Copy
     Siemenpuu-säätiön uutiskirje 4/2019
View this email in your browser

Jouluterveiset Siemenpuusta!


Tässä uutiskirjeessämme vedämme yhteen vuoden 2019 toimintaamme ja tuloksia, esittelemme ensi vuoden hallituksen, kerromme Ilmastonmuutos ja Etelän äänet -globaalikasvatushankkeesta ja kouluvierailuista sekä annamme linkkejä kumppaneidemme videoihin Malista ja Nepalista. Rauhaisaa joulua ja vuodenvaihdetta kaikille!

Yhteenvetoa työstämme vuonna 2019
Siemenpuun hallitus 2020

Globaalikasvatushankkeen kouluvierailut tilattavissa!
Videoita etelän kumppaneiltamme


Yhteenvetoa työstämme vuonna 2019

Siemenpuu jatkoi työtään etelän ympäristönpuolustajien tukemiseksi pääosin ulkoministeriöltä saadulla  tuella. Lisäksi hankeyhteistyötä on tehty EKOenergian ilmastorahaston ja Emmaus Helsingin kanssa sekä globaalikasvatusyhteistyötä FEE Suomen ja Helinä Rautavaaran museon kanssa. Kiitos myös kaikille lahjoittajillemme! Keräyskampanjamme Brasilian Amazonian keräilijäväestöjen liiton CNS:n työn tukemiseksi onnistui ja teimme marraskuussa CNS:lle 13000 euron lisätukipäätöksen. Lue lisää Amazonian metsäpaloista ja tukikeräyksestä syyskuun uutiskirjeestämme.

Vuonna 2018 päättyneiden hankkeiden ja muun työmme tuloksia näet ylläolevasta hunajakennokuviosta. Tarkempia tietoja hankkeiden toiminnoista ja tuloksista viime vuodelta löydät tältä sivulta, jossa on myös ladattavissa englanninkielinen tulosraporttimme. Vuonna 2019 päättyneiden hankkeiden tuloksia on puolestaan listattu tälle sivulle, jonka tietoja päivitetään juuri loppumassa olevien hankkeiden tiedoilla ensi vuoden alussa.

Alkuvuoden 2019 suurin viestintäponnistuksemme oli järjestelmätason vaihtoehtoja ja etelän toimijoiden näkemyksiä esittävän Muutosvaihtoehdot.fi -verkkojulkaisun avaaminen helmikuussa. Kerroimme sivustosta helmikuun uutiskirjeessä sekä sen julkaisutilaisuudesta ja kevään kansainvälisistä vieraista toukokuun uutiskirjeessä. Sivustolle lisätään tekstejä vuoden 2020 aikana.

Kuluneen vuoden aikana Siemenpuu liittyi lopultakin Fingon jäseneksi (lue Siemenpuun toiminnan esittely Fingon sivuilta) sekä lähti mukaan Ykkösketjuun! -yritysvastuulakikampanjaan ja 430 miljoonaa -verokampanjaan. Lisäksi Siemenpuu allekirjoitti  ruokaturvatyöryhmän kannanoton ja ilmastorahoitusvetoomuksen, sekä useita kansainvälisiä, kumppaneidemme työhön ja toimintaympäristöön liittyviä vetoomuksia.

 


Siemenpuun hallitus 2020

Siemenpuun perustajajärjestöjen edustajista koostuva valtuuskunta valitsi kokouksessaan 26.11.2019 Siemenpuulle seuraavat hallituksen jäsenet vuodelle 2020:

Puheenjohtaja: Marko Ulvila. Muut jäsenet: Olli-Pekka Haavisto, Ville-Veikko Hirvelä, Antero Honkasalo, Tiina Jääskeläinen, Mira Käkönen ja Otto Miettinen. Varajäsenet: Karel Keiramo, Tikli Loivaranta, Kari Silfverberg, Paula Tuurnala ja Kai Vaara.

 


Globaalikasvatushankkeen kouluvierailut tilattavissa!

Siemenpuun ja FEE Suomen toteuttama EU-rahoitteinen Frame Voice Report! -globaalikasvatushanke Ilmastonmuutos ja Etelän äänet tarjoaa monialaisen oppimiskokonaisuuden sekä sitä tukevia kouluvierailuja yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille pääkaupunkiseudulla sekä Jyväskylän, Oulun ja Tampereen alueilla.

Kouluvierailujen ja oppimiskokonaisuuden aikana nuoret perehtyvät kestävän kehityksen Agenda2030-tavoitteisiin – erityisesti ilmastonmuutokseen syihin, seurauksiin ja ratkaisuihin. Nuoria herätellään oppimiskokonaisuuden aikana pohtimaan ilmastonmuutokseen liittyviä oikeudenmukaisuuskysymyksiä sekä aktiivisesti etsimään ja löytämään ratkaisuja ja vaikutusmahdollisuuksia.

Toiminnallisuutta kokonaisuuteen tuo konkreettinen ympäristöreportteriprojekti, joka aloitetaan kouluvierailun yhteydessä ja viedään loppuun myöhemmillä oppitunneilla. Opettajat voivat ottaa kokonaisuuden käyttöönsä myös ilman kouluvierailua hankkeessa tuotettujen tuntisuunnitelmien ja materiaalien avulla.

Etelän toimijoiden näkökulmia tuodaan oppimiskokemuksessa esille Siemenpuun hankekumppaneiden tuottamin videomateriaalein. Tarinoiden kuuleminen suoraan toimijoiden itsensä kertomana auttaa hahmottamaan, kuinka me kaikkialla maailmassa toimimme yhdessä samojen tavoitteiden eteen.

Tilaa kouluvierailu täältä!
Videoita etelän kumppaneiltamme

Siemenpuu julkaisi vuoden aikana suomen- ja ranskankieliset videot Malista. Niissä Aminata Barry kertoo Malia koettelevasta muuttoliikkeestä ja Sèkou Sangaré Malin metsänsuojelun haasteista.

Vimeo-sivullamme on myös EKOenergia-hankekumppanimme EERDC:n tekemä video syrjäisen kylän sähköistämisestä Nepalissa Ylä-Mustangin alueella. Youtubessa on CRT/N-järjestön video kahden nepalilaisen kylän sähköistämisestä ja elinkeinojen kehittämisestä pikovesivoiman avulla Kavren ja Makwanpurin piirikunnissa. Molempiin hankkeisiin Siemenpuu sai tukea EKOenergian ilmastorahastosta.

Lue nettisivujemme blogista Siemenpuun tiimin lokakuisia seurantamatkakuulumisia Intiasta. Seurantamatkakuulumisia ja valokuvia Nepalista (marraskuu) ja Indonesiasta (joulukuun alku) löytyy Siemenpuun facebook-sivuilta.


Muistahan seurata Siemenpuuta facebookissa, twitterissä ja instagramissa!

Tervetuloa antamaan aineeton joululahja tai tukemaan muutoin etelän ympäristönpuolustajien työtä lahjoituksella Siemenpuun kautta!

  
Siemenpuu in Facebook
Siemenpuu's website
Instagram
Twitter
Vimeo
Copyright © 2019 Siemenpuu

Siemenpuu Foundation, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki, Finland