Copy
Nieuwsbrief OBS de Groeiplaneet week 14 - 15
Bekijk deze nieuwsbrief online

In deze nieuwsbrief:

- Agenda
- Algemeen nieuws
- Nieuws van externen
- Download onze Groeiplaneet App

wk 14: 1 apr. - 5 apr.

m    
d      Buitenlesdag
w     Nationale rekendag
d     Theoretisch verkeersexamen
        gr 7
v     

wk 15: 8 apr. - 12 apr.

m   Vergadering leerlingraad
d   
w    
d   
 
v    Koningsspelen

wk 16: 15 apr. - 19 apr.

m    
d     Centrale eindtoets gr 8
w    Centrale eindtoets gr 8
       Voetbaltoernooi gr 4-8
d     Centrale eindtoets gr 8
       Paaslunch  
v     Goede Vrijdag (vrij)

wk 17: 22 apr. - 26 apr.

m   Pasen (vrij)
d    Meivakantie
w      t/m 3 mei
        
d   

v    

   Algemeen nieuws


Beste ouders,

In deze week hebben we de uitslagen van de leerlingen- en ouderenquête binnen gekregen. Wij zijn er blij mee dat we zowel van de leerlingen als van u als ouders een positieve beoordeling hebben gekregen. De leerlingen waarderen ons met een gemiddeld cijfer 8.1
en van de ouders hebben we een 7.3 als waardering gekregen. Een mooie beloning voor alle inspanningen die we verrichten om de school en het onderwijs aan uw kind zo goed mogelijk vorm te geven en verder te ontwikkelen. Hoewel we niet de illusie hebben dat we ooit alles naar ieders tevredenheid zullen doen, is dat wel onze ambitie. Een ambitie waar we steeds aan blijven werken. Dat betekent: goed communiceren met kinderen en ouders over de ontwikkeling en begeleidingsbehoefte van elk kind en afstemmen over de invulling daarvan. Op school kunnen we veel, maar niet alles. We hebben u als ouders nodig om soms net dat extra stapje te kunnen zetten. Gelukkig verloopt die samenwerking vrijwel altijd naar tevredenheid. Het is ook fijn dat we regelmatig uw feedback krijgen, tussen de officiële enquêtes in. Uw kritische feedback houdt ons scherp en uw complimenten doen ons goed. Zo werken we in gezamenlijkheid naar onze ambitie: een gelukkig kind in een fantastische school! 
Op de website www.scholenopdekaart.nl kunt u de volledige uitslag van de tevredenheidsonderzoeken terugvinden.


Personeel

  • Deze week hebben we afscheid genomen van juf Wietske. Zij gaat weer genieten van haar pensioen, nadat ze ons een half jaar fantastisch heeft geholpen in de instroomgroep van de kleuters.  Haar invaltaak zit erop, want juf Tamara is vandaag teruggekeerd van haar zwangerschapsverlof en zij gaat de groep nu verder naar het eind van het jaar begeleiden. We wensen de groep en Tamara een fijne voortzetting van het schooljaar toe.
  • Meester David is al enige tijd niet meer op school, wegens ziekte.  In de afgelopen periode hebben we goede gesprekken met elkaar gevoerd over zijn inzetbaarheid en wensen voor de toekomst. De uitkomst van deze gesprekken is dat David ervoor kiest om vervroegd met pensioen te gaan, wat wij hem van harte gunnen. David heeft zich ruim 40 jaar met hart en ziel en met uitstekend resultaat ingezet voor het basisonderwijs. Hij is altijd een heel populaire meester geweest (ooit zelfs nog van mijn eigen, inmiddels volwassen, dochter) en hoewel zijn hart en nog altijd naar uitgaat, is het voor zijn gezondheid beter dat hij dit besluit heeft genomen. Tot aan de zomervakantie blijft hij de gymlessen op de maandag nog geven en hij gaat ook mee op kamp met groep 8. Na de meivakantie bespreken we hoe hij aankijkt tegen zijn afscheid. Of dat er komt en zo ja hoe we daar vorm aan geven. Daarover hoort u te zijner tijd meer.

KoningsspelenVolgende week zijn de koningsspelen er weer! Het wordt een feestelijke dag, met veel (sportieve) activiteiten, waarbij we ons ook inzetten voor het goede doel, middels een sponsorloop.  We hopen dat de kinderen veel sponsoren kunnen vinden, zodat we team Jumbo de Olm met een mooi bedrag kunnen steunen tijdens de Ropa-run!
De Ropa-run is een sportief evenement om geld in te zamelen voor mensen met kanker.
Het kan bijvoorbeeld gaan naar het produceren van pruiken, het inrichten van een hospice of het verzorgen van vakanties voor gezinnen waarvan een gezinslid ernstig ziek is.
Als school zijn we blij met de goede samenwerking met Jumbo de Olm. Zij zullen ook op de Koningsspelen een groot deel van de organisatie op zich nemen.
We danken bij voorbaat alle ouders die zich hebben aangemeld om te helpen bij de koningsspelen. Het spreekt vanzelf dat wij dit zonder uw hulp nooit zo zouden kunnen opzetten en uitvoeren. Iedereen alvast een hele fijne dag gewenst en de kinderen: heel veel succes met lopen!


Schoolfruit

De levering voor volgende week is:
wortel, sinaasappel, komkommer


 

Met vriendelijke groet,

Mevr. M.P.T. (Mary) Mourik, directeur
OBS De Groeiplaneet 


   Nieuws van externen


CJG thema:

 
“Alles over hoofdluis, en zo kom je er vanaf”
 
Op Luizendag worden alle kinderen op de basisschool gecontroleerd op luizen. Stafarts Bernice Samson vertelt hoe je de beestjes herkent, hoe je van ze af komt en welke feiten en fabels er zijn. ‘Luizen blijven altijd bestaan. Weet daarom wat je moet doen.’
 
Wilt u hierover meer lezen? Dat kan door te klikken op deze link:
 
https://centrumvoorjeugdengezin.nl/luizendag-voorbereid-naar-school-2/
  
Heeft u hierover, of over een ander thema vragen?
Neem gerust contact op met uw schoolverpleegkundige Elsbeth Spoormaker, e.spoormaker@cjgrijnmond.nl of via 010-2010110 of cjgkrimpenaandenijssel@cjgrijnmond.nl.
 


Lees hier de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school

 
 


Steunpunt mantelzorg van de Krimpenwijzer en Stichting Jeugd- & Jongerenwerk organiseren funactiviteiten voor jonge mantelzorgers in april en juni.
Bekijk hier het programma
  

Contactgegevens


Onderbouw
Berk 2
2925 CB Krimpen aan den IJssel
Telefoon: 0180-521997

Bovenbouw
Wielerbaan 17
2924 XP Krimpen aan Den IJssel
Telefoon: 0180-513835

E-mail algemeen:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl
 
Facebook
Website
Copyright ©  2016 |obs de Groeiplaneet|, All rights reserved.

Our mailing address is:
info-degroeiplaneet@blickoponderwijs.nl

afmelden voor de nieuwsbrief

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Obs de Groeiplaneet · Wielerbaan 17 · Krimpen aan Den IJssel, ZH 2924XP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp