Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 51 - 52
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Uit de Oudervereniging
- Van de docente HVO/Wereldgodsdiensten
- Download onze Groeiplaneet App

wk 51: 17 dec. - 21 dec.

m    
d     
w    Kerstviering op school
d    
v    Studiedag (leerlingen vrij) 

wk 52: 24 dec. - 28 dec.

m   Kerstvakantie 
d          t/m
w   4 januari 2019
d    
v    

wk 1: 31 dec. - 4 jan.

m    Kerstvakantie
d            t/m
w    4 januari 2019
d    
v    

wk 2: 7 jan. - 11 jan.

m   Weer naar school
d         
w   
d    
v    

   Algemeen nieuwsBeste ouders/verzorgers,
 
Wat was het gezellig, vorige week met Sinterklaas! En de dag er na zaten we alweer volop in de kerstsfeer. 
De Oudervereniging maakte flinke overuren in deze weken. We zijn de ouders van de OV dan ook heel erg dankbaar voor hun enorme inzet. Daarnaast zijn er nog vele andere ouders actief in de school. Zo hebben we een ouder die wekelijks lessen Engels komt geven in de onderbouw, een ouder die deze week enkele lessen in de Plusklas heeft gegeven, ouders die meelopen naar gym, ouders die de bibliotheek runnen, ouders die…. kortom: wat zouden we moeten zonder alle inzet van onze ouders. Vanaf deze plek wil ik u allen, namens het hele team en alle kinderen hartelijk bedanken voor alles wat u voor de school betekent!
 
In de vorige nieuwsbrief stonden oproepjes vanuit de MR, de schoolbieb en ook van mezelf om ouders te vragen om zich aan te melden, want we hebben nog steeds ouders nodig. Mocht u zich nog willen aanmelden: Graag!  Inmiddels is er ook een oproepje vanuit de Oudervereniging, zie hieronder. Ik hoop dat we alle werkgroepen voldoende bemand kunnen houden, zodat we alles kunnen blijven aanbieden.
 
Krimpens Kompliment

Vorige week vrijdag was er het Krimpens Kompliment. Een initiatief van de gemeente Krimpen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en daar wilde ik graag aan mee doen, want wij hebben nogal wat vrijwilligers. Ik moest hiervoor een keuze maken en ik heb gekozen voor twee van onze tien vaste vrijwilligers die al sinds jaren dagelijks op onze school werken, terwijl ze geen kinderen op school hebben.
Anne en Karima komen elke dag vrijwillig op school. Anne doet alle mogelijke technische klussen, behangt, verft, verzorgt het schoolfruit en wat al niet!
Karima kopieert, loopt pleinwacht, eet met de kinderen, geeft computerlessen… zelfs na een operatie aan haar voet was ze er na korte tijd weer, met haar krukken. En altijd allebei vrolijk en flexibel, nooit te beroerd om een extra klus te doen. Daar heb ik veel respect voor! En ik niet alleen. De gemeente had tien genomineerden en onze Anne en Karima zijn op de derde plaats geëindigd. De wethouder gaf hierop als toelichting dat het van groot belang is wat onze vrijwilligers doen op school, omdat de leerkrachten zich hierdoor beter op hun lesgevende taak kunnen focussen en daar ben ik het natuurlijk volledig mee eens.
 
Verkiezingen Leerlingenraad groep 5 t/m 8
Binnenkort zijn er verkiezingen voor nieuwe leden voor de leerlingenraad. In de groepen zijn de leerlingen hierover inmiddels geïnformeerd:
Van 7 tot 11 januari kan iedereen, die zich verkiesbaar wil stellen een stemposter maken, om zich voor te stellen en over zijn/haar ideeën te vertellen. Op 11 januari kiezen de leerlingen uit de klas 2 kandidaten, die zij geschikt vinden.
 
Als je in de ll raad zit:
-moet je buiten schooltijd kunnen en willen vergaderen.
-moet je van de BB naar de OB mogen fietsen, want daar zijn de vergaderingen.
-moet je serieus zijn.
-moet je initiatief durven nemen.
 Uit de Oudervereniging

Zoals medegedeeld in de OV-jaarvergadering zal aan het eind van het schooljaar de voorzitter en de penningmeester hun functie beëindigen. Een Oudervereniging kan niet zonder deze functies voortbestaan. Hierbij dan ook een oproep aan alle ouders/verzorgers van de leerlingen van De Groeiplaneet.
Lijkt het u leuk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de school van uw kind, laat het aub weten. U kunt mailen naar ov-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
Als u meer wilt weten over de Oudervereniging verwijs ik u naar de site van school.

Danielle van Eck, voorzitter
 Van de docente Humanistisch Vormend Onderwijs en Wereldgodsdiensten (groep 6, 6/7 en 7)
Beste ouders/verzorgers.
Hierbij een kort bericht wat we de afgelopen maanden hebben gedaan bij HVO.
Kennismaken. Wie is die nieuwe juf en wat betekent HVO precies. Middels achterwerk in de kast hebben we elkaar beter leren kennen. Ook hebben we kennismakingsformulieren ingevuld.
We hebben een verhaal gelezen over de soepsteen. Een dorpje heeft geen eten meer en de mensen zien het leven niet meer zitten. Door samen te werken kunnen ze zichzelf en elkaar redden en wordt het leven weer fijn. We hebben toneelstukjes gemaakt en een tekening.
Socrates wie is dat? En wat is filosoferen? Kun je nadenken over hoe je denkt? Is het mogelijk om jezelf ongelukkig te denken en kan je jezelf ook gelukkig denken? Allemaal vragen waar we over hebben gepraat en vooral over hebben nagedacht. Domme vragen bestaan die wel? Als we een domme vragen wedstrijd doen blijkt het helemaal niet makkelijk om een slim antwoord op de domste vraag te geven.
We hebben het Sinterklaas pepernoten spel gespeeld en ik heb een verhaal verteld over het feest van het licht. De kinderen hebben daarvan een tekening gemaakt.
Iedere week gaat er een ander kind op de complimentenstoel. Zodoende komen we erachter dat met een aardig woord en een beetje tijd we iemand heel blij kunnen maken.
Ik wens U fijne feestdagen en een goed begin van 2019.

Hedy Bastemeijer.
 Schoolfruit
Het schoolfruit is inmiddels helemaal ingeburgerd en er wordt flink van gegeten. Mooi!
Volgende week krijgen de kinderen;
  
 

Kerstviering
Volgende week woensdag is de kerstviering, waar we allemaal naar uit kijken. Er worden al allerlei voorbereidingen gedaan: liedjes en een heuse kerstmusical worden ingestudeerd, lampionnen geknutseld, thuis worden de hapjes gemaakt, iedereen is er zo op zijn eigen manier mee bezig. En in al die drukte proberen we de kerstgedachte niet te vergeten: laten we proberen het goed te hebben met elkaar, er voor elkaar te zijn en iets te betekenen voor een ander die het minder heeft getroffen. In dat licht wil ik de actie ‘Lichtjes voor Sophia’ nogmaals graag onder uw aandacht brengen. Ik hoop dat we een mooi bedrag kunnen aanbieden aan het Sophia Kinderziekenhuis!


Iedereen alvast een hele fijne kerstvakantie toegewenst en de allerbeste wensen voor in 2019!

Met vriendelijke groet,

Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet

 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp