Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 38-39
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Vanuit de MR
- Nieuws van externen
- Groeiplaneet App

wk 38: 16 sep. - 20 sep.

m   
d
w  Informatieavond
d
v
 

wk 39: 23 sep. - 27 sep. 

m    
d    
w    Handbaltoernooi gr 4,5
d         
v   "De bokkenrijders" door theater
     Quint voor gr 3,4,5,5/6

wk 40: 30 sep. - 4 okt.

m   Schoolfotograaf
d    Schoolfotograaf
  Start kinderboekenweek
d
v

wk 41: 7 okt. - 11 okt. 

m    
d    
w    Kinderboerderij gr 3,4
d         
v  

   Algemeen nieuws


Beste ouders,
 
Hierbij de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. We zijn inmiddels goed gestart en de school bruist weer als vanouds.
Aanstaande woensdag is de infoavond. We vinden het belangrijk en prettig om u dan te ontmoeten. De leerkracht vertelt u wat er op het programma staat en maakt afspraken over de samenwerking/communicatie over uw kind. Helaas zie ik dat we nog niet van alle ouders een ingevuld strookje hebben ontvangen. Wilt u, als u dat nog niet gedaan had, de leerkracht maandag nog even laten weten of we op uw aanwezigheid mogen rekenen?
 
"Luizenmoeders" gezocht
Op dit moment hebben we bijna geen "luizenmoeders" (vaders/opa’s/oma’s) meer en om die reden doe ik hierbij een oproepje: heeft u eens in de paar weken gelegenheid om de leerlingen te controleren? Meld u zich dan alstublieft even aan via: m.mourik@blickoponderwijs.nl   Bij voorbaat hartelijk dank!
 
Nieuwe methodes
Misschien heeft u het al van uw kind gehoord: we hebben voor Engels en rekenen een nieuwe methode, dit jaar. Voor Engels werken we nu in alle groepen ( 1 t/m 8) met de methode Groove me. Voor rekenen zijn we overgestapt naar Getal en Ruimte junior, voor groep 1 t/m 6. De groepen 7 en 8 zullen hun schooltijd verder afmaken met de bekende methode, waar ze alle jaren al mee hebben gewerkt, omdat de overstap vanaf de bovenbouw het risico op hiaten in zich heeft, hebben we hiervoor gekozen. Volgend jaar zal ook groep 7 overstappen en over twee jaar werkt de hele school met Getal en Ruimte.
We zijn blij met deze nieuwe methodes, ze sluiten heel goed aan bij onze onderwijsvisie. Op de infoavond hoort u meer over de nieuwe methodes.
  
Filmopnames
Aanstaande donderdag zullen er op school filmopnames worden gemaakt, zowel in de groepen als op het plein. Ook zullen er leerkrachten, ouders en leerlingen, die hier vooraf voor zijn gevraagd, worden geïnterviewd. Van al het materiaal wordt een promotiefilmpje van drie minuten gemaakt, voor op onze website.  Mocht u en/of uw kind niet in beeld willen, geef dat dan vooraf alstublieft even aan bij de leerkracht, zodat we daarmee rekening kunnen houden, alstublieft.
 
De Fotograaf komt weer op school
Ook dit jaar komt “Holland Fotostudio” op school om de jaarlijkse schoolfoto’s te maken. Twee enthousiaste fotografen komen uw zoon of dochter individueel en met de klas fotograferen.
Op maandag 30 september zullen de foto’s gemaakt worden op de onderbouw-locatie (groepen 1-4) en op dinsdag 1 oktober op de bovenbouw-locatie (groepen 5-8).
De kinderen worden individueel gefotografeerd met onderstaande achtergronden.
U kunt zelf een keuze maken bij de bestelling.
De Leerlingenraad heeft gekozen voor achtergrond 15.
 

Laat uw kind stralen in de kleding/kleuren die hem of haar het mooiste staat.
Mocht uw kind samen op de foto gaan met zijn of haar broertje(s) en/of zusje(s) dan adviseren wij de kleding op elkaar af te stemmen voor een spetterend resultaat.

Toestemmingsverklaring:
Vanuit de wet AVG heeft u een toestemmingsverklaring getekend voor school.
Ter verduidelijking: De schoolfotograaf krijgt geen persoonlijke gegevens van u of uw kind.
Wanneer u zelf besluit de foto’s te bestellen via de inlogcode dan zijn gegevens voor de betaling nodig.
De groepsfoto wordt gemaakt en verspreid onder de leerlingen van de groep. Tevens worden de groepsfoto’s door de school gebruikt. Wanneer u niet wilt dat uw kind op de groepsfoto staat kunt u dit mailen naar de groepsleerkracht van uw kind.

Broertjes/zusjes-foto’s
Op maandag 30 september zal er tussen 14.00 uur en 16.00 uur op de onderbouw-locatie gelegenheid zijn om broertjes en/of zusjes gezamenlijk te fotograferen. Dit jaar is er ruimte om de broertjes en zusjes die op de Groeiplaneet zitten met eventueel jongere broertjes en zusjes (onder de 4 jaar) te fotograferen.
Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid dan kunt u zich hiervoor aanmelden.
U kunt dit tot uiterlijk dinsdag 24 september mailen naar j.offerman@blickoponderwijs.nl met daarin de naam, achternaam en groep van uw kinderen. Het is helaas niet mogelijk uw eigen tijd in te plannen, we maken tijdblokken. Wij verwachten dat ouders zelf aanwezig zijn bij de broertjes/zusjes foto. Let op niet aangemeld is niet op de broertjes/zusjes foto!

Bestellen foto’s
De complete afhandeling van de Schoolfotografie verloopt via internet.  Dit betekent dat uw kind twee weken na het maken van de foto’s van de leerkracht een inlogkaartje ontvangt. Op de inlogkaart staan alle gegevens en uw inlogcode om de foto’s te bekijken en eventueel te bestellen.
U kunt alvast een kijkje nemen op de website www.holland-fotostudio.nl onder het kopje schoolfotografie.
 
De nieuwe gymleraar stelt zich voor
Beste ouders,
Via deze weg wil ik mij graag aan u voorstellen. Ik ben Robbert van den Bos, 24 jaar en woon in Moordrecht.
Dit schooljaar ben ik in dienst getreden bij Synerkri en ik zie er naar uit om fulltime voor de klas te staan. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO) om vervolgens een aantal uur in de week gymles te geven op een basisschool in Moerkapelle. Na twee jaar wilde ik van deze parttime baan een fulltime baan maken, dit is gelukt door voor Synerkri te gaan werken. Op de maandagen zal ik te vinden zijn in de Populier om aan een aantal klassen van de Groeiplaneet gymles te geven.
Heeft u komend schooljaar vragen m.b.t. de gymlessen die ik verzorg, dan kunt u mij altijd bereiken via het e-mailadres: robbert@synerkri.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om mij te spreken na schooltijd op het schoolplein of bij de sportzaal.  
 
 

 
Met vriendelijke groet,
 
Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet
 


VANUIT DE MR

VERKIEZINGEN MR
Enige tijd geleden hebben wij een oproep gedaan voor nieuwe kandidaten voor de MR. Er hebben zich 2 enthousiaste kandidaten aangemeld. Binnenkort zullen zij zich aan u gaan voorstellen. 
Dit houdt dus in dat er verkiezingen gaan komen. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over.

 

Nieuws van externen


Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp