Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 10 - 11
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Nieuws van externen
- Download onze Groeiplaneet App

wk 10: 4 mrt. - 8 mrt.

m     Weer naar school
d     
w    
d    
v     
 

wk 11: 11 mrt. - 15 mrt.

m     
d     Kinderboerderij 1/2A,B
w     Bingo gr 6,7,8
d    
v      Landelijke onderwijsstaking
        (leerlingen vrij)

wk 12: 18 mrt. - 22 mrt.

m     Studiedag BLICK
         (leerlingen vrij)

d     
w     Tennistoernooi gr 7,8
d      Kangoeroewedstrijden
v     

wk 13: 25 mrt. - 29 mrt.

m   Week van het geld  

d    
w    Badmintontoernooi gr 6,7,8
d    
v    

   Algemeen nieuws


Beste ouders,

 

Op 1 maart was het nationale complimentendag, maar toen was het vakantie.
Vandaar dat ik nu de gelegenheid gebruik om alle ouders en andere vrijwilligers die ons helpen om de leerlingen op onze school net dat beetje extra mee te geven, even in het zonnetje te zetten:

Wanneer we een oproep doen voor hulp bij activiteiten is het vrijwel nooit een probleem om ouders te vinden die kunnen helpen en alleen hierdoor lukt het ons om dit ook allemaal te realiseren. Denk aan de toernooien, de koningsspelen, excursies, etc.
En wat dacht u van alle vrijwilligers die hier dagelijks een belangrijke rol spelen op het gebied van administratie, toezicht houden, gastvrouw/heerschap, conciërgewerk, ondersteuning in de groepen? Echt geweldig!
Daarnaast hebben we natuurlijk de Oudervereniging. Ongekend wat zij allemaal doen voor de school op het gebied van de organisatie van excursies en festiviteiten. De school ziet er steeds uit om door een ringetje te halen en dat vraagt heel veel inzet, op avonden, in de weekends en vakanties. Respect!
Ook denk ik aan de dames die de bibliotheek draaiende houden: elke week weer is het voor onze leerlingen een feest om hun boeken te mogen omruilen. Dat verloopt allemaal heel prettig en dat maakt het voor onze leerlingen extra aantrekkelijk om te gaan lezen, wat we natuurlijk heel belangrijk vinden.
Wat ook onmisbaar is, dat is de medezeggenschapsraad. De ouders in deze raad denken samen met de afvaardiging van het personeel positief kritisch mee over de ontwikkelingen binnen de schoolorganisatie en beleid. Zo behartigen ze de belangen van de ouders van onze leerlingen. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we voor uw kind de beste school zijn!  

Een laatste groep vrijwilligers vormen de dames van de voorschoolse opvang. Elke dag zijn zij als eerste op school, om vanaf half 8 de kinderen op te vangen die daarvan gebruik maken.

Een groot compliment aan al deze vrijwilligers! Top dat we jullie hebben!

 

Momenteel is de voorschoolse opvang op zoek naar versterking. Ik hoop van harte dat er onder u iemand is die zich beschikbaar wil stellen. Hieronder de oproep hiervoor:

 

Gezocht invalkracht vrijwilliger voorschoolse opvang

Wij zoeken een enthousiaste medewerker om ons team te versterken. Op dit moment nog als invalkracht, maar met mogelijk uitzicht op vaste ochtenden. Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. Voorschoolse opvang is een voorziening waarbij de kinderen vanaf half 8 worden opgevangen. De nadruk ligt op ontspannen aan de dag beginnen. De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 worden tot in de klas begeleid. Wanneer kinderen naar de andere locatie gaan, worden zij daar door ons naartoe gebracht. Wij vangen de kinderen op in de lokalen van de naschoolse opvang, op de onderbouwlocatie (Berk 2)

Vind jij het leuk om te werken met kinderen en het niet erg om vroeg op te staan? Neem dan contact op met Marjon Bestebroer: 06-40085726  Of kom gewoon gezellig bij ons langs!

 

Tevredenheidsonderzoeken

Eens in de twee a drie jaren worden er tevredenheidsonderzoeken gedaan onder ouders en leerlingen op alle scholen. Zo ook op onze school.  We gaan dit onderzoek in de komende weken uitvoeren. Volgende week ontvangen de ouders daarom een uitnodiging om een vragenlijst digitaal in te vullen. Ook de leerlingen van groep 6 t/m 8 krijgen een digitale vragenlijst. De uitslag hiervan kunt u binnenkort terugvinden op de website ‘Scholen op de kaart’ en natuurlijk ook op onze eigen website.

We hopen op uw deelname, zodat de uitslag echt representatief is voor onze school. Met uw feedback kunnen wij de organisatie en onderwijs steeds blijven verbeteren. Daarnaast is het voor nieuwe ouders die zich oriënteren op een school voor hun kind belangrijke informatie op basis waarvan ze wel of niet voor onze school kunnen kiezen.

 

Muziek op school

Zoals u wellicht al weet bereiden de leerlingen van groep 6 zich voor op de uitvoering Muziek op School tijdens het KinderMuziekFestival op zaterdag 29 juni in de Tuyter.  Het thema van het festival is ‘Circus’. Na twee jaren waarin de kinderen lessen op de koperen blaasinstrumenten hebben gevolgd, zal dit een mooie afsluiting vormen. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Informatie over de precieze tijden volgt. Wilt u de datum alvast noteren?

 

Staking op 15 maart

Wellicht ten overvloede: Op 15 maart is de school gesloten in verband met de landelijke onderwijsstaking. U wordt verzocht om voor die dag zelf opvang voor uw kind te organiseren.

Schoolfruit
De levering voor volgende week is:
mandarijn, cherrytomaatjes en waspeen

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur

OBS De Groeiplaneet

 


   Nieuws van externen

CJG thema:
Praten met je kind: Lentekriebels
 
De lente begint weer en dat betekent dat er van alles begint te kriebelen. Seksualiteit kan een lastig onderwerp zijn om te bespreken: Is mijn kind hier al mee bezig en wanneer vertel ik wat? Wanneer moet seksualiteit bespreekbaar worden en hoe pak je dit aan?
 
Wilt u hierover meer lezen? Dat kan door te klikken op deze link:
 
https://centrumvoorjeugdengezin.nl/praten-kind-lentekriebels/
 
Heeft u hierover, of over een ander thema vragen?
Neem gerust contact met ons op via 010-2010110 of cjgkrimpenaandenijssel@cjgrijnmond.nl.
 
 

 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp