Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 16 - 19
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Groeiplaneet App
- Nieuws van externen

wk 16: 15 apr. - 19 apr.

m    
d     Centrale eindtoets gr 8
w    Centrale eindtoets gr 8
       Voetbaltoernooi gr 4-8
d     Paaslunch  
v     Goede Vrijdag (vrij)

wk 17: 22 apr. - 26 apr.

m   Tweede Paasdag (vrij)
d     Meivakantie
w    Meivakantie
        
d    Meivakantie
v    Meivakantie

wk 18: 29 apr. - 3 mei

m     Meivakantie
d      Meivakantie
w     Meivakantie
d      Meivakantie
v      Meivakantie

wk 19: 6 mei - 10 mei

m   
d    
w     Kinderboerderij gr 3B,4
d   
v     Bezoek Nationaal Archief gr 8B

   Algemeen nieuws


Beste ouders,
 

Deze nieuwsbrief verschijnt iets eerder dan normaal, vanwege de meivakantie. 

Ik wil graag beginnen met de Koningsspelen. Wat was dat een topdag, hè?
Het kon allemaal niet op. En dan het geweldige resultaat van de sponsorloop!
Bijna 6000 euro gaat er dank zij de inzet van onze leerlingen en de medewerking van heel veel ouders, familie en vrienden naar het mooie doel van de Roparun!

Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die zich heeft ingezet om dit mooie resultaat te bereiken en ook alle ouders van de OV en andere hulpouders geweldig bedankt voor de organisatie en begeleiding van deze dag!

Vandaag hebben we de laatste dag van de Cito-toets gehad. Hoewel de adviezen al gegeven zijn, blijft de Cito toch een spannend moment: bevestigt de toets de conclusies die wij uit de resultaten van de afgelopen jaren hebben getrokken? Alles is in elk geval vlot verlopen, gelukkig.

Vanmiddag is er het voetbaltoernooi, fijn hoor, met zulk lekker weer! We hopen natuurlijk op een plezierig en sportief toernooi.

En dan morgen nog de paaslunch, waarvoor we weer een beroep op uw medewerking doen. Bij voorbaat hartelijk dank aan alle ouders voor het verzorgen van lekkere hapjes/drankjes!

Traktaties en tussendoortjes
Op de Groeiplaneet hebben we het onderstaande beleid, zoals ook in de jaarkalender staat aangegeven.
Omdat we merken dat niet iedereen hiervan op de hoogte is, breng ik dit nog even onder uw aandacht, met het vriendelijke verzoek hiermee rekening te houden. 

Tussendoortjes 
Halverwege de ochtend hebben wij een korte pauze en gaan de kinderen naar buiten. De kinderen mogen dan iets drinken en iets eten. Wij vinden het fijn wanneer u een gezond tussendoortje mee wilt geven, dus geen chocoladekoeken of snoep. 

Verjaardagen
Als uw kind jarig is, kan dat gevierd worden op school. Uw kind mag dan trakteren in de klas en mag de klassen rond. Wij stellen het op prijs als uw kind een gezonde traktatie trakteert.

Schoolfruit
Helaas: na de meivakantie krijgen we geen Schoolfruit meer! In de afgelopen 20 schoolweken hebben de kinderen hier een gezond en lekker tussendoortje aan gehad. Wilt u uw kind zelf (weer) fruit gaan meegeven? We hopen in het volgende schooljaar weer met het Schoolfruit programma mee te mogen doen.

Namens het team van de Groeiplaneet wens ik iedereen alvast een hele fijne meivakantie toe.
We zien elkaar weer op 6 mei!


Met vriendelijke groet,

Mary Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet


Groeiplaneet app
Berichtgeving in de iOS en Android app

Sinds enige tijd werkt bij sommige iOS apps de berichtgeving niet meer.
Dus deze apps ontvangen geen pushberichten, geen badge bij het icoon en geen geluid bij het pushbericht)

We kunnen niet achterhalen waardoor dit is gekomen (een iOS update?) maar we hebben wel een oplossing!

1. De app er afgooien
2. De telefoon even helemaal uit en weer aanzetten (belangrijk!)
3. De app opnieuw installeren


Het SchoolPraat team   Nieuws van externenTrainingen van Krimpenwijzer

PIEP zei de Muis voor kinderen van 4-8 jaar
PIEP zei de Muis’ is voor kinderen waarbij thuis veel spanningen zijn door bijvoorbeeld ziekte of (psychische) problemen van een ouder of door financiële zorgen. Door de training leren kinderen dat het niet aan hen ligt dat er thuis spanningen zijn en leren ze omgaan met hun gevoelens en emoties.
 
KOPP Doe-Praat groep 8 t/m 12 jaar
De KOPP Doe-Praat groep is een lotgenotengroep voor kinderen die een ouder hebben met psychische problemen of verslavingsproblemen. Binnen deze groep kunnen de kinderen praten over hun ervaringen met de ziekte van hun ouder. Ze oefenen met diverse vaardigheden zoals het opkomen voor jezelf, vragen om hulp als je dat nodig hebt en het herkennen van en omgaan meg gevoelens.
 
Meer Leren Durven (Vriendentraining) voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
Meer leren durven is een training voor kinderen die angstig zijn waardoor ze een gebrek aan zelfvertrouwen hebben en te verlegen zijn om sociaal contact te maken. Tijdens deze training leren de kinderen stapsgewijs om te gaan met situaties die stress en angst opleveren. Hierdoor ontwikkelen ze o.a. meer zelfvertrouwen.  
 
Je Bibbers de Baas voor kinderen 8 t/m 12 jaar
Je Bibbers de Baas is een training voor kinderen die vaak zenuwachtig zijn (bv. voor een toets) of onzeker zijn over zichzelf. Deze training is om kinderen te helpen om hun faalangst te verminderen.
 
Sovatraining kinderen 8-10 en 10-12 jaar
Ho tot Hier en niet verder ! is een training voor sociale vaardigheden (Sova) en weerbaarheid.
De training is voor kinderen van de basisschool, die handvatten willen krijgen om een fijner contact te maken met andere kinderen en volwassenen waardoor ze meer grip krijgen op hun eigen sociale situatie en daardoor steviger in hun schoenen staan. De training voor kinderen van 8-10 jaar start in mei.
 
‘Wat als je ouders scheiden’ (Jij en Scheiding) training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
De JES training is een ‘doe’ training waar de kinderen 6 keer in hetzelfde groepje samenkomen en met elkaar de opdrachten maken. Samen kijken we naar wat er veranderd is door de scheiding. De kinderen leren hierdoor om te gaan met boos en verdrietig zijn. De andere kinderen vertellen hoe dat bij hun is en hoe zij zich voelen. Zo weten de kinderen dat zij niet de enigen zijn!
 
Weerbaarheidstraining kinderen (8 t/m12 jaar)
De weerbaarheidstraining is een training voor kinderen die onzeker zijn, het gevoel hebben er niet bij te horen, gepest worden, zich niet begrepen voelen door anderen. De weerbaarheidstraining voor kinderen is een combinatie van verbale, mentale en fysieke oefeningen. De fysieke oefeningen zijn bedoeld om eigen kracht te ervaren en te versterken. Er is aandacht voor ademhaling, stemgebruik, houding en lichaamstaal. Het doel van de training is het krijgen van meer zelfvertrouwen, het leren aangeven van je grenzen en het gevoel hebben om er te mogen zijn. Deze training start in mei.
 
‘Brusjes’training
Je broer of zus heeft een beperking en beleeft de dagelijkse dingen op een heel eigen manier. Voel je je wel eens boos of verdrietig omdat je broer of zus een beperking heeft ? En beleef je met elkaar ook fijne dingen ? Wil je wel eens andere kinderen ontmoeten die net als jij ook zo’n broer of zus hebben en horen hoe het bij hen thuis gaat ? Voor jou organiseren we de Brusjestraining. Je ontmoet kinderen in een soortgelijke situatie en wisselt ervaringen, tips en adviezen uit. Deze training start bij voldoende aanmeldingen in mei.
 
 
De trainingen zijn voor kinderen die woonachtig zijn in Krimpen aan den IJssel. Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen. De trainingen starten alleen bij voldoende inschrijvingen.
 
Inschrijven voor de trainingen of opvragen van informatie kan via trainingen@krimpenwijzer.nl of telefonisch 0180-517590/06-28166551. Meer informatie over de trainingen leest u op KrimpenWijzer.nl 
 

Bibliotheek aan den IJssel
In de meivakantie vinden er twee leuke activiteiten plaats in de bibliotheek in Krimpen. Zie de aankondigen hieronder.  Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekaandenijssel.nl


Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp