Copy
View this email in your browser
Deze maand theater, film, muziek en jeugdsentiment met een heel weekend Beatlemania. Ook nog steeds te zien: de tentoonstelling over de oorlogsjaren en de bevrijding van Geldrop-Mierlo.
Theater voor de hele familie
Me Tarzan, you Grietje: door Theater Drop. 
De voorstellingen zijn op 3, 4 en 5 oktober om 19:00 uur. En op 5 en 6 oktober om 13:00 uur.
Theater Drop speelt, voor het 9e jaar op rij, een vrolijke familievoorstelling. Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Terwijl ze zoeken naar een nieuwe pap en mam, belanden ze in de jungle. Daar leeft Tarzan tussen de apen. Hij heeft andere dingen aan z’n hoofd want hij heeft een mens ontmoet. Haar naam is Jane. Ondertussen dreigt het gevaar in de jungle, van paarse krokodillen tot de heks Mutti en haar zoon, in het huisje van peperkoek en chocola.

Ben je benieuwd naar dit sprookje? Kom kijken! Het is een superleuke familievoorstelling vol humor en vrolijke liedjes, zoals je van Theater Drop gewend bent. Meer info.

Reserveren kan alléén via de website www.theaterdrop.nl en dus niet bij Centrum Hofdael. Kaarten kosten voor volwassenen € 10 en voor kinderen t/m 12 jaar € 8. Wacht niet te lang want vol is vol!

Like ons op Facebook en win vrijkaartjes
Filmhuis Hofdael
Vrijdag 11 oktober, 20:30 uur. Green Book
De film volgt Shirleys tournee door het racistische Zuiden van de VS en toont hoe Tony, die aanvankelijk puur voor het geld chauffeurtje speelt, steeds meer begaan raakt met het racisme dat zijn werkgever dag in dag uit te verduren krijgt.
Zondag 13 oktober, 11:00 uur. Pieter Konijn, kinderfilm
Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en de rivaliteit met zijn norse buurman Mr. MacGregor. Die rivaliteit is ontstaan wanneer Peter op zoek is naar een feestmaal van groentes in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl deze zijn tuin vrij van konijnen probeert te houden.

Vrijdag 18 oktober, 20:30 uur. Blaze
Gebaseerd op het leven van de countrymuzikant Blaze Foley. Hij maakt deel uit van de Texas Outlaw Music-beweging en heeft een relatie met de liefde van zijn leven Sybil Rosen. Blaze zal uiteindelijk vermoord worden in Texas op 39-jarige leeftijd. Muzikant en Americana-kenner Ad Voets verzorgt een inleiding op de film.
Na afloop in de foyer een akoestisch optreden door het singer-songwriters duo Jee & Vee.

Vrijdag 25 oktober, 20:30 uur. Let it be
We volgen de legendarische rockband The Beatles in hun laatste maanden waarop ze op de rand van een split staan. Ondertussen maken ze muziek voor hun twee laatste albums: "Let It Be" en "Abbey Road" om uiteindelijk te eindigen met een allerlaatste concert op het dak van het Apple-gebouw.

Meer weten?
Meer informatie over alle films, trailers en reserveren: Filmhuis Hofdael.
Muziek: Katy Too

Zondag 20 oktober, 14:30 uur. Katy Too. Entree: € 6,-
Katy Too is het pseudoniem van de vlaamse singer-songwriter Leen De Haes en is al lang geen groentje meer in de Vlaamse muziekwereld.
  “… Katy Too zingt de ene keer ontspannen en verleidelijk, en de andere keer stevig met een rauw randje. Maar steeds volstrekt geloofwaardig. Flarden rock, americana, country en singer-songwriter passeren mijn oren. Ze zijn gespitst…” Meer info.

In het voorprogramma zingt Nandy samen met Peter, de gitarist van de Binnen/Buitenband. Zij verzorgen een intiem, akoestisch optreden voor u.

Drie dagen Beatlemania
BeatleMania weekend. Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober i.s.m. het Beatles Museum
John Lennon, Ringo Star, Paul McCartney en George Harrison: iedereen kent The Beatles. In dit weekend kunt u in Centrum Hofdael alles te weten komen over de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek. Klik hier voor een overzicht van het weekendprogramma.
Op vrijdag 25 oktober, 20:30 uur, wordt de film ‘Let it be’ door Filmhuis Hofdael vertoond. Meer over de film, de trailer en tickets: klik hierDit belooft een speciale Beatles avond te worden in samenwerking met het Beatles Museum. Zij verzorgen een inleiding en vertonen unieke beelden uit hun filmarchief. Na afloop zijn zij in de foyer aanwezig met allerhande Beatles merchandise.
Zaterdag 26 oktober. 'One After 909', The Beatles Tribute Band. 20:30 uur
The Beatles Tribute Band ‘One After 909', vernoemd naar de gelijkluidende song van The Beatles, heeft inmiddels een grote regionale bekendheid. De authenticiteit en de samenzang van ‘One After 909’ heeft hen diverse keren naar de Cavern Club in Liverpool en Hamburg gebracht. Ze spelen een groot gedeelte van het Beatles repertoire. Je waant je terug in de 60’er jaren en met je ogen dicht dwaal je af naar de tijden van Paul, John, George en Ringo! Tickets: klik hier.
Zondag 27 oktober. Beatlemania Marketplace i.s.m. het Beatles Museum. Vanaf 13:00 uur
Op de Beatlemania Marketplace kunt u in de foyer genieten van livemuziek van onder andere leerlingen van het KunstKwartier. In de theaterzaal ziet u concertregistraties en diverse fragmenten uit speelfilms met het Britse viertal.
Beatleskenner Azing Moltmaker kreeg op zijn vijftiende verjaardag zijn eerste platenspeler. Toen hij Hey Jude en Let it be hoorde was hij verkocht. Nu, ruim 40 jaar later, is hij de eigenaar van het Beatles Museum in het Noord-Hollandse Alkmaar. Met de grootste privécollectie van de Beatles wereldwijd.

U kunt tijdens Beatlemania Marketplace persoonlijk kennismaken met Azing Moltmaker. Hij schreef talloze boeken over de Beatles en zijn verzamelgekte. Uiteraard kunt u deze op 27 oktober kopen. Evenals diverse dvd’s, cd’s, gadgets en T-shirts. Heeft u liever een lp? Ook die kunt u tijdens deze muzikale middag kopen. En vergeet ook niet om een foto op Abbey Road te maken. Net echt!

Klik hier voor alle informatie over deze dag.
Schaken in Centrum Hofdael
Bent u een liefhebber van schaken? De schaakvereniging Mierlo-Geldrop start graag een schaakmiddag in Centrum Hofdael. Jong, oud, man of vrouw: de schaaksport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Als u de loop van de stukken kent bent u van harte welkom. Voor stukken, klokken en borden wordt gezorgd. Meer informatie via isa@mierlogeldrop.nl
Elke vrijdagmiddag: drie gangen menu
Elke vrijdagmiddag tussen 12:30 en 13:30 uur (binnenlopen vanaf 12:15 uur) serveren cliënten van ‘Stichting OOK Begeleiding’ in Centrum Hofdael een zelf bereide heerlijke warme maaltijd. Drie gangen tegen een kleine bijdrage van € 6,-. Aanmelden en reserveren: uiterlijk op donderdagen vóór 12:00 uur. 040 285 78 68 of per mail: info@ookbegeleiding.nl
Publieke tribune
De gemeenteraad vergadert in oktober op:
Maandag 7 oktober: Commisie Duurzaamheid
Dinsdag 8 oktober Commisie Samenleving
Maandag 14 oktober:  Commisie Ruimte
Dinsdag 15 oktober:  Algemene Zaken
Maandag 28 oktober: Raadsvergadering
Meer info: klik hier
Volksuniversiteit extra
Haal meer uit je iMac of Macbook Pro
Start 7 oktober, 4 lessen om 19:30 uur. Praktische basiscursus voor iedereen die zijn Mac beter wil benutten. Veel handige tips en Apple trucjes. Meer info.

Energieker en vitaler door voet- en handreflexmassage

Start 7 oktober, 7 lessen om 19:30 uur. Leer wat ze al 3000 jaar toepassen in Egypte, China en India. Het beïnvloeden van reflexpunten op voeten en handen kan genezend werken. Meer info.

Dos cervezas por favor…

Start 7 oktober, 24 lessen om 12:45 uur of om 20:40 uur. Kun je al wat Spaans en wil je het graag beter leren? Volg dan Spaans niveau 2! Meer info.

Workshop Sushi
Dinsdag 8 oktober om 19:00 uur. Nu de avonden weer langer worden, brengen we weer meer tijd door in de keuken. Sushi maken is leuk. Het is lekker en gezond. Leer deze avond zelf sushi maken. 
Meer info.
De Wiele creatief extra

Jan Wils met pensioen
Na ruim 40 jaar De Wiele gaat Jan Wils met pensioen. Jan is al meer dan 40 jaar verbonden aan De Wiele, eerst als docent, later als directeur, coördinator en projectleider. Op 11 oktober 2019 wordt hij op gepaste wijze uitgezwaaid.

Winnaars Fotowedstrijd 2019
Frans Nooijens, architectuur
Eva Habets, straatfotografie
Dianne van der Velden, natuur

Meer info over de fotowedstrijd: klik hier.

Vooruitblik november

1 november: Publiekskeuzefilm: Magnolia
17 november Muziekcafé met Hein Augustijn
Ook vrijwilliger in Centrum Hofdael?  Klik hier
In de afgelopen maand mochten we weer kennismaken met nieuwe vrijwillig(st)ers die ons willen helpen met activiteiten in Centrum Hofdael. 
Maar we blijven nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers (M/V). We hebben geen dagtaken in de aanbieding maar als je een paar uur per week wilt besteden aan functies waarvoor we vrijwilligers zoeken, meld je dan aan. Sommige werkzaamheden kunnen ook prima samen worden opgepakt. Belangrijk is dat je het leuk vindt om je in te zetten voor een mooi doel: een gezellig Hofdael als een 'place to be’.
Interessante nieuwsbrief? Stuur hem door aan mensen die je kent! 
Of kopieer deze code en plak 'm in je mailtje: https://bit.ly/2nlte1x

Ga naar onze Facebook pagina voor het laatste nieuws of like ons:  https://www.facebook.com/centrumhofdael/
Copyright © 2018 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.

Wilt U wijzigingen in de verzending van deze nieuwsbrief aanbrengen?
U kunt uw instellingen aanpassen of uzelf uitschrijven van de verzendlijst
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Stichting Centrum Hofdael, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp