Copy
View this email in your browser
Wie wil er vrijkaartjes voor een voorstelling winnen?
Kijk op de Facebookpagina van Centrum Hofdael voor deze actie. 
klik hier
Ook in de maand maart weer een vol programma met muziek, finale Stars on Stage, natuurlijk de vrijdagfilms, 2 nieuwe korte cursussen en een lezing bij de Volksuniversiteit. Vanaf dinsdag 12 maart twee keer per week eten bij 'OOK kookt'. En in april met De Wiele creatief op excursie.
Muziek
Zondag 10 maart 16:00 uur
Bluesband Ramblin Dog
Entree € 5,00. Het spelen van akoestische blues met passie en plezier is de drijfveer van de vier illustere heren van Ramblin’ Dog. Momenteel brengen ze hun goed ontvangen debuut-CD ten gehore. De vier muzikanten hebben een uitgebreide muzikale ervaring, die je terug hoort in hun mix van gevoelige, swingende, maar bovenal gepassioneerd gespeelde blues-songs. Ramblin’ Dog zorgt voor kippenvel en de behoefte om te dansen! Meer info: klik hier. Reserveren: reserveringen@hofdael.nl
Zondag 17 maart 14:00 uur
Muziek Café met Barbershopkwartet Unlimited

Entree € 6,00. Met hun jarenlange nationale en internationale podiumervaring behoort a-capella groep Unlimited tot de top van de Barbershop muziek in Nederland. Het repertoire varieert van energieke uptempo’s tot en met prachtig emotioneel geladen ballads. Dit alles met één constante boventoon: het plezier en de passie in het zingen. Kijk voor meer informatie over Unlimited ook op www.unlimitedbarbershop.com.
Voorprogramma: Joeri Beckers en Marjet Praasterink spelen deze middag akoestische pop.

Meer info: klik hier. Reserveren: reserveringen@hofdael.nl 
Zaterdag 23 maart 20:00 uur 'Grand Finale' Stars on Stage gepresenteerd door Au3Smits Music 
Entree € 8,50 inclusief pauzedrankje. Een avond vol muziek, ontroering, herkenning en gezelligheid. Een muzikale show die iedereen gezien en gehoord moet hebben! Een van de doelen van deze show ‘Stars on Stage’ is het samenbrengen van talenten en die op een hoger niveau brengen. Deelnemers zijn op een professionele, inspirerende manier begeleid door Audrey Smits en Rita van der Werf. In de afgelopen maanden zijn er nog coachsessies geweest om de talenten ‘klaar te stomen’ voor de ‘Grand Finale’. Voor meer informatie: klik hier. Reserveren: reserveringen@hofdael.nl of telefonisch: 040 286 9119
Zondag 24 maart 11:00 uur Kunstkwartier Koffieconcert 
door ensembles uit de Talentstroom/klassiek

Entree: € 5,00 Te horen zijn een beginnend- en een gevorderd strijkersensemble, beiden o.l.v. Yvonne Franssen. Verder het fagottrio Bassoonica en het saxofoonkwartet Stones & Jo. Jelle en Cas Steentjes spelen met hun vader Martijn en hun docent Jo Hennen. Mogelijk komt er nog een ensemble bij.
Meer info: klik hier. Op de website zal z.s.m. alle informatie beschikbaar komen.

Zondag 31 maart 14:30 uur STANZA zingt en speelt ontroerende luistermuziek van Willem Wilmink

Entree € 8,00 incl. pauzedrankje. Recentelijk was in menig TV-programma een gedicht of lied van Willem Wilmink te horen. Stuk voor stuk pareltjes die ook grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen ten gehore hebben gebracht. Alle teksten van Willem Wilmink zijn ideale liedteksten. Ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA besloten al eerder met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan. Gedichten die al op muziek stonden werden gearrangeerd en eerder getoonzette poëzie werd door STANZA opnieuw van gepaste muziek voorzien. Meer info: klik hier. Reserveren: reserveringen@hofdael.nl

Weverijmuseum - Kunst & Curiosa

Zondag 17 maart 13:00 - 17:00 uur
Heeft u nog een oud wandkleed dat misschien wel in Geldrop is geweven? Een schilderij met wevers erop? Of gewoon een ander kunstobject en heeft u altijd al willen weten wat het verhaal en de waarde hiervan is? Kom erachter tijdens de Kunst & Curiosa dag in het Weverijmuseum in Geldrop.
Meer info: klik hier.

Film

Filmhuis Hofdael in maart:
•Vrijdag 8 maart 20:30 - 22:30 uur: Mamma Mia! Here we go again.

Vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film ‘Mamma Mia!’ Hoe is het Donna vergaan en hoe en waarom belandde ze op het Griekse eiland Kalokairi? Dit tweede deel van de musical gaat dieper in op de personages. Deze filmavond wordt een heerlijke en vrolijke Ladiesnight, waar mannen ook welkom zijn. Voor alle dames staat er na de film een glas prosecco klaar, en er zijn heerlijke vishapjes aangeboden door Vishandel van den Berg.
Plus: voor en na de film zingt het duo Femke en Dimphy uit Geldrop een aantal nummers van ABBA.
•Zondag 10 maart 11:00 uur: Kinderfilm. Het ongelooflijke verhaal van de Mega Grote Peer
•Vrijdag 15 maart 20:30 - 22:30 uur: Disobedience
•Vrijdag 22 maart 20:30 - 22:30 uur: BlackKlansman
•Vrijdag 29 maart 20:30 - 22:30 uur: Publiekskeuze: Schapenheld. Meer info: filmhuishofdael.nl
Voor meer informatie over de films, de acties en reserveringen: klik hier.

De gemeenteraad vergadert in maart op: 
Maandag 11 maart: Raadsvergadering

Maandag 18 maart: Commisie Duurzaamheid
Dinsdag 19 maart: Commisie Samenleving

Maandag 25 maart: Commisie Ruimte
Dinsdag 26 maart: Algemene Zaken
Meer info:
klik hier.
Volksuniversiteit 'extra' 
Twee korte cursussen en een lezing. Voor meer informatie: klik hier
Een mooie pluktuin
Vanaf woensdag 13 maart, 3 lessen om 13:30 uur
In deze drie lessen leer je een mooie siertuin te maken waaruit je volop bloemen kunt plukken voor in de vaas. En deze bloemen kunnen ook gebruikt worden bij het koken want dat is tegenwoordig in. Voor deze cursus is geen kennis van planten of tuinieren nodig. 
Romeinse steden en hun vermaak
5 lessen start woensdag 20 maart 
10:00 uur
De machthebbers van de 1e en 2e eeuw probeerden wat meer lucht te scheppen in Rome door er grotere marktpleinen aan te leggen. Er waren gratis graanuitdelingen maar vooral werd voorzien in vermaak. Het bood de Romeinen een uitje én ze konden de keizer laten merken wat ze van hem vonden. Daarop kon hij dan weer maatregelen nemen zodat de rust gewaarborgd bleef. ‘Spelen’ zijn dus niet alleen voor het vertier, ze zijn ook politieke instrumenten. 
Een goede nachtrust, hoe dan
Lezing op donderdag 21 maart 20:00 uur
Slaap is een belangrijke levensbehoefte. Slecht slapen kan grote invloed hebben op het dagelijkse leven, zeker als dit langdurig is. Het kan leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid. Slaapproblemen zijn: niet in slaap kunnen vallen, niet doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Leer de juiste slaapomstandigheden te creëren. 

Meer infoklik hier
 
OOK kookt 2 x per week

Stichting OOK Begeleiding verzorgt nu iedere vrijdag een driegangen menu in Centrum Hofdael. Vanaf 12 maart gaan zij dat ook op de dinsdag doen. € 6,00  voor een driegangen menu. Meer info: klik hier.
Verwacht in april
De Wiele creatief 'extra' 
Een excursie, tentoonstelling en een korte cursus. Voor informatie: klik hier
Zaterdag 6 april excursie naar Middelheim museum
In navolging van de succesvolle excursie vorig jaar naar het Kröller-Müller Museum onder deskundige begeleiding van Jan Wils organiseren we dit jaar een excursie naar het Middelheim-museum bij Antwerpen. Meer informatie en inschrijven op www.dewielecreatief.nl

Eindejaars-expositie
Opening zondag 14 april  14:00 uur Deze middag staat in het teken van de vele werken, gemaakt zijn door cursisten. We praten bij met een glaasje samen met de cursisten, docenten, medewerkers en andere belangstellenden. De tentoonstelling is de hele week te zien en valt samen met de themaweek 'Italië' die in Hofdael wordt georganiseerd. De Wiele creatief draagt hier op meerdere manieren aan bij. Onze beeldhouw-docente Caroline Teesing gaat een presentatie geven over Beeldhouwen in Carrara, geïllustreerd met een documentaire film.

Cursus portret boetseren 5 lessen
start 18 april 19:30 uur

In deze cursus werk je vijf keer aan een portret naar levend model. Allereerst zullen we het gelaat van het model analyseren; de stand, houding en karakteristieken. Boetseren is vooral goed kijken naar vorm en verhouding. Het model zit op een draaischijf die we regelmatig een stukje draaien, zodat we alle kanten goed kunnen bestuderen. Naast het leren van techniek en het opdoen van anatomische kennis, leer je vooral goed waarnemen. Voor meer informatie en inschrijven: klik hier.

Muziek:
Zondag 7 april: matineeconcert Blokfluitensemble FEW

Donderdag 18 april: Forza KunstKwartier! Populaire muziek van Italiaanse bodem. Live.
Zondag 21 april: Muziekhuis Hofdael: Snel & Friends
Cabaret:
Zaterdag 13 april: Mark van de Veerdonk met Geen Viking
Film:
Filmhuis Hofdael: iedere vrijdag om 20;30 film. Voor meer informatie: klik hier

Zondag 14 april 11:00 uur: Kinderfilm: Coco
Gemeente Geldrop-Mierlo:
Maandag 8 april: Raadsvergadering
Dinsdag 23 april: Commisie Samenleving
Woensdag 24 april:
Commisie Duurzaamheid
Maandag 29 april: Commisie Ruimte
Dinsdag 30 april: Algemene Zaken
Italiaanse Week van dinsdag 16 t/m maandag 22 april (2de Paasdag)
Er staat een themaweek op stapel waarin Italië de rode draad is. Meer info hierover volgt later.
Ook vrijwilliger in Centrum Hofdael?  Klik hier.
In de afgelopen maand mochten we weer kennismaken met nieuwe vrijwillig(st)ers die ons willen gaan helpen met het ontwikkelen van activiteiten in Centrum Hofdael. 
Maar we blijven nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V). We hebben geen dagtaken in de aanbieding maar als je een paar uur per week wilt besteden aan functies waarvoor we vrijwilligers zoeken, meld je dan aan. Sommige werkzaamheden kunnen ook prima samen worden opgepakt. Belangrijk is dat je het leuk vindt om je in te zetten voor een mooi doel: een gezellig Hofdael als een 'place to be’.
Interessante nieuwsbrief? Stuur hem door aan mensen die je kent! 
Of kopieer deze code en plak 'm in je mailtje: https://bit.ly/2VqeD0L

Ga naar onze Facebook pagina voor het laatste nieuws of like ons:  https://www.facebook.com/centrumhofdael/
Copyright © 2018 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.


Wilt U wijzigingen in de verzending van deze nieuwsbrief aanbrengen?
U kunt uw instellingen aanpassen of uzelf uitschrijven van de verzendlijst
Copyright © 2019 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp