Copy
View this email in your browser
7x Muziek, 4x Film en heel veel Kerst- en Wintersfeer

Allegria in Concert
Zondag 9 december 15:00 - 17:30 uurEntree: € 15,00 inclusief pauzedrankje

Oude bekenden terug in een andere samenstelling.

Allegria is een enthousiaste club van vier professionele muzikanten, waaronder Wilma en Marcel Smulders die we kennen van de concerten van Savannah. De groep speelt in twee sessies van een uur de allergrootste hits van o.a. Neil Diamond, Adèle, Sting, Moody Blues, Simon and Garfunkel, CCR, Buddy Holly en Neil Young. Voorproefje: klik hier.
Deze nummers worden afgewisseld met door Simon van ‘t Hoff bewerkte en virtuoos vertolkte Klassieke-, Jazz-, Pop-, Boogie Woogie- en Blues songs, wat het concert zeer afwisselend maakt. Voeg daarbij een flinke dosis humor, enthousiasme en prachtige zang en de beschrijving van 'Allegria in concert' is compleet! Bestel tickets via reserveringen@hofdael.nl
Wintersfeer activiteiten op zaterdag 15 december
Voor een compleet overzicht en het laatste nieuws: klik hier.
Buiten: 12:00 – 17:00 uur. Urban Sports voor jonge durfals op Cultuurplein De Bleek. Je kunt er ook deelnemen aan een graffiti en/of een break dance activiteit. De organisatie is in handen van de LEV groep. In een food truck worden frisdrankjes, soep en hotdogs verkocht.
Binnen: 13:00 - 18:00 uur. Verschillende kerstactiviteiten met workshops. De gehele middag zijn er optredens van de dansgroepen: Unity Dance, DeDe Dance en UC Dance in de theaterzaal van Centrum Hofdael. Afsluitend een A-Meezing kerst activiteit o.l.v. Au3SmitsMusic.
13:00 - 17:00 uur. Workshops in het beeldhouwlokaal van De Wiele en de keuken van de Volksuniversiteit
Omdat niet iedereen tegelijk mee kan doen is het goed als je je van tevoren even opgeeft bij de tafel in de entree van Centrum Hofdael. Elke workshop duurt ongeveer een half uur. Je betaalt een bescheiden bedrag voor de materialen die je tijdens de workshops gebruikt. Ga bijvoorbeeld kerstkaarten of kaarsen maken, kerstkransjes of een wintertekening. En wat je hebt gemaakt, mag je meenemen naar huis. Nu al inschrijven? Mail naar reserveringen@hofdael.nl Geef aan: welke workshop, hoe laat en met hoeveel personen.
Deelnemers
- Kaarsen maken, workshop door Wendy de Greef.
- Kerstkaarten maken, workshop door Nel van Geffen.
- Kerstkransjes maken, workshop ‘chocolade’. Organisatie Volksuniversiteit Geldrop.
- Samen een 
Hofdael/VU WinterFrieze maken, workshop ‘tekenen’. Organisatie Volksuniversiteit Geldrop.
- Kerststukjes maken, workshop ‘bloemsierkunst’. Organisatie De Wiele cre
atief.

- In het kader van de 'Doe Mee Weken' zijn er docenten aanwezig die graag iets vertellen over cursussen en inshrijfmogelijkheden. 
Maar er is meer:
- Op de kerstfoto, door de fotogroep van De Wiele creatief
- Bezoek de winkel van het Weverijmuseum. Mooie tafelkleden en servetten!
- Lever je oude kerstspullen in voor het goede doel (Alpe d’HuZes). Inzameling in de foyer van Centrum Hofdael.
Klik hier voor info over de actie door Team Lekker Belangrijk.
- Lever je oude kaarsen en kaarsrestjes in bij de workshop kaarsen maken. Er worden weer nieuwe van gemaakt!
En nog meer:
- Werk van cursisten van De Wiele creatief en de Volksuniversiteit bekijken. 
- Voor de inwendige mens: lekkere chocolademelk, soep en ook Glühwein staat klaar bij de horeca van Centrum Hofdael.
- Ook voor de kerstsfeer wordt gezorgd: er wordt tussen 13:00 en 15:00 uur op verschillende plekken in Centrum Hofdael live gezongen door het kerstkoor Multi(f)vocaa
l.
Spetterende A-Meezingafsluiting
De middag wordt afgesloten om ca. 17:00 uur door het A-Meezing Kerst koor o.l.v. Au3Smits Music. Zij brengen een medley van bekende kerstliedjes die iedereen kent. Het belooft een spectaculaire afsluiter te worden. Zorg dat je er bij bent en meezingen mag! Voor meer informatie: klik hier.
Wintersfeer Kerst-Muziekcafé
Wereldmuziekkoor Keskedee
Zondag 16 december 14:00 - 17:00 uur. Entree: € 6,00

Keskedee is een wereldmuziekkoor uit Nuenen. Zij zingen a capella of worden begeleid door hun eigen percussiegroep. 
Het koor werd in 1996 opgericht. Sinds januari 2018 staat Keskedee onder leiding van Maud Broeksteeg. Op deze middag brengen zij in een sfeervol Kerst - Muziekcafé hun zeer bijzondere kerstrepertoire. Het kerstrepertoire omvat kerstliederen van over de gehele wereld. Je zou hun naam voor deze middag kunnen omdopen in “Kerstkedee”. Klik hier voor meer info.
WINTERSFEER. Gezellige middag voor senioren met The Salty Dogs. Gratis entree.
Dinsdag 18 december: 14:00 - 16:00 uur
Stichting Wintersfeer organiseert i.s.m. Centrum Hofdael een gezellige en sfeervolle middag met een optreden van The Salty Dogs uit Mierlo. Het koor heeft een repertoire van meer dan 80 nummers. Zij zingen voornamelijk originele shanty’s, maar er zitten ook een aantal meezingers in het repertoire. Denk hierbij o.a. aan the drunken sailor. Shanty’s zijn werkliederen uit de tijd van de grote zeilvaart.
Voor meer informatie en reserveren
: klik hier.
Wintersfeer Kerstconcert
Woensdag 19 december: 20:00 - 22:00. Entree: € 5,00
Traditioneel staat elk jaar een kerstconcert op het programma van Centrum Hofdael. Dit jaar verwelkomen we het Geldrops Gemengd Koor. Het koor wordt begeleid op de vleugel en met de saxofoon. Het koor zingt zowel voor als na de pauze. Behalve het optreden van het koor zal voor de pauze soliste Julia Nefedov (vleugel) het publiek betoveren met virtuoos pianospel en na de pauze laat Dimitriy Mosa (zang en accordeon) het publiek kennismaken met de pracht van de muzikale wereld van Oost-Europa. Typische kerstliederen zullen niet ontbreken. Voor meer informatie: klik hier. Tickets reserveren, mail naar: reserveringen@hofdael.nl
Winterreis Matineeconcert door duo Sphinx
Zondag 23 december 15:00 - 17:00 uur. Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje.
Het Duo Sphinx uit Nuenen (Inge Frimout-harp en Mariël van de Bos-fluit) bijten het spits af van een serie matineeconcerten die in Centrum Hofdael staan geprogrammeerd. Maandelijks bieden we een ensemble de gelegenheid ons podium te betreden om hun passie voor muziek met publiek te delen. Het podium van Centrum Hofdael is groot genoeg voor kleine en grotere gezelschappen die we van tijd tot tijd willen uitnodigen, al dan niet in combinatie met optredens van jong talent uit de Talentstroom van KunstKwartier dat in ons centrum muziekonderwijs geeft.
Over het Duo Sphinx
Met het Duo Sphinx hebben we twee topmusici in huis. Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble, een harp-orkest voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Met Mariël van den Bos, eerste fluitiste van het Metropole Orkest, vormt zij het duo Sphinx. Zij spelen werken van componisten als Debussy, Fauré en Ibert, maar ook van Gershwin en Jobim. 
Mariël komt uit een muzikale familie en speelt al vanaf haar 11e dwarsfluit. Ze studeerde aan het Sweelinck Conservatorium. Sinds 1993 speelt ze bij het Metropole Orkest. Voor meer informati
e: klik hier.  Tickets kunt u reserveren via mail: reserveringen@hofdael.nl
Wintersfeer. Seniorenmiddag m.m.v. de Lollypops
Donderdag 27 december. 14:00 - 16:00 uur. Toegang gratis.

De Lollypops is een smartlappenduo dat bestaat uit de twee zussen Jet en José Meeuws uit Someren. Het duo heeft een uitgebreid repertoire met muziek uit de jaren 60 en 70. Zij verzorgen een feestelijk geheel met een juiste dosis humor.
Dit alles wordt voornamelijk in het Brabants dialect gebracht en gezongen. Met verrassende attributen zorgen ze voor een persoonlijk tintje. Ze wringen zich tussen het publiek en weten hun gasten te bereiken en te vermaken. Voor reserveren en meer informatie: klik hier.
Filmhuis Hofdael presenteert in december
3x Film en 1x Kinderfilm
Vrijdag  7 december 20:30 - 22:30 uur.  Bankier van het verzet. Maak kans op kadobon van €25,-
Vrijdag 14 december 20:30 - 22:30 uur. The Bookshop.
Zondag 16 december 11:00 - 12.30 uur. De Polar Express. Kinderfilm.
Vrijdag 21 december 20:30 - 22:30 uur.  Love actually. Maak kans op één van de 10 kerststollen.
Voor meer informatie over de films, de acties en reserveringen: klik hier.

Centrum Hofdael zoekt een allround horeca medewerker
Je treedt in dienst op basis van een 0 uren contract en wordt gemiddeld 20 uur per week ingezet bij diverse bijeenkomsten en evenementen, zowel overdag, ’s avonds als in het weekend. De werkzaamheden bestaan onder andere uit serveren van dranken, hapjes en (lunch)gerechten. Verder kun je ook worden ingezet bij diverse andere taken zoals lichte schoonmaakwerkzaam-heden en het klaarzetten en opruimen van de diverse vergaderzalen, theaterzaal en de foyer.

Ben je klantvriendelijk, gemotiveerd, flexibel; heb je de wil om “je handen uit de mouwen te steken” en heb je ervaring in de horeca; dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Misschien ga jij dan deel uitmaken van ons enthousiaste team. Voor meer informatie: klik hier.

Doe gratis mee tijdens de Doe-Mee-Weken 2018 van de Wiele creatief:
Bij De Wiele creatief starten in januari 8 nieuwe korte cursussen.
Portret boetseren, Groots schilderen, Portret schilderen, Praktisch en ruimtelijk vormgeven, Bloemschikken en decoreren, Grafisch vormgeven en Creatief werken met App's. Van 2 - 15 december kun je gratis kennismaken met de cursus en de docent. Bij de doorgaande cursussen kun je een inlooples volgen.
Schrijf je snel in!
Volksuniversiteit Geldrop steunt Serious Request en stort € 5* (max. € 250) voor elke inschrijving tot 23 december 2018! Volg de stand op Facebook!

Verder op het programma:
Lezing: Vierges Romanes en Zwarte Madonna's. Dinsdag 11 december 20:00 uur.
Voor meer informatie: klik hier.
Workshop Kerstdiner: Ouder en kind koken. Workshop voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar.
Woensdag 19 december van 14:00 - 17:00 uur.
Voor meer informatie: klik hier.
Vooruitblik januari
Woensdag 2 januari: Wintersfeer. Seniorenmiddag m.m.v. de familie v.d. Broek uit Geldrop. 
Voor meer 
informatie: klik hier.
Maandag 7 januari: Gemeente Geldrop Mierlo. Commisie Duurzaamheid.
Dinsdag 8 januari: Gemeente Geldrop Mierlo. Commisie Samenleving.
Maandag 14 januari: Gemeente Geldrop Mierlo. Commisie Ruimte.
Dinsdag 15 januari: Gemeente Geldrop Mierlo. Commisie Algemene zaken.

Zondag 20 januari: Muziekcafé met Bridget and the Goldfish.
Zondag 27 januari: Filmhuis Hofdael. Rosie & Moussa. Kinderfilm.
Vrijwilliger in Centrum Hofdael
Hallo, ik ben Janneke Groenen en woon met mijn man in Geldrop. In het dagelijks leven werk ik als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Sinds twee jaar ben ik ook vrijwilliger in Centrum Hofdael. Het betekende voor mij nieuwe uitdagingen, nieuwe energie en veel leuke mensen ontmoeten. Je ziet me regelmatig achter de bar werken bij Centrum Hofdael. Daarnaast schrijf ik stukjes voor de krant en ben ik betrokken bij activiteiten van het Filmhuis en Muziekhuis. Het heeft me veel gebracht en geeft mij nog steeds veel energie en voldoening. Klik hier voor mijn hele verhaal.
Ook vrijwilliger in Centrum Hofdael?  Klik hier.
In de afgelopen maand mochten we weer kennismaken met nieuwe vrijwillig(st)ers die ons willen gaan helpen met het ontwikkelen van activiteiten in Centrum Hofdael. 
Maar we blijven nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V). We hebben geen dagtaken in de aanbieding maar als je een paar uur per week wilt besteden aan functies waarvoor we vrijwilligers zoeken, meld je dan aan. Sommige werkzaamheden kunnen ook prima samen worden opgepakt. Belangrijk is dat je het leuk vindt om je in te zetten voor een mooi doel: een gezellig Hofdael als een 'place to be’.
Interessante nieuwsbrief? Stuur hem door aan mensen die je kent! 
Of kopieer deze code en plak 'm in je mailtje: https://bit.ly/2P6LDHz

Ga naar onze Facebook pagina voor het laatste nieuws of like ons:  https://www.facebook.com/centrumhofdael/
Copyright © 2018 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.


Wilt U wijzigingen in de verzending van deze nieuwsbrief aanbrengen?
U kunt uw instellingen aanpassen of uzelf uitschrijven van de verzendlijst
Copyright © 2018 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp