Copy
Klik hier om de mail in uw browser te openen
CONCERTGEBOUW BRUGGE: SEIZOEN 20-21

Seizoensstart met vrijwel onaangetast artistiek programma
Op 11 september opent Concertgebouw Brugge vol goesting het nieuwe seizoen. Mits een beperkt aantal aanpassingen wordt het publiek opnieuw verwelkomd voor muziek en dans, uiteraard rekening houdend met alle gezondheidsvoorschriften en -maatregelen. Artiesten als Daan Vandewalle en huisartiest ECCE spelen in op de corona-omstandigheden en het Concertgebouw experimenteert met andere starturen en concertinleidingen. En het seizoensthema ‘Voor het leven’ past wonderwel bij de huidige gebeurtenissen.
VEILIG NAAR HET CONCERTGEBOUW VANAF SEPTEMBER: KLEINERE CAPACITEIT, MEER VOORSTELLINGEN

Op 11 september verwelkomt Concertgebouw Brugge officieel weer publiek voor concerten uit het eigen programma. Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van de overheid en experten rond hygiëne, mondmaskers en afstand nauwgezet opgevolgd. De grote volumes van het gebouw maken de social distancing haalbaar. Van muziek en dans zal dus weer volop genoten worden, voorlopig zonder pauzes en met kortere inleidingen in de zaal en voor iedereen. Het Concertgebouw kiest in 2020-2021 voor een gefaseerde ticketverkoop om vlot te kunnen inspelen op de actualiteit. Vanaf 31 augustus start de ticketverkoop voor het programma van de maanden september en oktober; het aantal tickets per voorstelling is beperkt (in functie van de geldende overheidsmaatregelen). Omdat zo veel mogelijk mensen de kans zouden krijgen concerten te beleven wordt een aantal voorstellingen waar mogelijk uitgebreid.
 Het Concertgebouw kiest er bewust voor om weer topartiesten live op scène te presenteren. We staan te popelen om onze missie als kunstenhuis weer volwaardig te kunnen realiseren. We zijn ervan overtuigd dat muziek en dans in deze periode meer dan ooit soelaas kunnen bieden aan onze bezoekers én we willen de vele kunstenaars en cultuurwerkers niet in de steek laten. We kunnen met de huidige maatregelen spijtig genoeg slechts een zeer beperkt publiek per voorstelling toelaten. Dit is niet haalbaar op lange termijn, maar we bepleiten en hopen intussen op meer perspectief voor culturele activiteiten. Het Concertgebouw respecteert vanzelfsprekend alle overheidsmaatregelen. 
~ Katrien Van Eeckhoutte. 
BEKIJK HIER DE FAQ ROND DE MAATREGELEN VOOR EEN CORONAPROOF SEIZOEN
NIEUWE OPPORTUNITEITEN: CORONAREEKS DAAN VANDEWALLE, BELGISCHE PREMIÈRE ROSAS, NIEUWE CREATIE ECCE 
 

“Uiteraard brengt de coronacrisis ook voor ons een uitnodiging tot creativiteit met zich mee”, benadrukt algemeen directeur Katrien Van Eeckhoutte. “Zo voegden we een reeks concerten van Daan Vandewalle toe aan het programma, creëren we ruimte voor nieuwe artistieke projecten en herorganiseren we ons bij de opstart van het nieuwe seizoen ”.
Artistiek directeur Jeroen Vanacker: “Tijdens de lockdown gooiden wij met Caress elke dag een mini-pianoconcert van Daan Vandewalle online, een reeks die hij speciaal hiervoor in het Concertgebouw opnam. Met de concertreeks bij de opstart van het seizoen maken we de cirkel rond”. Daan speelt een aantal werken uit de Caress-reeks, gaande van Bach over Brahms tot Satie, voorafgegaan door Frederic Rzewski’s muziek op Oscar Wildes gevangenisgeschriften De Profundis, een werk dat perfect in het thema past. Kunstenares Gerda Dendooven tilt dit werk naar een nieuwe dimensie door het live te illustreren.
Ook huisartiest ECCE maakte van de nood een deugd. Nadat ze de geplande voorstelling Le rêve d’Io moesten uitstellen, liet choreografenkoppel Claire Croizé & Etienne Guilloteau zich voor hun nieuwe voorstelling inspireren door de coronacrisis. Na vijf jaar achter de schermen staan beiden opnieuw zelf op de planken, niet toevallig met elkaar als danspartner.
Rosas brengt de initieel in juni geplande Belgische première van De Goldbergvariaties, BWV988 in september.
De expo van seizoenskunstenares Aline Héau met haar gestileerde, subtiele natuurportretten, zorgt voor pure schoonheid. Andere highlights de komende maanden zijn de Integrale Beethoven-kwartetten, een heuse krachttoer van het Franse Quatuor Ebène, en last but not least de twee Beethoven-klavierconcerten waarmee Jos van Immerseel, dirigent van huisorkest Anima Eterna Brugge, zijn 75e verjaardag viert.
 
Quatuor Ebène © Julien Mignot
"Ik ben heel gelukkig dat we het Franse Quatuor Ebène ondanks alles bij ons kunnen verwelkomen. Hun tour de force om het publiek te trakteren op àlle strijkkwartetten van Beethoven, is werkelijk uniek. De wereldtournee van dit prestigeproject is in rook opgegaan, en dus presenteert het kwartet bij ons onverhoopt de première van hun bijdrage aan het Beethovenjaar. Niet te missen!", benadrukt Jeroen Vanacker.
EEN GEÏNSPIREERDE EN GEËNGAGEERDE ODE AAN HET VEELVORMIGE LEVEN
 
Concertgebouw Brugge kiest dit seizoen resoluut ‘Voor het leven’ in een als het ware op maat van de tijd geschreven thema. De natuur en haar veelvormige leven is een eeuwenoude inspiratiebron in de kunsten, en is net als de vraag wat de mens met zijn omgeving doet, actueler dan ooit. 
 
PERSDOSSIER
"Dit seizoen wordt een ode aan de biodiversiteit, een bijzonder actueel thema. Mensen hebben in de lockdownperiode heel vaak de natuur rondom hen herontdekt. Tegelijkertijd is de pandemie ook voor een stuk ontstaan omdat de mens te veel op het terrein van de natuur is gekomen. Dat raakt aan die ecologische crisis waar we het komende seizoen zo veel over willen vertellen," aldus Jeroen Vanacker. 

Artiesten, componisten en denkers gaan een seizoen lang creatief en geëngageerd aan de slag met het biodiversiteitsvraagstuk. Zo verkleint bioloog en seizoensdenker Hans Van Dyck in een reeks lezingen de afstand tussen muziek en natuur. Met Birdsong krijgt de luisteraar een gevuld programma aangereikt met twaalf op de meest diverse vogelgezangen geïnspireerde concerten, een lezing en een tentoonstelling.


DUURZAME HELD IN BRUGGE

Het Concertgebouw – met het ecoteam op kop – spant zich al jaren in voor een zo duurzaam mogelijke werking. En met succes, het afgelopen jaar werd het Concertgebouw nog beloond voor zijn inspanningen door stad Brugge met de titel van Duurzame held. En ook voor de komende seizoenen heeft het Concertgebouw nog heel wat ambities op het vlak van duurzaamheid.
Zo engageert het Concertgebouw zich dit jaar bijvoorbeeld met het fundraisingproject Let it bee en slaat samen met de stad Brugge zelf de handen in elkaar om het leven van de bij – die cruciale schakel in de biologische keten – makkelijker te maken. Alle overige initiatieven staan uitgebreid op de website vermeld.
 
DOWNLOAD HIER DE FOTO'S
P E R S C O N T A C T

Sarah-Claire Vermeulen / Serenai / +32 474 85 36 37 / sarah-claire@serenai.eu
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 Serenai, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp