Copy
View this email in your browser
Veel muziek, Wintersfeer en film. En een nieuw bestuur!
Muziek
Golde liesjes met schlagers en smartlappen
2 januari, 14:00 - 17:00 uur. Ouderenmiddag. Entree gratis

Ook dit jaar organiseert Wintersfeer Geldrop weer drie speciale ouderenmiddagen in Centrum Hofdael. Onze senioren zijn dan welkom voor een heerlijke middag uit. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een gratis kopje koffie of thee en een koek. Daarna volgt een optreden. De Golde Liesjes zijn vrolijke meiden uit America en zingen sinds 2006 Nederlandse smartlappen en Duitse schlagers. Klik hier voor meer info.
Nieuwjaarsmatineeconcert Haydn Orkest 
Zondag 5 januari, 13:00 uur. Entree incl. kopje koffie € 6,-
Dit jaar zal het Haydn Orkest van Kasteel Heeswijk o.l.v. Jos de Hoon een matineeconcert verzorgen. Op het programma staan (wijzigingen voorbehouden) Symfonie 15 van Mozart, het eerste deel uit Divertimento in C voor piano en strijkers van Haydn met de 11-jarige soliste Eva Zuidervaart op de vleugel en symfonie 44 van Haydn. Orkestleider Jos de Hoon zal de muziekstukken introduceren. Klik hier voor kaartjes en meer info.
Van Aalst & Ruissen
Muziekcafé. Zondag 19 januari, 14:30 uur. Entree: € 6,-
De eerste samenwerking tussen Mieke van Aarts en Piet Ruissen ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Na diverse muzikale omzwervingen spelen ze nu weer samen. Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend). Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en hopelijk ook de luisteraar zal boeien. In het voorprogramma zal de 18-jarige Matthijs Vader optreden. Hij begeleidt zichzelf op de piano. Meer info
Benefietconcert tbv Duchenne Heroes
Zondag 26 januari 15:00 uur. 
Jean van Vugt (piano) & Berry van Vugt (viool) verzorgen een concert voor het goede doel. Voorproefje: klik hier. Bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage voor de Duchenne Heroes gevraagd. Er wordt ook een schilderij geveild. Meer info.
De ziekte van Duchenne is een vorm van spierdystrofie, die voornamelijk jongens treft. De kinderen worden schijnbaar gezond geboren. Tijdens hun tweede jaar beginnen de eerste verschijnselen zich te vertonen: vertraagde spraak- en taalontwikkeling, vallen, krachtverlies. De ziekte is progressief. Rond hun tiende jaar komen de meeste kinderen in een rolstoel terecht. Op den duur worden ook de longspieren en uiteindelijk het hart aangetast, waardoor de patiënt overlijdt. Ongeveer de helft van deze patiënten haalt de leeftijd van dertig jaar; de anderen overlijden eerder. Meer informatie over DuchenneHeroes
Like ons op Facebook en win vrijkaartjes
Filmhuis Hofdael
Vrijdag 3 januari, 20:30 uur: They shall not grow old
Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. Peter Jackson geeft met ‘They Shall Not Grow Old’ een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

Vrijdag 10 januari, 20:30 uur: Diego Maradona
Biografie over één van de grootste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, de Argentijn Diego Armando Maradona. Door middel van onder meer 500 uur aan nooit eerder vertoond filmmateriaal krijgt de kijker een beeld van deze topvoetballer en Argentijnse volksheld.

Vrijdag 17 januari, 20:30 uur: Woman at war
Halla is een vijftig jaar oude, onafhankelijke vrouw. Ze leidt een dubbelleven als een gepassioneerde milieuactivist. Bekend onder de naam “The Woman of the Mountain” strijdt ze tegen de lokale aluminiumindustrie. Naarmate Halla’s acties krachtiger worden, slaagt ze erin de onderhandelingen tussen de IJslandse regering en het bedrijf te onderbreken om een nieuwe aluminiumsmelterij in de bergen te bouwen.

Vrijdag 24 januari, 20:30 uur: Yesterday
Een muzikale komedie. ‘Yesterday’ volgt het leven van een worstelende muzikant. Hij komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de ‘Beatles’ kan herinneren. Met de kennis van al hun muziek is hij vervolgens relevanter dan ooit.
Vrijdag 31 januari, 20:30 uur: Wei. Zorgen voor pap.
De documentaire ontleent zijn naam aan een stuk weiland bij Horst, Noord-Limburg. Idyllisch gelegen aan een bosrand. Daar geniet de hoofdpersoon -Jac Lenssen- van de rust en stilte als hij er zijn pony’s, kippen en moestuin verzorgt. Helaas: Jac heeft vasculaire dementie die hem steeds meer parten speelt. Zijn echtgenote Ria, dochter en zoon dienen onmogelijke keuzes te maken.
Meer weten over de films, trailers etc.?
Entree films: € 6,50  Meer informatie over films, trailers en reserveren: Filmhuis Hofdael
Nieuw! Verrassingsmenu op de dinsdagen, € 6,- pp
In Centrum Hofdael kun je op dinsdagen genieten van een lekkere warme maaltijd. We bedenken elke week een verrassingsmenu van drie gangen. Het aantal deelnemers is max. 25. Inloop vanaf 12:00 uur. Om 12:30 uur kun je aan tafel. Samen aan tafel is gezellig! Als je wilt, leer je nieuwe mensen kennen. En van het één komt het ander.

Vooraf even aanmelden is nodig 
Aanmelden van tevoren is nodig. Dan weten we hoeveel inkopen gedaan moeten worden. Wil je mee-eten, geef je dan uiterlijk op maandag vóór 10:00 uur op: 040 286 91 19. Heb je je opgegeven en je bent alsnog verhinderd, dan heel graag afmelden vóór maandag 10:00 uur! 

Kosten
En de kosten? Die houden we laag: € 6,- per persoon (excl. drankjes).
Elke vrijdagmiddag: driegangenmenu, € 6,- pp
Elke vrijdagmiddag tussen 12:30 en 13:30 uur (binnenlopen vanaf 12:15 uur) serveren cliënten van ‘Stichting OOK Begeleiding’ in Centrum Hofdael een zelfbereide heerlijke warme maaltijd. Drie gangen tegen een kleine bijdrage van € 6,-. Aanmelden en reserveren: uiterlijk op donderdagen vóór 12:00 uur. 040 285 78 68 of per mail: info@ookbegeleiding.nl
Klik hier
voor het menu van deze week.
Volksuniversiteit extra

Lezing: China een bedreiging voor onze waarden?
Woensdag 15 januari 20:00 - 22:00 uur.
Gratis toegang, reserveren gewenst. Meer info: klik hier.

Er starten veel nieuwe leerzame, ontspannende of lekkere cursussen in het nieuwe jaar! 
download hier de voorjaarsfolder

De Wiele extra
Korte workshop voor kinderen: Portret en gekleed model
In deze workshop leer je vooral goed kijken, want wat je ziet dat teken/schilder je! 6 lessen. Start 9 januari

Moderne dans voor volwassenen 
In deze 5 lessen wordt gewerkt met verschillende technieken.
Naast techniek komt ook dansplezier aan bod. 

Informatie over alle workshops en inschrijven: klik hier
Cursus Bridgen en Bridgeclub Hofdael i.o.
Altijd al willen aansluiten bij een bridgeclub maar het spel niet kennen? Of gewoon het spel willen leren spelen? Al veel mensen hebben die stap gemaakt en beleven wekelijks veel plezier aan dit mooie kaartspel! Een kaartspel dat je in clubverband, maar ook met vrienden thuis kunt spelen. In Centrum Hofdael willen we je er graag bij helpen. Met een cursus voor beginners en gevorderden en desgewenst ook met de opzet van een bridgeclub. 
We doen dus hierbij een oproep om belangstelling te inventariseren. Wil je (vrijblijvend) informatie of wil je je al aanmelden voor een cursus of voor de bridgeclub in oprichting, stuur ons dan een mail. Mail naar: 
info@vu-geldrop.nl
Verwacht in februari
Zondag 2 februari: Kinderfilm
Vrijdag 7, 14 en 21 februari: Filmhuis Hofdael
Zondag 9 februari: Back to the Country. Kaartjes kunnen al worden gereserveerd: klik hier.
Zondag 16 februari: Muziekcafé met Daphne Music. Meer info
Nieuw bestuur Centrum Hofdael
M.i.v. 1 januari 2020 wordt het huidige bestuur van Centrum Hofdael opgevolgd door een interim bestuur. Dat nieuwe bestuur bestaat uit de voorzitters van de grootste gebruikers van het Centrum.  Meer info over de bestuurswissel: klik hier.
Ook vrijwilliger in Centrum Hofdael?  Klik hier
In de afgelopen maand mochten we weer kennismaken met nieuwe vrijwillig(st)ers die ons willen helpen met activiteiten in Centrum Hofdael. 
Maar we blijven nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V). We hebben geen dagtaken in de aanbieding maar als je een paar uur per week wilt besteden aan functies waarvoor we vrijwilligers zoeken, meld je dan aan. Sommige werkzaamheden kunnen ook prima samen worden opgepakt. Belangrijk is dat je het leuk vindt om je in te zetten voor een mooi doel: een gezellig Hofdael als een 'place to be’.
Interessante nieuwsbrief? Stuur hem door aan mensen die je kent! 
Of kopieer deze code en plak 'm in je mailtje: http://bit.ly/36aqDt2

Ga naar onze Facebook pagina voor het laatste nieuws of like ons:  https://www.facebook.com/centrumhofdael/
Copyright © 2018 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.

Wilt U wijzigingen in de verzending van deze nieuwsbrief aanbrengen?
U kunt uw instellingen aanpassen of uzelf uitschrijven van de verzendlijst
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp