Copy
ANNE, startpunt voor omwoners
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Het is al weer november. De Climate Planet is afgebroken, ingeladen en op weg naar haar volgende bestemming. Voor je het weet zit je weer aan de kerstgourmet en de eindejaarsoliebollen naar binnen te werken. Wist je dat je ook bij ANNE terecht kunt voor borrels en diners? In de komende weken krijgt Ruimzicht een feestelijke upgrade zodat je in stijl kunt terugkijken op het afgelopen jaar en snode plannen smeden voor 2019. Wil je meer weten over de beschikbare tijden en arrangementen? Stuur dan even een e-mail naar reserveringen@ANNE-online.nl en dan helpen Klaas-Jan en Femke je graag verder.Femke? Ja, Femke. We hebben een nieuwe aanwinst in ons team. Femke Holsbeek is iedere maandag en vaak ook op dinsdag of donderdag 'ontvangstcomité' bij ANNE. Voor alle praktische vragen, koffie, thee en andere zaken kun je bij Femke terecht. "Ik ben net klaar met mijn opleiding facilitair event management. Vers van de pers dus. ANNE is niet alleen een hele leuke inspirerende locatie, het is ook lekker dicht bij mijn huis. Behalve bij ANNE werk ik ook als allround horeca medewerker bij de Helling. Wat ik ook erg leuk vind aan ANNE is dat ik nu al merk dat ik bewuster bezig ben met duurzaamheid in  mijn dagelijks leven. Wat dat betreft werkt ANNE echt. Ik ben nog lang niet energieneutraal, maar het begin is er."

Als je een mail stuurt naar reserveringen@ANNE-online.nl of als je ons belt (030 - 307 54 52), kun je dus ook Femke aan de lijn krijgen. Nu weet je wie dat is.


Arthur, Femke, Ilse, Klaas-Jan en Lisa
 
Energieke verhalen
Misschien heb je ze al gesignaleerd: de stagiairs die drie dagen per week bij ANNE zijn. Ze heten Bart Kloostra en Frank van der Wal en doen een stage-opdracht voor de Provincie Utrecht. Omdat de opdracht heel goed past bij ANNE, en Arthur Lippus hen begeleidt (ook vanuit zijn rol in team SNEL) zijn zij drie dagen per week bij ANNE te vinden. Op 31 oktober lieten zij hun eerste opzet zien aan een aantal 'vrienden van ANNE'. De reacties waren positief; tijd om de heren te bevragen en het concept te delen.
 
Wat doen jullie precies?
"We studeren Geo Media & Design. Voor deze half jaar stage hebben wij als opdracht om een manier te bedenken om verhalen over de energietransitie in de provincie Utrecht te presenteren. Samen met Wouter van Dam (journeyworks) maken we een interactieve website om te laten zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaam wonen."

Klinkt mooi, hoe ver zijn jullie?
"We hebben veel tijd besteed aan het uitdenken van het platform. Wat willen we laten zien, welke informatie hebben we en hoe kunnen we dat op een gebruiksvriendelijke manier presenteren? Het allereerste concept staat nu. We hebben het project van GroenWest in Woerden gebruikt als eerste content. Heel fijn om zo veel hulp en enthousiasme vanuit de verschillende partijen te ervaren!"

Wanneer kunnen we iets zien?
"Je kunt nu al kijken op www.energieke-verhalen.nl. Het is natuurlijk nog echt een demo site, dus nog niet af! Maar we vinden het wel leuk als je een kijkje neemt en laat weten wat je er van vindt. Ook als je een mooi voorbeeld hebt dat niet mag ontbreken, horen we dat natuurlijk graag!"

Tot slot: hoe vinden jullie je stage?
"Super! We worden heel erg vrijgelaten en dat vinden we prettig. Met deze opdracht ontmoeten we ook heel veel interessante mensen, LinkedIn draait op volle toeren:-) Wat we later-als-we-groot-zijn willen worden? Dat weten we eigenlijk nog niet..."

Heb je een mooi voorbeeld of feedback voor Bart en Frank? Laat het ze weten via info@energieke-verhalen.nl of loop even langs bij ANNE.

 
Het einde van de wereld
Nou ja, het einde van de wereldbol die op het Jaarbeursplein stond. De afgelopen vier weken hebben tienduizenden Nederlanders de voorstelling in de Climate Planet gezien. Wie de film gezien heeft kan er niet om heen: we moeten iets doen om te voorkomen dat we de wereld naar de knoppen helpen. 

Maar waar begin je? We hoopten in combinatie met de film concrete handvatten te bieden aan de bezoekers. Je hoeft niet in één keer met de hele straat samen Nul-op-de-Meter te wonen, je auto de deur uit te doen, nooit meer vlees te eten en alleen met de tent achterop de fiets op vakantie. Natuurlijk, dat helpt, maar je kunt ook wat kleiner en realistischer beginnen. Gewoon iets vaker de auto laten staan in inwisselen voor een deelauto met chauffeur: de bus. Je huis stukje bij beetje isoleren zodat je minder energie nodig hebt om het warm te krijgen. Als je een nieuwe keuken koopt, kiezen voor elektrisch koken. Kijk of je groene stroom koopt, dat hoeft niet duurder te zijn maar draagt wel bij.


Om met een positieve noot te eindigen: We kijken terug op een mooie maand waarin veel mensen aan het denken zijn gezet. Uit onderzoek van het CBS blijkt trouwens dat veel mensen al energiebewust bezig zijn. Ook wij zelf. Als iedereen maar een klein stapje in de goede richting zet, zijn we ook al een heel eind! Niet het einde maar een eind in de goede richting. En als je dan met anderen wil praten over of werken aan iets grotere stappen, denk dan eens aan ANNE als locatie. ANNE is centraal gelegen (bij allemaal voertuigen met chauffeur), we hebben verschillende ruimtes en qua catering is alles mogelijk.

 
Reserveer je ruimte
Klimaatverbond gebruikt ANNE als centrale ontmoetingsplek

Omdat Klimaatverbond Nederland veel samenwerkt met mensen door het hele land, fungeert ANNE in Utrecht als centrale ontmoetingsplek. Klimaatverbond Nederland wordt vaste partner in ANNE. Klimaatverbond is onder andere betrokken bij diverse Green deals en de inmiddels welbekende Warme Truien Dag. 

Wil je meer weten over Klimaatverbond? Ga dan naar www.klimaatverbond.nl

Komende periode @ANNE

Steeds meer samenwerkingsverbanden gebruiken ANNE als uitvalsbasis. Die bijeenkomsten zijn veelal besloten en staan niet op de kalender. Andere bijeenkomsten en events zijn wel openbaar. Kijk op de kalender voor meer informatie. Wil je zelf ook op de kalender vermeld worden? Stuur een e-mail naar ilse@ANNE-online.nl dan kom je er op.

In november
Een kleine greep uit het aanbod van komende maand: 
 
8 november    ALV HOOM
14 november      Jaga Academy training: Ventilatie in BENG
22 november  Start training HOE Hoogbouw
26 november  Gave dingen doen
30 november Rondleiding door Energie U

 

ANNE
Veemarktplein 41 - 3521 BD Utrecht - T 030 307 54 52 - www.ANNE-online.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld via ANNE-online.nl. Wil je geen nieuws over ANNE ontvangen, dan kun je je afmelden  

Email Marketing Powered by Mailchimp