Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 42-43
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Even voorstellen
- Nieuws van externen
- Groeiplaneet App

wk 42: 14 okt. - 18 okt.

m   
d    Kinderboerderij gr 5, 5/6
      Blick techniekbus gr 7
  Blick techniekbus gr 7/8
d    Kinderboerderij gr 6
      Blick techniekbus gr 8 
v    

wk 43: 21 okt. - 25 okt. 

m         Herfstvakantie      
d                t/m    
      ma 28 okt. (studiedag)
w       
d      

v      

wk 44: 28 okt. - 1 nov..

m   Studiedag lkr. (leerlingen vrij)
d        
  Volleybaltoernooi gr 6,7,8
d       
v    Halloweenfeest

wk 45: 4 nov. - 8 nov.

m         
d              
w     Onderwijsstaking (o.v.b.)

d      Rapport mee
v      

   Algemeen nieuws


Beste ouders,
 
Nog een week en dan is het alweer vakantie! Veel plezier alvast!  Let op: de vakantie duurt tot en met maandag 28 oktober. Op die dag hebben wij een studiedag met het team. Wij verwachten de kinderen weer op dinsdag 29 oktober.
Na de herfstvakantie staat ons weer een hele gezellige periode te wachten, met herfstfeest, sinterklaas en kerst. Ik kijk ernaar uit!   
 
Kinderboekenweek

Momenteel zijn we de kinderboekenweek aan het afronden. De hele week zijn we bezig geweest met het thema ‘Reis Mee!’  Vandaag is de boekenmarkt en de kinderen zijn druk met het uitkiezen van de mooiste boeken. Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en het is dan ook geweldig om te zien met hoeveel plezier de kinderen hun boeken uitzoeken. Dat zien we ook elke woensdag, als het biebdag is. Elke week weer een feestje op school! Mede dankzij de inzet van de dames die de bibliotheek bemensen!
 
Inspectie
In de vorige nieuwsbrief schreef ik al dat de inspectie zou komen. Inmiddels is het bezoek achter de rug.
We hebben laten zien dat we een school zijn met bevlogen en deskundige leerkrachten. Ik heb samen met de inspectie verschillende lessen bezocht en was erg trots!  Veel is dan ook positief beoordeeld, zoals het leerklimaat, pedagogisch handelen, veiligheid, de huidige resultaten, rust in de school, de kwaliteitscultuur en de communicatie naar ouders. Dit kwam ook naar voren in het gesprek met de ouders en daar zijn we blij mee.
De inspectie heeft als opdracht om te zoeken naar ontwikkelpunten binnen de school en die zijn er natuurlijk altijd. Ons is gevraagd in het komende jaar de volgende aspecten van ons onderwijs nog verder te beschrijven/ inzichtelijk te maken.
- Kwaliteitszorg: welke concrete normen hanteren we, hoe meten we of we onze normen behalen en wat doen we om ze zo nodig te verbeteren.
- Verantwoording / dialoog: hoe nemen we ouders mee in de ontwikkeling van hun kind?
- Zicht op ontwikkeling: hebben wij tijdens elke les duidelijk in beeld welke begeleiding elk kind nodig heeft, kunnen wij daar dan ook direct op anticiperen en leggen we deze acties voldoende vast? 

Staking op 6 november
Zoals het er nu uitziet zal er op woensdag 6 november opnieuw gestaakt worden in het onderwijs. Ik hoef u niet te vertellen waar het om gaat, dat is inmiddels wel duidelijk. Heel erg jammer dat de eerdere signalen tot nu toe onvoldoende effect hebben gehad en dat we nu weer naar dit middel moeten grijpen. Houdt u er rekening mee dat u voor die dag opvang voor uw kinderen moet regelen? Ouders die normaal gebruik maken van de BSO kunnen tegen bijbetaling de gehele dag bij Kinderdam terecht.

Juf Audrey met verlof
De voorlopig laatste werkdag van juf Audrey komt in zicht. Vanaf de herfstvakantie gaat ze genieten van haar verlof. We wensen haar alle goeds toe voor de komende periode en hopen haar rond de voorjaarsvakantie weer terug te zien op school. Juf Hannah en juf Jocé wensen we, samen met de kinderen van groep 7 een goede voortzetting van het schooljaar toe.

Verzuim / te laat
Een puntje van aandacht: zoals ik al in de eerste nieuwsbrief aankondigde zullen we in dit schooljaar het verzuim en te laat komen beter gaan volgen, zoals dat ook van ons verwacht wordt.
Ouders van kinderen die vaak te laat komen, of te veel verzuimen, zullen wij hierover informeren. Daarnaast moeten wij dit ook bij de leerplichtambtenaar melden. In geval van veel ziekteverzuim zullen we dit met de schoolverpleegkundige bespreken, zodat we met elkaar kunnen onderzoeken hoe we leerachterstanden kunnen voorkomen.

Gezonde lunch en 10-uurtje

Op onze school hebben we het uitgangspunt dat er zo weinig mogelijk wordt gesnoept en dat we gezond eten en drinken. Wilt u uw kind daarom een gezond 10-uurtje en lunchpakket meegeven? In deze link vindt u daarvoor een aantal suggesties.  https://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/alles-over-gezond-eten-voor-kinderen-van-4-13-jaar/eten-meegeven-naar-de-basisschool.aspx


Overlast op de Wielerbaan

In de bijlage een bericht over renovatiewerkzaamheden rond de Wielerbaan. Dit gaat de komende tijd parkeeroverlast opleveren. Een vriendelijk verzoek daarom om uw kind zoveel mogelijk lopend of met de fiets te brengen.


Met vriendelijke groet,
 
Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De GroeiplaneetEven voorstellen
 
Beste ouders en verzorgers,
Graag stel ik mij hier aan u voor. Ik ben Jorine van Grieken, docente Spaans op het IJsselcollege in
Capelle aan den IJssel. Ik werk daar voornamelijk in de bovenbouw, maar op het IJsselcollege krijgen alle HAVO/VWO-leerlingen vanaf de eerste klas Spaans. In de plusklassen van de Groeiplaneet wordt ook al jaren Spaans gegeven en zo ontstond het idee van een samenwerking. In april 2019 ben ik begonnen om de week een lesje Spaans te geven in de plusklassen. Dat beviel alle partijen zo goed dat we hebben besloten ermee door te gaan.
Ook dit jaar zal ik de lessen Spaans in de plusklassen verzorgen, elke week in groep 7/8 en om de week in groep 5/6. Elke les staat een bepaald thema centraal. Daarnaast werken de leerlingen uit de lesmethode op hun eigen niveau, waarbij ze mij vragen kunnen stellen. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor spreekvaardigheid en is er elke les wel “iets leuks”, zoals een liedje of een spelletje. Thuis zult u merken dat uw zoon en/of dochter vaak Spaanse woordjes moet leren of een oefening moet (af)maken. Op deze manier leren de kinderen hoe ze moeten leren en blijft de lesstof ook beter hangen, omdat ze er thuis nog een keer mee bezig zijn.
Mocht u soms denken: “Die juf Spaans komt me wat bekend voor…”, dat zou best kunnen. Ik ben de moeder van Flor uit groep 4 en van Lara en Ramón, die inmiddels op het voortgezet onderwijs zitten. Dus ik loop al heel wat jaartjes door de gangen van de Groeiplaneet.
Ik verheug me op een leuk en leerzaam jaar. De kinderen in de plusklassen zijn elke keer enthousiast en nieuwsgierig en hebben er zin in. Het is ontzettend leuk om te doen!
Jorine van Grieken

Nieuws van externen
 

Schrijversdag
Op zaterdag 12 oktober aanstaande vindt in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel de Schrijversdag plaats: een aantal schrijvers uit de Eregalerij van Capelse en Krimpense schrijvers van Bibliotheek aan den IJssel  presenteren zich die dag en geven workshops.
Wim Daniels verzorgt  een inleiding.
De schrijvers willen ook graag jongeren interesseren voor het schrijven.
Wij nodigen ouders en leerlingen vanaf groep 7 hiervoor van harte uit!
Meer informatie vind je hier  https://www.bibliotheekaandenijssel.nl/activiteiten/2019/Schrijversdag.html
 

Autisme NetwerkCafé
Dinsdagavond 5 november aanstaande organiseert stichting Autisme NetwerkCafé Krimpen een bijeenkomst over autisme en (pre)puberteit.
(Groot)ouders van kinderen met autisme en geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in lunchroom ‘De Specialiteit’, gevestigd in het Facet, Patrijzenstraat 63, Krimpen aan den IJssel.  
Frieda Boudesteijn (Werkzaam voor Yulius en ontwikkelaar van de Ik Puber-training) en haar collega dr. Kirsten Visser (gepromoveerd op het onderzoek: effectiviteit pubertraining) zullen ons deze avond op een interactieve manier meenemen in de wereld van de (pre)puber. Hoe onderscheiden we pubertijd van autisme, wat gebeurt er als pubertijd en autisme samenkomen? En nog belangrijker, hoe bereiden we ons als ouders hierop voor en hoe gaan we hier als ouders vervolgens mee om? 
Uiteraard is er ook weer ruimte voor het stellen van vragen aan Petra Lahr (orthopedagoog) 
De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdagavond 5 november 2019. Voor de organisatie en catering is het nodig een gratis kaartje te bestellen (meer informatie; zie link)
http://www.stichtinganck.nl/agenda/autisme--prepuberteit
Locatie: Lunchroom de Specialiteit (in het Facet), Patrijzenstraat 63 Krimpen aan den IJssel Tijd: 19.45  uur (inloop 19.30) tot ca 22.00 uur. 
 

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp