerde activiteiten voor hun leerlingen, zoals een reparatieclinic en een Bike Trial clinic. Op Fietse is het programma van de provincie Drenthe om Drenthe als dé fietsprovincie bij uitstek neer te zetten. Zoveel mogelijk mensen op de fiets, van toeristen tot scholieren en werknemers.
Regelingen voor kinderen

Het kindpakket in de gemeente Westerveld bestaat uit verschillende regelingen voor kinderen en jongeren tot 21 jaar, die opgroeien in armoede. Daardoor kunnen kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben, toch mee op schoolreis, sporten, hun verjaardag vieren of een muziekinstrument bespelen. Het aanvragen van deze regelingen gaat via verschillende fondsen. Een aanvraag voor het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp of Stichting Jarige Job kunt u indienen via de beweegcoach. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de beweegcoaches via: beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl
Contactgegevens
 
Kim ten Klooster-Dijkstra
Projectleider GIDS
Vledder e.o. in Actie
Sportdorp Vitaal Wilhelminaoord e.o.
Jeugdsport- en jeugdcultuurfonds
Nationaal Fonds Kinderhulp
Stichting Jarige Job
Sport- en cultuurweek
Gym Xtra
k.tenklooster@gemeentewesterveld.nl

Tim Jansen
JOGG-regisseur
Dwingeloo e.o. in actie
Verenigingsondersteuning
Ondersteuning onderwijs
Gym Xtra
t.jansen@gemeentewesterveld.nl
 
Ellis Manenschijn-Lubbers
Diever e.o. in Actie

Havelte e.o. in Actie
Bewegen en gezondheid senioren 
Verbinding, preventie en zorg
e.manenschijn@gemeentewesterveld.nl

Laura Siebring
Gym Xtra
WesterveldMoves

Sportpret
Sport JIJ ook?

l.siebring@gemeentewesterveld.nl 

Stagiaires Beweegteam
beweegteam@gemeentewesterveld.nl
Copyright © 2019 Gemeente Westerveld, Alle rechten voorbehouden.


Wens je deze mails niet meer te ontvangen?
Je kunt je via de volgende link uitschrijven voor deze nieuwsbrief. Link: unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp